Positief getest, o nee zegt de GGD een dag later, toch niet: 55 mensen overkwam het
HARREVELD/ ZELHEM - Positief getest op corona en een dag later horen van de GGD dat er een fout is gemaakt en dat u tóch geen corona heeft. 55 mensen overkwam het na een fout in een laboratorium in Rijswijk, erkent een woordvoerder van de GGD.
11-04-2021
Nieuws Gemist? ‘Tote Hose’ in Duits grensdorp Elten en jongeren naar ziekenhuis na slechte trip door drugs
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem: De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zaterdag 10 april.
10-04-2021
‘Tote Hose’ in Duits grensdorp Elten dat normaal vergeven is van de Nederlanders: ‘Nu hebben we 70 procent minder omzet’
ELTEN - Wat is Elten zonder Nederlanders? Niet veel, zo blijkt na een tocht langs tankstation, super, bakker en slijterij in het Duitse grensdorp. En masse blijven onze landgenoten thuis omdat ze over de grens moeten bewijzen geen corona te hebben. Een maximale boete van 25.000 euro doet de rest.
10-04-2021
Vreugde en verdriet over het echec van Agrogas: ‘Het is niet gelukt’
VARSSEVELD – Op sommige plekken in Varsseveld is vrijdag gebak gegeten en een feestje gevierd. Dat de bouw van een mestvergistingsinstallatie Agrogas op industrieterrein Hofskamp Oost van de baan is maakt bezwaarmakers blij. Al willen ze dat niet open en bloot erkennen. ,,We hebben niet zulke leuke ervaringen met de boeren die dit plan steunen.’’
10-04-2021
Nederlandse en Duitse politie zoeken naar verdwenen man in Zwillbrocker Venn, na vondst achtergelaten bus
ZWILLBROCK/ WINTERSWIJK - Nederlandse en Duitse politie zoekt naar een man in het Zwillbrocker Venn, naar aanleiding van het aantreffen van een afgesloten bestelbus aan de Nederlandse kant van het natuurgebied. „Mensen maken zich zorgen over deze man.”
10-04-2021
Maquettebouwer Ramon in voetsporen van opa Buesink: ‘Als ik die oude foto’s zie, begint het te kriebelen’
AALTEN - Koffieroerstaafjes, vuurpijlstokjes, een stukje regenpijp. Uit het gebruikte materiaal is al af te leiden dat Ramon Vreeman (31) zijn creativiteit volop heeft ingezet om een verdwenen watermolen tot leven te brengen. In de extra vrije tijd die de coronapandemie met zich meebracht maakte hij een overtuigende maquette van molen De Pol, waarvan de laatste resten rond 1900 zijn gesloopt.
10-04-2021
Uitzondering voor Dinxperlo en Suderwick: niet langer coronatest nodig
DINXPERLO/ SUDERWICK -Inwoners van Dinxperlo en Suderwick hoeven niet langer een bewijs bij zich te hebben dat ze geen corona hebben, als ze de grens tussen beide plaatsen oversteken. Burgemeester Kerkhoff van Bocholt heeft dat beslist. Zo is een uitzondering gemaakt voor het Nederlandse en het Duitse dorp, die vast tegen elkaar aanliggen.
10-04-2021
Loslopende honden jagen de schapen van Jimmy de dood in: ‘Dan ligt zo’n dier daar te gorgelen, heel naar’
Het is een fraai en drukbezocht wandelgebied, de zandvang langs de Berkel. Honden zijn er welkom, mits aangelijnd. Daar houdt niet iedereen zich aan. Met dramatische gevolgen voor de schaapskudde van Jimmy Kemink. „De teller staat inmiddels op zes dode schapen.”
10-04-2021
Promotiekandidaten langs de meetlat: De Graafschap heeft beste papieren én Van Mieghem, NAC het gunstigste programma
DOETINCHEM - Vier clubs strijden in de eerste divisie achter de ongenaakbare koploper Cambuur om de tweede promotieplek. De Graafschap heeft de beste uitgangspositie, maar Almere City, NAC Breda en Go Ahead Eagles doen ook volop mee. De kandidaten langs de meetlat.
