Podium Doesburg doet mee aan actie Kapsalon Theater en is woensdag dus een kapsalon
DOESBURG - Podium Doesburg doet woensdag mee aan de actie Kapsalon Theater. Dat betekent dat klanten zich in het theater kunnen laten knippen en dat zij tegelijkertijd een voorstelling krijgen voorgeschoteld door een of meerdere artiesten.
16-01-2022
Boek als ode aan koppige rivier krijgt nieuw jasje: ‘IJssel metafoor voor een mensenleven’
Hij smokkelde nog geen metertje. Wandelde in het voorjaar van 2017 de volledige 127 kilometer, van de oorsprong bij Westervoort tot Kampen, waar de IJssel verdwijnt in het Ketelmeer. Schrijver en journalist Kester Freriks is onvoorwaardelijk verliefd op de rivier en zijn rijke natuur en historie. De 67-jarige Amsterdammer vervatte zijn wandeling 5 jaar geleden in het boek Langs de IJssel, waarvan nu een herziene druk is verschenen. ,,Voor mij is de IJssel een zoekend personage.’’
16-01-2022
Willeke rent op ‘meest depressieve dag van het jaar’ naar haar ggz-organisatie
DOESBURG - Willeke Bruil (33) uit Doesburg is al sinds haar tienerjaren vaak somber. Om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen neemt ze deel aan de Blue Monday Run.
16-01-2022
Een nieuwe naam aan het trainersfront: Timo Kleinhesselink naar FC Dinxperlo
DINXPERLO - Timo Kleinhesselink wordt de nieuwe trainer van vierdeklasser FC Dinxperlo. Het wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer.
16-01-2022
Horeca-acties in Achterhoek ‘goed verlopen', maar veel zaken zijn dicht gebleven
ACHTERHOEK - De Doetinchemse horeca trok afgelopen weekend de aandacht met de openstelling van tien terrassen, maar ook in andere gemeenten in het gebied zijn zaken open geweest.
16-01-2022
Burgemeester groene gemeente Winterswijk te gast bij start Groene Hoofdstad in Grenoble
WINTERSWIJK/GRENOBLE - Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is zaterdag met een kleine delegatie in Grenoble aanwezig geweest bij de start van het jaar waarin deze Franse stad geldt als de ‘Groene Hoofdstad’ van Europa.
16-01-2022
Kind meldt brand in Zelhem: brandweer redt honden, kat en parkieten
ZELHEM - In een garage van een woning aan de Oldenoord in Zelhem is zondagmiddag brand ontstaan. De brandweer kon het vuur blussen en een kind van het gezin, twee honden, een kat en twee parkieten heelhuids uit de woning redden.
16-01-2022
Ondernemersvoorzitter Ulft: noodkreet detailhandel heeft geholpen
ULFT - Bob Schoemaker is ervan overtuigd. De noodkreten uit de detailhandel hebben bijgedragen aan de onverwachte openstelling van winkels, dit weekeinde. ,,Niet alleen bij ons, landelijk is flink de trom geroerd. En terecht’’, aldus de voorzitter van ondernemersvereniging De Hanze in Ulft.
16-01-2022
Verhuisgolf van Randstad naar Oosten: een zegen of een vloek?
Meer huis en ruimte voor een lagere prijs. De trek vanuit de Randstad naar andere delen van het land blijft doorzetten: één op de vier huishoudens uit de Randstad die verhuizen, koopt een woning buiten de Randstad. En steeds meer westerlingen ‘vluchten’ met name naar Gelderse gemeenten, zo blijkt uit cijfers die makelaarsvereniging NVM deze week bekend maakte. Ze strijken vooral neer in West Betuwe, Rheden, Wageningen, Buren, Lochem en Culemborg.
16-01-2022
Opheffen van lockdown voelt voor Diemse winkeliers een beetje als Bevrijdingsdag: ‘Burgemeester Harry’ mag blijven
DIDAM - Het voelde, het grijze weer ten spijt, een beetje als Bevrijdingsdag. Na vier weken verplichte sluiting mochten ook in de Liemers de niet-essentiële winkels de deuren zaterdag weer openen.
