Baasje én hond spoorloos na heftig bijtincident: ‘Neem je verantwoordelijkheid’
HOOG-KEPPEL - Een stuk of tien hechtingen, een drain om het vuil af te voeren, een antibioticakuur en heel veel schrik. ,,En van de pijnstilling is hij inmiddels af”, zegt Amy van Kooten (28) uit Hoog-Keppel over de verwondingen die haar hond Limé opliep toen hij vorige week zondag aan het einde van de middag werd gebeten door een andere hond.
16-01-2021
Er ligt al een beetje dus laat de sneeuwpret beginnen
NIJMEGEN - Als de eerste vlokken zich aankondigen, begint het meteen te kriebelen. Je voelt het in de lucht, je ruikt het bijna dat er sneeuw gaat komen. Neem daarbij het weerbericht dat de nodige centimeters sneeuw beloofde en ook nog uitkwam. Dat leverde niet alleen maar plezier op maar ook gevaarlijke glibbersituaties en zelfs ongelukken, zoals in Beuningen waar een vrouw een been brak bij een aanrijding in de sneeuw.
16-01-2021
Storm van kritiek op oproep om Randstedelingen naar de Achterhoek te lokken: blijf dáár, zeggen inwoners hier
DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Dat de Achterhoek mensen uit voornamelijk het westen des lands hierheen wil halen krijgt veel kritiek. Honderden mensen reageren als door een wesp gestoken op het nieuws dat hiervoor een campagne wordt begonnen. De tendens van de reacties: laat die Randstedelingen alsjeblieft wegblijven uit de Achterhoek.
16-01-2021
CORONAKAART | Dieprode hotspots in Maas en Waal en Liemers, Wageningen doet het opvallend goed
De daling van het aantal coronabesmettingen zet in de hele regio door. Toch blijven er zorgenkindjes zichtbaar: gemeenten die dieprood kleuren op de coronaart en het nog steeds niet heel veel beter doen.
16-01-2021
Familie Molenaar leeft extreem zuinig: ‘Leven met minder spullen kan je toch heel gelukkig maken’
ULFT - Zo weinig mogelijk bezitten én genieten van het leven. Dat is de uitdaging die Olaf en Carmen Molenaar zichzelf hebben gesteld. Het stel is een aantal jaar geleden begonnen om duurzamer te gaan leven en te ‘ontspullen’. Over hun ervaringen hebben ze een prettig leesbaar boek geschreven; ‘Gelukkig met minder spullen.’
16-01-2021
Achterhoekse vestigingen Jack & Jones beginnen eigen site om tóch te kunnen verkopen
DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De Achterhoekse vestigingen van kledingwinkel Jack & Jones zijn samen met zes andere winkels een eigen website begonnen. De winkels in Winterswijk en Doetinchem proberen op die manier proberen toch nog wat geld te verdienen. Met de centrale website van het merk zeggen ze niets te verdienen.
16-01-2021
Schaatsbaan Winterswijk kan niet open: te dunne laag ijs
WINTERSWIJK - Het heeft niet hard genoeg gevroren om de schaatsbaan in Winterswijk te openen zaterdagmorgen. Er ligt weliswaar een spiegelgladde ijsvloer, maar die is slechts 1,5 millimeter dik. Dat is net genoeg voor een paar testrondes.
16-01-2021
Het geheim van de Winterswijkse wonderijsbaan: ‘De dooi komt niet van boven, maar van onderen’
WINTERSWIJK - Met een halve graad vorst lag er vrijdag al 2 millimeter ijs op de nieuwe Winterswijkse natuurijsbaan. Wat is het geheim van deze wonderbaan?
16-01-2021
Achterhoek wil meer Randstedelingen naar de regio halen: ‘Nieuwelingen zijn echt welkom’
DOETINCHEM - De Achterhoek begint een campagne om vooral mensen uit de Randstad naar deze regio te halen. Deze trek naar het platteland is sinds de corona-uitbraak gaande. De campagne moet deze tendens versterken.
16-01-2021
‘Klap in het gezicht’ voor dorps- en wijkraden Montferland: erkenning is weg na goedgekeurd beleidsstuk
DIDAM/ 'S-HEERENBERG - De dorps- en wijkraden in Montferland voelen zich niet meer serieus genomen door de gemeente. Een beleidsstuk waarin staat beschreven hoe inwoners in de toekomst mee kunnen denken en praten over gemeentebeleid, is hen in het verkeerde keelgat geschoten.