10-04-2021
Voor mijn kritische schoonvader was De Aanslag niet spannend genoeg
Op de terugweg van de bakker zie ik de boekhandelaar voor zijn winkel staan. Lang niet gezien. Hij is wat dikker in zijn gezicht. Ik maak een afspraak en een paar uur later loop ik tussen de uitgestalde boeken. Met mondkapje op en alleen. Ik schaf maar gelijk drie titels aan.
10-04-2021
Korrels mogen niet langer van kunstgrasveld af: Montferland betaalt kantplanken
DIDAM/ LOIL - Voetbalverenigingen SV Loil, DVC’26 en FC Bergh krijgen de helpende hand aangeboden van de gemeente Montferland. Enkele kunstgrasvelden van deze drie clubs moeten voorzien worden van zogenoemde kantplanken, zodat de rubberen korrels op het veld niet daarbuiten terechtkomen. De gemeente gaat deze planken betalen.
10-04-2021
‘Onnodige zorgen’ over uitkleden ziekenhuis Zutphen
ZUTPHEN/ VORDEN - Er zijn onnodige zorgen over het mogelijk verdwijnen van zorg uit het ziekenhuis in Zutphen. Dat zegt de Vordense huisarts Esther Tanis, tevens voorzitter van Huisartsenorganisatie Regio Zutphen (HRZu). ,,Zorg zit niet in stenen, maar in mensen.”
10-04-2021
Nieuws Gemist? Politiemacht verrast sporters bij inval in mega-drugslab en prins Philip (99) overleden
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem: De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van vrijdag 9 april.
09-04-2021
Jaren cel en tbs geëist voor gewelddadige overvallen: ‘Gewetenloos en geen geweld schuwend’
ZUTPHEN/ WINTERSWIJK - Tegen drie mannen die volgens justitie verantwoordelijk zijn voor een reeks misdaden, zijn celstraffen tot 12 jaar en tbs geëist.
09-04-2021
Deze boeren willen geen gifgele velden meer zien: ‘Wij zijn ook onderdeel van de samenleving’
Gifgele velden tijdens de lente in het buitengebied van de gemeente Lochem moeten tot het verleden behoren. Lochemse boeren willen de controversiële onkruidverdelger Round Up, die daar de oorzaak van is, uitbannen.
09-04-2021
Vrachtwagen belandt op de zijkant in weiland bij Westendorp: verkeer ruim vijf uur omgeleid
WESTENDORP - Een vrachtwagen van afvalverwerker Ter Horst Groep uit Varsseveld is vrijdagmiddag gekanteld en geschaard bij Westendorp. Daarbij is het eerste deel van de combinatie in het weiland beland. De chauffeur zou met onbekend letsel naar het ziekenhuis zijn gebracht.
09-04-2021
Duitsers zamelen duizenden euro’s in voor gratis coronatests voor Nederlanders
DINXPERLO/ AHAUS - Tientallen mensen en bedrijven uit Duitsland zamelen geld in, zodat Nederlanders die in Duitsland werken zich gratis kunnen laten testen. Inmiddels is er zo’n 20.000 euro bijeengebracht, de donderdag daarvoor opgezette website holland-in-not.org is daarmee een doorslaand succes.
09-04-2021
Snoei schrijft Seuntjens nog niet af bij De Graafschap: ‘Maar we kiezen nu voor andere spelers’
DOETINCHEM - De kans is groot dat Ralf Seuntjens zondag (12.15 uur) in de kraker tegen Go Ahead Eagles opnieuw op de bank begint bij De Graafschap. Maar Mike Snoei, trainer van de Doetinchemse eerstedivisionist, heeft zijn topscorer en voormalig aanvoerder nog niet afgeschreven voor de ontknoping van de promotiestrijd.
09-04-2021
Stormloop op sneakers Zwarte Cross: sites Feestfabriek liggen eruit
HENGELO - Een stormloop op de verkoop van sneakers van de Zwarte Cross heeft er vrijdagmorgen voor gezorgd dat de sites van de Feestfabriek eruit liggen.
09-04-2021
Als je echt bij jezelf wil horen, moet je het lef hebben om af en toe alleen te staan
Ik heb m’n hele leven al het gevoel gehad dat ik overal een beetje bij hoor en tegelijkertijd nergens helemaal. Ik kan me goed in verschillende mensen en culturen inleven, maar het lukt me nooit om mezelf aan te passen om ergens bij te horen.