16-01-2022
Uitbaters in Didam en Zevenaar gooiden cafés open, met of zonder toestemming van de burgemeester
DIDAM/ZEVENAAR - Je hoeft maar één keer te roepen dat je uit protest de deuren opent en je café zit meteen barstenvol. Dat blijkt zaterdag zowel in Didam, Zevenaar en Duiven, waar een viertal uitbaters voor een dag de coronalockdown aan hun laars lappen.
16-01-2022
Geen carnavalsoptocht in Westervoort, deur naar zomercarnaval op een kier
WESTERVOORT - Vanwege corona gaat de carnavalsoptocht in Westervoort dit jaar niet door. Dat heeft carnavalsvereniging De Dolbotters beslist. In de gemeenten Montferland en Zevenaar wordt waarschijnlijk maandagavond een besluit genomen. Het is al wel duidelijk dat het carnaval van 's-Heerenberg naar juni gaat.
16-01-2022
Linssen per direct weg als assistent-trainer bij De Graafschap; Superboeren schuiven jeugdtrainer Siers door
DOETINCHEM - Edwin Linssen vertrekt per direct als assistent-trainer bij De Graafschap. De Limburger gaat in dezelfde functie aan de slag bij Roda JC. Mees Siers volgt hem op bij de Doetinchemse eerstedivisionist.
16-01-2022
Achterhoek Board aan nieuwe minister: Noordtak zou streep zijn door een van de gelukkigste regio’s van Nederland
DOETINCHEM - Wordt de Noordtak van de Betuwelijn aangelegd door de Achterhoek, dan zet het kabinet letterlijk en figuurlijk een streep door ‘één van de groenste en gelukkigste regio’s van Nederland’. Dat schrijft de Achterhoek Board in een brief aan de nieuwe minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.
16-01-2022
Weer winst voor Orion: 13e zege op rij
CAPELLE- De volleyballers van Active Living Orion hebben ook de dertiende wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Zaterdag werd VCN in Capelle eenvoudig met 0-3 verslagen door de Doetinchemmers (15-25, 12-25, 21-25).
16-01-2022
Agem staat weer op na faillissement energieleverancier: ruim 1000 klanten terug
DOETINCHEM - Agem is weer terug in het land der levenden. Ruim duizend klanten hebben zich gemeld om via de Achterhoekse Groene Energie Maatschappij energie af te nemen.
16-01-2022
Doortrekken A15 en verbreding A12 betekent misschien tanken bij een andere pomp
ZEVENAAR/ DUIVEN - Hoewel nog geen meter asfalt is gelegd, hebben de plannen voor het doortrekken en verbreden van de A15 en A12 nu al flinke gevolgen. Het laatste voorbeeld is de sluiting van BP Oudbroeken bij Duiven. Staat er nog meer te gebeuren? Vijf vragen over tanken langs de A12 en A15.
16-01-2022
Achterhoeker Gert Cent is de beste fokker van Friese paarden van 2021
NETTERDEN - Friesland zal het moeten slikken. De beste fokker van Friese paarden is Achterhoeker Gert Cent uit Netterden. Deze zaterdag is dat bekend geworden.
15-01-2022
Intriges, gevechten en bijna duizend jaar familiegeschiedenis: het bewogen verleden van Kasteel Keppel
LAAG-KEPPEL - Het verhaal van kasteel Keppel vertelt een zeer bewogen familiegeschiedenis van bijna duizend jaar. Samen met alle ins en outs over het kasteel is die historie nu gebundeld in een boek.
15-01-2022
Bomers nieuwe bestuurder zorginstelling Marga Klompé
WINTERSWIJK - Erwin Bomers treedt op 1 maart toe tot de raad van bestuur van zorgorganisatie Marga Klompé in de oostelijke Achterhoek. Hij volgt Ad Smeets op, die per 1 januari afscheid heeft genomen. Erwin Bomers vormt dan samen met bestuursvoorzitter Marcel Duvigneau het bestuur van Marga Klompé.
15-01-2022
Doetinchemse horeca stelt uit protest de terrassen open; ‘We zijn weer de pineut’
DOETINCHEM - Patrick Berendsen zit samen met dochter Sascha, zoon Fallon en kleinzoon Juna op het overdekte terras van stadscafé Simons in Doetinchem. De actie ‘Unlock de Horeca’, waarbij 16 Doetinchemse zaken hun terrassen op zaterdag uit protest open stellen voor publiek, is aan Berendsen goed besteed.
