Huntelaar schenkt Ajax-shirt voor veiling Angerlo Vooruit
ANGERLO - Ajax-voetballer Klaas-Jan Huntelaar stelt een van zijn wedstrijdshirts beschikbaar voor de veiling van Angerlo Vooruit komende vrijdag. De voetbalclub mag kiezen tussen een thuisshirt of het shirt dat de Achterhoekse spits vorig jaar droeg tijdens het uitduel met FC Groningen.
25-01-2020
Stadse Fratsen: Na het drama met de schoolparkiet was ‘Knijpkema’ geboren
Soms krijgen wij journalisten een brief of mail onder ogen die niet voor ons is bedoeld. Dat gebeurde mij eerder deze week, op bezoek bij familie. Het ging om een digitaal berichtje verstuurd op een basisschool in de buurt. Daarin stond dat juf Emma een puppy heeft, genaamd Jack.
25-01-2020
Tekinerdogan stapt uit CDA-fractie Oude IJsselstreek
ULFT Raadslid Memet Tekinerdogan is uit de fractie van het CDA in Oude IJsselstreek gestapt. De Ulftenaar gaat in de gemeenteraad zelfstandig verder als Fractie Tekinerdogan.
25-01-2020
Dood geitje in bos Zelhem: ‘Hoe komt het dier daar?’
ZELHEM - Op de Nijmansedijk in Zelhem is donderdag een dood geitje gevonden. De dierenambulance vermoedt dat het lam op het bospad is neergelegd en vraagt getuigen zich te melden.
25-01-2020
Stilstaan bij bijna-ramp van 1995: ‘We hebben ons best gedaan’
DOETINCHEM/LATHUM - Strobalen en zandzakken in het kantoor van waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem. Deze week is het 25 jaar geleden dat de dijken en kades in onder andere Lobith, Lathum en Doesburg ernstig werden bedreigd door hoogwater. Een expositie over de bijna-ramp die Nederland wakker schudde.
25-01-2020
Einde seizoen voor De Graafschap-verdediger Van Huizen
DOETINCHEM - De Graafschap kan de rest van het seizoen geen beroep doen op Toine van Huizen. De centrumverdediger kampt met een zware schouderblessure.
25-01-2020
Achterhoekse politie jaagt op zware criminelen: ‘Lukt steeds beter, maar nog onvoldoende’
DOETINCHEM / WINTERSWIJK - De politie in de Achterhoek zet het komende jaar vol in op de aanpak van zware, ondermijnende criminaliteit. Het oprollen van wietkwekerijen, de ontmanteling van drugslabs en het opsporen en inrekenen van dealers gaat boven alles dit jaar.
25-01-2020
De Graafschap-trainer Snoei na zege op MVV: ‘Ik zat een tikkeltje nerveus op de bank’
DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Mike Snoei gaf vrijdagavond na de benauwde thuiszege op MVV (3-2) toe dat hij er in de slotfase niet helemaal gerust op was geweest.
25-01-2020
Griekse taferelen bij De Graafschap: debutant Mystakidis danst sirtaki met supporters
DOETINCHEM - Griekse taferelen op De Vijverberg: supporters van De Graafschap dansten vrijdagavond na de zege op MVV (3-2) de sirtaki in de kantine.
24-01-2020
Wordt het de prijswinnende pannenkoek of toch de klassieker bij ’t Noorden?
Een restaurantrecensent schrijft niet snel over een pannen-koekenrestaurant. Totdat een pannenkoekenbakker in de top 3 van het NK pannenkoeken bakken belandt.
24-01-2020
De Graafschap wint ook van MVV en blijft in spoor van Cambuur en Jong Ajax
DOETINCHEM – De Graafschap heeft vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen MVV met pijn en moeite zijn derde zege op rij geboekt. De Doetinchemse eerstedivisionist was uiteindelijk met 3-2 te sterk voor de club uit Maastricht.