16-01-2021
Ruzie over groenstrook Gaanderen opnieuw voor rechter, oplossing lijkt in de maak
DEN HAAG/GAANDEREN – Een jaren slepende kwestie over een groenstrook in Gaanderen, lijkt dichter bij een oplossing. Dat bleek vandaag bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in ons land.
15-01-2021
Hoe een Eritreeër succesvol integreert in de Achterhoek; ‘Ga aan de slag en word gezien!’
ZELHEM - Komend jaar moet de Achterhoek extra statushouders huisvesten. Het gaat deels om grotere gezinnen uit Eritrea. Het is niet de eerste golf van vluchtelingen uit het Afrikaanse land. Meron Zehaye kwam in 1999 als 9-jarig jongetje vanuit Eritrea naar Nederland om uiteindelijk in de Achterhoek te belanden. Samen met zijn drie jongere zusjes , zijn oudere zus en zijn ouders. Zijn verhaal.
15-01-2021
Man uit Winterswijk die tijdens proefritten fietsen stal in Wijchen en Twente wijt gedrag aan leverfalen
ARNHEM – Oplichtingen, diefstallen, mishandelingen, wapenbezit; in een jaar tijd maakte een 52-jarige man uit Winterswijk zich volgens justitie schuldig aan zestien misdrijven. De man wijt het aan zijn leverfalen. ,,Ik ben zo de weg kwijt geweest.”
15-01-2021
Roda JC gunt De Graafschap vrije avond
KERKRADE - De Graafschap heeft op speeldag 20 in de eerste divisie vrijaf gekregen van Roda JC. De Doetinchemse equipe won in Limburg zonder al te veel inspanning, maar wel met overtuiging. Een paar fatsoenlijke aanvallen in het ijskoude Kerkrade waren al genoeg voor een 3-1 zege.
15-01-2021
CORONAKAART | West Maas en Waal is landelijk zorgenkindje, elders in de regio gaat het beter
West Maas en Waal is landelijk gezien een van de zorgenkindjes. De besmettingscijfers stijgen bijna nergens zo hard en zijn bijna nergens zó hoog als in die gemeente. En dat terwijl over het algemeen de RIVM-cijfers een duidelijk dalende trend laten zien.
15-01-2021
Man voor 'zoveelste keer' gepakt voor rijden zonder rijbewijs
BORCULO - De politie heeft donderdag ‘voor de zoveelste keer’ een 29-jarige Borculoër betrapt op het besturen van een auto, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.
15-01-2021
Pomphouder Wenting boos om ‘emotioneel besluit’ Doetinchemse gemeenteraad
DEN HAAG/DOETINCHEM – Theo Wenting, eigenaar van het tankstation op De Hoop in Doetinchem, was vrijdag bij de Raad van State niet te spreken over de handelwijze van de gemeenteraad. Deze had begin maart 2020 om ‘één minuut voor twaalf’ de stekker getrokken uit het verplaatsingsplan van zijn pompstation naar de Oostelijke Randweg.
15-01-2021
Collega’s burgemeester Ede juist tegen uitstel verkiezingen: ‘Noodzakelijk om land bestuurbaar te houden’
ARNHEM/ DOETINCHEM/ NIJMEGEN - Het uitstellen van de Tweede Kamerverkiezingen heeft nadelige gevolgen. Een kabinet dat sowieso nóg langer demissionair is bijvoorbeeld.
15-01-2021
Henk maakt een stripboek in dialect: ‘Tekenen is bijna meditatief’
ZELHEM - Zingen, gitaar spelen, liedjes schrijven voor dialectgroepen als Spöl en zijn huidige band Eigen Weg. Exposeren, les geven in fotografie en grafische vormgeving. Creatieve duizendpoot Henk Hilferink (67) uit Zelhem heeft vele takken van sport beoefend.
15-01-2021
Als oud vuil gedumpt zebravinkje heeft nieuw baasje, mét verwarmde volière en soortgenoten
WINTERSWIJK - De zebravink die maandag in Winterswijk werd gedumpt bij het afval heeft een nieuw baasje. Die heeft een verwarmde volière én soortgenoten in petto voor het vogeltje. Dat zegt Olette van der Werf van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk, die het dier heeft opgehaald.