15-01-2022
Inbrekers halen voor 25.000 euro aan broeken en sweaters weg bij modezaak Wil Klaasen in Doetinchem
DOETINCHEM - Vier of vijf mannen hebben vrijdagochtend vroeg voor circa 25.000 euro aan kleding weggehaald bij modezaak Wil Klaasen aan de Boliestraat in Doetinchem. Hun bezigheden zijn vastgelegd met een beveiligingscamera.
15-01-2022
Hoogste tijd om te rammelen aan de deur van de kathedraal van Baak
Natuurlijk ben ik op onze redactie dé persoon om de landelijke radio te woord te staan als het gaat om RK-kerksluitingen in Steenderen en omstreken. Vind ik - opgegroeid als goed katholiek op de Covik, buurtschap tussen Baak en Steenderen - zelf ook. Laat maar bellen dus, die redactie van het radio1-programma 5 Dagen.
15-01-2022
Blijdschap in 's-Heerenberg: gemeenteloket in Gouden Handen gaat weer open
’S-HEERENBERG/ DIDAM - Het gemeenteloket van Montferland in Gouden Handen in 's-Heerenberg gaat waarschijnlijk vanaf volgende week weer één dag per week open. Vanwege de gevolgen van de coronapandemie en de onderbezetting van het loket was deze lange tijd gesloten.
15-01-2022
Vervanging van sluisdeuren bij Doesburg noodzakelijk; scheepvaart wacht stremming van weken
DOESBURG - De vier deuren van de sluis bij Doesburg tussen de Gelderse IJssel en de Oude IJssel moeten worden vervangen. Het waterschap Rijn en IJssel heeft daarvoor bijna 1,4 miljoen euro gereserveerd. Vanwege de vervanging kan de scheepvaart mogelijk enkele weken de Oude IJssel niet op of af. Begin van de werkzaamheden is gepland in december van dit jaar.
15-01-2022
Bert Esselink: ‘Mijn droom is de Bundesliga of Premier League’
NICOSIA - De Graafschap vond hem in 2020 niet goed genoeg. Nu staat Bert Esselink uit ’s-Heerenberg op Cyprus onder contract bij topclub APOEL Nicosia.
15-01-2022
Minder huizen en steeds hogere prijzen op Achterhoekse woningmarkt
DOETINCHEM - Wie in de Achterhoek op zoek is naar een koopwoning heeft steeds minder keuze en is steeds duurder uit. Dat blijkt uit de woningmarktcijfers van het vierde kwartaal van 2021 van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
15-01-2022
Robbemond over keuze voor ontevreden Gravenberch: ‘Wij hadden nu het gevoel dat we het best voor Danzell konden kiezen’
ROTTERDAM - De Graafschap-trainer Reinier Robbemond verraste vrijdagavond voor het uitduel bij Excelsior (0-0) met het opstellen van Danzell Gravenberch. De spits, die vorige week zijn vertrekwens uitsprak bij de Doetinchemse eerstedivisionist, stond in de 22ste speelronde voor het eerst in de basis.
14-01-2022
Hij doet het! Zwemmer Albert volbrengt de ‘ijsmijl’
DIDAM - Waar de meeste mensen met een temperatuur van 3 graden een dikke jas aantrekken, trekt Albert Stienezen (56) uit Zevenaar die juist uit. Hij zwom vrijdagochtend 1600 meter door het koude water van de Nevelhorst in Didam.
14-01-2022
Voorzitter Ton Heerts van Veiligheidsregio: ‘Blij met versoepelingen, maar handhaven blijven we doen’
DOETINCHEM - Het is goed dat jongeren weer meer ruimte krijgen in sport en onderwijs, het is goed dat winkeliers weer hun zaak kunnen openen. Dat zegt voorzitter Ton Heerts van de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland (VNOG) namens de burgemeester van de 22 aangesloten gemeenten. Hij heeft er begrip voor dat andere sectoren nog gesloten moeten blijven.
14-01-2022