24-01-2020
Inwoners Emmerik zitten niet te wachten op militaire voertuigen uit Achterhoek: ‘In Duitsland ligt dit gevoelig’
EMMERIK/ ’S-HEERENBERG - Een plan om met militaire voertuigen vanuit ’s-Heerenberg de Rijnpromenade van de Duitse grensplaats Emmerik te bezoeken en zo 75 jaar vrijheid te vieren, valt niet bij al onze oosterburen in goede aarde. ,,Ik kom ook niet op het idee om met oude Duitse voertuigen naar Nederland te rijden’’, zegt Herbert Kleipaß van de Emmericher Geschichtsverein, de lokale historische vereniging.
24-01-2020
Pedoseksuele koster duikt op in video, Hans voelt zich opnieuw misbruikt: ‘Klap in m'n gezicht’
DRIEL/SILVOLDE - Moet je een filmpje over Driel in de jaren zestig, waarop een door de kerk veroordeelde pedoseksueel is te zien, van de website verwijderen als een slachtoffer daarom vraagt? Nee, zeggen ze bij de Historische Kring Driel. ,,Dat voelt als een klap in mijn gezicht. Alsof je nóg een keer misbruikt wordt", zegt slachtoffer Hans Uijting.
24-01-2020
Gelderlander-Nieuwscafé over ziekenhuisaffaire en winnaar van 100% Winterwijks-trofee
WINTERSWIJK - De Achterhoekse ziekenhuisaffaire is het belangrijkste thema van het Nieuwscafé van De Gelderlander in Winterswijk vrijdag 31 januari. Daarnaast is koffiefabrikant Gerrit Hesselink, winnaar van de 100 procent Winterswijk-trofee, te gast.
24-01-2020
Radicale boeren willen Den Haag 5 februari ‘laten schudden op grondvesten’
De radicale boerenbelangenorganisatie Farmer Defence Force (FDF) roept de boeren wederom op om actie te voeren in Den Haag. De stad moet van FDF-voorman Mark van den Oever op 5 februari zelfs ‘schudden op zijn grondvesten’. Dat schrijft Van den Oever in een pamflet dat circuleert op chatfora.
24-01-2020
Supporters De Graafschap boycotten opnieuw een uitduel; geen fans mee naar FC Eindhoven
DOETINCHEM - De supporters van De Graafschap boycotten de uitwedstrijd van vrijdag 31 januari bij FC Eindhoven. De fans zijn boos over de regels en voorwaarden rond het vervoer en voelen zich niet welkom, zo laten zij in een statement weten.
24-01-2020
Anne Flierman over Achterhoekse ziekenhuisaffaire: ‘De wonden moeten helen’
DOETINCHEM - De raad van toezicht hield zich stil in de storm van kritiek, die volgde op de mededeling eind vorig jaar dat Santiz drie afdelingen van het Winterswijkse SKB-ziekenhuis wilde overplaatsen naar het nieuwe Slingeland-ziekenhuis aan de A18. Voorzitter Anne Flierman legt uit waarom.
24-01-2020
Naar de Spelen? Deze sporters uit de regio gaan óf willen naar Tokio
ARNHEM - Precies een half jaar voor de Olympische Spelen is de lijst met ‘zekerheidjes’ uit deze regio nog heel kort. Tientallen sporters moeten de komende maanden aan de bak voor een ticket naar Tokio. Een overzicht.
24-01-2020
Grolsch-producten volop aanwezig op AliExpress, maar is het echt of namaak?
ENSCHEDE - Ze zijn goed in namaak, daar in China. Dat is wel bekend. Dus als je T-shirts, sweaters, klokken en reclameborden met het Grolsch beeldmerk erop op de webshop AliExpress ziet staan, ga je toch denken: echt of namaak?
24-01-2020
Laatste fase werk bij Westervoortse IJsselbrug: ‘Hoe dan ook doorbijten op A12'
ARNHEM/ WESTERVOORT - Wie dit weekeinde tussen knooppunt Waterberg en Zevenaar over de A12 richting Duitse grens over de A12 rijdt, kan vast wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Vrijdagavond en -nacht zijn de laatste werkzaamheden ter hoogte van Westervoort. De toerit bij knooppunt Velperbroek zit dicht en afslag 28 bij Westervoort is afgesloten.