15-01-2021
Zorgpersoneel uit Achterhoek moet flink eind rijden voor een prik: ‘niet ideaal’
WINTERSWIJK - Zorgmedewerkers uit vooral de Achterhoek moeten flink een eind rijden voor ze op de locatie zijn waar ze een spuit krijgen. In hun eigen tijd zijn ze zo drie uur kwijt voor het halen van één van de twee prikken.
15-01-2021
Ik deed wat je nooit moet doen: de reacties lezen
,,Schatje, hoe vaak denk je dat je mij hebt zien huilen?” M’n vriend en ik zijn een jaartje bij elkaar en ondanks dat ik de eerste maanden de schijn kon ophouden dat ik een emotioneel stabiel mens ben, was er tijdens de eerste lockdown geen faken meer aan. ,,Ik denk zo’n honderd keer’’, antwoordt hij droog.
15-01-2021
‘Als baby gedwongen weggehaald bij mijn moeder’; nieuwe stichting wil afstandskinderen bijstaan
DOETINCHEM - ,,Ik weet niet wie mijn biologische vader is. Hij heeft een Nederlands-Indische afkomst en hij had in de jaren zeventig vier maanden een relatie met mijn moeder. Ze ontmoetten elkaar in een kraakpand in Enschede. Dat is wat ik weet. Mijn biologische moeder kan of wil me niet verder helpen.”
15-01-2021
Heb jij gewonnen? Bekijk hier de uitslag van de Gelderlander pubquiz
De allereerste online nieuwjaarspubquiz van de Gelderlander zit erop. Vrijdagavond streden vanuit huiskamers door heel de regio 734 mensen in een digitale kroeg om de hoofdprijs.
15-01-2021
Met een halve graad vorst nu al 2 millimeter ijs op Winterswijkse baan: schaatsers staan te popelen
WINTERSWIJK - Met slechts een halve graad vorst vannacht heeft de Winterswijkse IJsvereniging (WIJV) 2 millimeter ijs op de nieuwe baan kunnen fabriceren. Nog te weinig om op te schaatsen, maar de hoop is gericht op komende nacht, dan gaat het weer licht vriezen.
15-01-2021
Huizenmarkt in Achterhoek ‘behoorlijk’ overspannen; dit zijn de duurste en goedkoopste woningen
DOETINCHEM/WINTERSWIJK - ,,Behoorlijk overspannen", zo noemt Tom Schreurs, makelaar van Thoma Enning in Winterswijk, de huizenmarkt in de Achterhoek. Er is volgens hem amper nog aanbod van woningen. Ondertussen stijgen de prijzen, die in één jaar landelijk én op de meeste plekken in deze regio met rond 10 procent omhoog gingen.
15-01-2021
Slingeland krijgt pluim als opleider van artsen, mede dankzij huis én leenfiets
DOETINCHEM - Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is door studenten van het Radboud UMC in Nijmegen in drie categorieën verkozen als beste opleider van jonge artsen. De verkiezing van de beste coassistenten wordt jaarlijks gehouden door het Radboud, onder de aangesloten ziekenhuizen.
15-01-2021
De Graafschap hoeft de moed nog lang niet op te geven
DOETINCHEM - De Graafschap jaagt op de tiende promotie naar de eredivisie in de 67-jarige historie. Ook al moet er een forse achterstand worden weggewerkt, kansloos zijn de Achterhoekers niet.
15-01-2021
Tonny (76) kan van elk stuk hout een pen maken
„Mijn familie komt oorspronkelijk uit Frankrijk en waren allemaal meubelmakers. Wij zitten al meer dan 110 jaar in ons garagebedrijf in Ulft, maar toen ik zes jaar geleden, na 42 jaar in de zaak, met pensioen ging wilde ik ook eens iets met hout proberen”, vertelt Tonny Frazer.
14-01-2021
Corona: Nederlandse grenspendelaar moet in Duitsland vaccinprik halen
KLEEF - Nederlandse inwoners van de Kreis Kleve moeten in Kalkar ingeënt worden tegen corona, ook al werken of studeren ze in Nederland of zijn ze in een Nijmeegs ziekenhuis onder behandeling.
14-01-2021