09-04-2021
Teunis, oervader van de Zwarte Cross, is met pensioen: ‘Iedereen had schik en er gebeurden de raarste dingen’
HUMMELO - Hij is de oervader van de Zwarte Cross, Teunis Wullink uit Hummelo. ‘In de wei bij Teunis en Ans’ was in 1997 de eerste editie van het festival dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste feest van Nederland. ‘Dat is enorm speciaal als je bedenkt dat het begon als een geintje.’
09-04-2021
Melinda (26) zorgt ervoor dat mensen met darmklachten, zoals zijzelf, zonder buikpijn uiteten kunnen
DOETINCHEM - Het doel is duidelijk, voor de 26-jarige Doetinchemse Melinda Thomas: ook mensen met darmklachten moeten buikpijnvrij uit eten kunnen gaan. Door schade en schande wijs geworden, heeft ze een Fodmap-community opgericht en een website gebouwd. Tien restaurants hebben inmiddels aangehaakt.
09-04-2021
Didamse voetbalclub DVC’26 in voetsporen van Ajax: trainingsheuvel om mensen fitter te krijgen
DIDAM - Wat zullen de voetballers van DVC’26 topfit zijn bij aanvang van het nieuwe seizoen. Tenminste, als ze gebruik gaan maken van de trainingsheuvel die er voor 1 juli moet staan. In navolging van het grote Ajax kiest ook de Didamse voetbalvereniging voor deze bijzondere manier van conditie- en krachttraining.
09-04-2021
Van Wonderen is de architect van de Muur van Go Ahead: ‘Winnen van De Graafschap om bovenin echt mee te doen’
BENNEKOM/ DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft de minst gepasseerde defensie van de eerste divisie. Bennekommer Kees van Wonderen is de architect van de Muur van Deventer. In de jacht op promotie naar de eredivisie wacht zijn club zondag (12.15 uur) de promotiekraker bij De Graafschap.
09-04-2021
Piek dode dieren in 2020 na stalbranden in de regio: dit gebeurde er
ENSCHEDE - In 2020 kwamen in Twente en de Achterhoek ruim 45.000 dieren om door stalbranden. Dat is een forse stijging ten opzichte van voorgaande jaren. In 2019 kwamen 23 dieren om, in 2018 niet één.
09-04-2021
In de voetsporen van Don Quichot, houd de Achterhoek mooi!
Houd de Achterhoek mooi! Windmolens horen in de zee en zonnepanelen op het dak, betogen Dick Scheeringa van Tegenwind Oude IJssel en Fractievoorzitter Hans Boerwinkel van SP Doetinchem.
09-04-2021
Uitgebrande auto’s, corona en angst voor meer ellende na verwoestende brand in ’s-Heerenberg
's-HEERENBERG - Twee verwoeste auto's en een geblakerde carport. De brand in de vroege donderdagochtend gaat de bewoners van De Harp in 's-Heerenberg niet in de koude kleren zitten. Opzet wordt vermoed. Had dan iedereen aan de beurt kunnen zijn?
09-04-2021
Regiocup bij jeugdvoetballers bekend: ‘Met de fiets van Gendt naar Aalten is een beetje ver’
DOETINCHEM - Voetbalbond KNVB heeft de indelingen bij de Regiocup voor de jeugdteams bekend gemaakt op de site voetbal.nl. De senioren weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn.
09-04-2021
Nieuws gemist? Grensbewoners mogen huis niet meer uit en dubbel gevoel bij flitsopening dierentuin
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem: De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van donderdag 8 april.
08-04-2021
De besmettingscijfers trekken een duidelijke grens met Duitsland: hier is dat goed te zien
NIJMEGEN - Waar precies de grens ligt tussen Nederland en Duitsland laat een vandaag gelanceerd nieuw dashboard met besmettingscijfers in de grensgemeenten heel goed zien. Het maakt ook meteen inzichtelijk waarom Duitsland heeft besloten de grenzen met Nederland een beetje dicht te gooien.
08-04-2021