24-01-2020
Spitsentrainer De Vries helpt De Graafschap in zijn jacht op goals én promotie naar de eredivisie
DOETINCHEM - Het leven van Mark de Vries draait om doelpunten. De Surinamer, als voetballer een bonkige aanvaller, is nu spitsentrainer bij De Graafschap. Hij helpt de Doetinchemse club in zijn jacht op goals én promotie naar de eredivisie.
24-01-2020
Stoempen in het Bergherbos: dit is de vernieuwde mtb-route
’s-HEERENBERG - De mountainbikeroute Montferland is vernieuwd en wordt vandaag officieel heropend bij Specialized in ’s-Heerenberg. Verslaggevers Jesse Reith en Rick Aalbers fietsten de 26 kilometer lange route al en delen hun bevindingen. ,,Dit is prachtig! Bijna geen meter is vlak.”
24-01-2020
Nieuwe baas moet Achterhoekse ziekenhuizen weer samen brengen
DOETINCHEM - Het bijeenhouden van de twee Achterhoekse ziekenhuizen wordt de belangrijkste opdracht voor de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Santiz. In de vorige week naar huis gestuurde Chrit van Ewijk had de raad van toezicht geen vertrouwen meer, zegt voorzitter Anne Flierman in een interview met De Gelderlander.
24-01-2020
Aanwonenden vragen om snelheidsverlaging op de Zutphenseweg bij Vorden: ‘Twee auto's gingen weer total loss’
Aanwonenden van de Vordense- en Zutphenseweg (N319) tussen Vorden en Warnsveld voelen zich onveilig vanwege het drukke verkeer. Zij willen dat de provincie Gelderland de snelheid verlaagt naar 60 kilometer per uur. ,,Een paar weken geleden gingen twee auto’s total loss.’’
23-01-2020
De Graafschap met Hamdaoui tegen MVV; Van Huizen en Vet ontbreken
DOETINCHEM - De Graafschap gaat vrijdagavond (20.00 uur) in het thuisduel met MVV op jacht naar zijn derde zege op rij. Mohamed Hamdaoui keert na een knieblessure terug in de basis bij de Doetinchemse eerstedivisionist.
23-01-2020
Injectie voor omroep Regio8: ‘Enorme kwaliteitsimpuls voor onze redactie’
ULFT – Regionale omroep Regio8 uit Ulft krijgt 167.000 euro van het stimuleringsfonds voor de journalistiek. De omroep trekt daarmee vier journalisten aan die zich storten op de regionale berichtgeving in de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland.
23-01-2020
Raadszaal blijft toch in 's-Heerenberg: coalitie Montferland zwicht voor massale protesten
's-HEERENBERG - De raadszaal van de gemeente Montferland verhuist niet naar het gemeentehuis in Didam, maar blijft in ’s-Heerenberg. Drie van de vier partijen uit de coalitie (CDA, VVD en D66) die in eerste instantie de raadszaal in Gouden Handen wilden sluiten, zijn alsnog gezwicht voor de massale protesten daartegen.
23-01-2020
‘Ik hoop echt dat de Oude IJsselstreekse jeugdzorg een succes wordt’
Sinds 1 januari is de Oude IJsselstreekse jeugdzorg vernieuwd. Ik hoop echt dat het een succes wordt.
23-01-2020
Jongens vinden middeleeuwse kanonskogel op geluidswal in Doetinchem
DOETINCHEM - De broertjes Sem (9) en Gijs (7) Bolderman hebben samen met buurjongen Milan Derksen (9) een kanonskogel gevonden op de geluidswal bij de Wannedreef in hun wijk De Huet in Doetinchem.
23-01-2020
En dan zégt een kennis het zinnetje weer: morgen kan ik onder een auto komen
Het zit hem hoog. Het zinnetje. Of beter gezegd, de zin. Want voor lange Leo, een lotgenoot die regelmatig bij me komt theeleuten, is het groot. Iets met hoofdletters: Morgen Kan Ik Onder Een Auto Komen. Zelf heb ik die zin al drie keer in een half jaar gehoord. Ik wist er aanvankelijk ook geen raad mee. Dus als lange Leo er over begint, ben ik benieuwd naar zijn versie.
23-01-2020