Patiëntensticker en ponskaartjes mogen voortaan in de prullenbak
DOETINCHEM / WINTERSWIJK - De Achterhoekse ziekenhuizen SKB en Slingeland werken niet meer met een patiëntensticker of voorheen ponskaartje. Voortaan moeten patiënten die een afspraak hebben zich melden met een geldig legitimatiebewijs. Dat geldt voor alle leeftijden.
21-10-2020
Aantal coronagevallen voorbij kritische grens: horeca in Duitse grensregio eerder dicht
GRONAU - Het regiobestuur van Kreis Borken neemt verscherpte maatregelen tegen verspreiding van coronavirus. Er komt een avondklok voor horecagelegenheden en ook gelden er strengere regels bij samenkomsten.
21-10-2020
Gewonde vrouw springt in het water na brand op boot in Terborg
TERBORG - Een vrouw heeft woensdagochtend brandwonden opgelopen bij een brand op een boot. Dat gebeurde in het water van de Oude IJssel bij Jachtservice Oost Nederland in Terborg. De vrouw kwam vermoedelijk in brand te staan door een defect aan een gaskachel en is in het water gesprongen.
21-10-2020
Burgemeester Montferland uit grote zorgen over corona-piek: ‘Minder waarschuwen, eerder beboeten’
DIDAM - Burgemeester Peter de Baat heeft zich per brief tot de inwoners van Montferland gewend om zich scherp aan de corona-maatregelen te houden. De forse stijging van het aantal besmettingen met 99 gevallen de afgelopen week 'geeft alle reden tot zorg’.
21-10-2020
Auto slaat over de kop op Liemersweg in Doetinchem
DOETINCHEM - Een auto is in de nacht van dinsdag op woensdag over de kop geslagen op de Liemersweg in Doetinchem. De bestuurster kwam er wonder boven wonder zonder al te veel kleerscheuren vanaf.
21-10-2020
Controle op borstkanker bij Achterhoekse vrouwen begint na een half jaar weer
’S-HEERENBERG - Vrouwen vanaf 50 jaar in de Achterhoek krijgen binnenkort weer een oproep voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. De controle om deze veelvoorkomende vorm van kanker bij vrouwen vroeg te ontdekken, lag meer dan een half jaar stil als gevolg van de coronacrisis.
21-10-2020
Ravotten in een zee van ruimte; coronaproof spelen in de binnenspeeltuin
MEDDO - Een vliegvakantie of pannenkoekenrestaurant zit er deze herfstvakantie even niet in voor gezinnen met jonge kinderen. Binnenspeeltuinen mogen wel open, zij het voor een beperkt aantal bezoekers. Dat heeft voordelen: dag lange wachtrijen en zeeën van ruimte.
21-10-2020
Simone wil eindelijk haar leven terug; altijd pijn, nooit een uitje
DOESBURG - Ze is 35 jaar en heeft eigenlijk geen leven. Veel meer dan op de bank liggen kan Simone Bent uit Doesburg niet. Altijd pijn, nooit een uitje. Prikkels zijn onverdraaglijk. En daar moet nu verandering in komen. Er zit alleen wel een prijskaartje aan.
21-10-2020
Onderzoek in Montferland: Didam en Bergh weer uit elkaar?
DIDAM/‘s-HEERENBERG - Bestaat de gemeente Montferland over een paar jaar nog? Die vraag lijkt reëel nu de gemeente -die ruim 15 jaar bestaat- zich afvraagt hoe ze verder moet in de toekomst.
21-10-2020
Nieuws gemist? Zeven coronadoden in Wageningen | Vrouw van Hans ernstig ziek van vaccin
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem, De Gelderlander zet elke dag het belangrijkste nieuws van de dag op een rij. Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 20 oktober.
20-10-2020
Mondkapjes worden ‘zwerfkapjes’: zorgen om groeiende berg mondmaskers op straat
Rond supermarkten, bij bushokjes en langs fietspaden. Steeds vaker liggen er achteloos weggegooide mondkapjes op straat. Maar ook buiten de stad wordt het probleem almaar groter. Nederland Schoon trekt daarom aan de bel met een nieuwe campagne: #mondkapjegeenzwerfkapje.
20-10-2020
Man uit Groenlo bestraft voor schoppen en aan oren trekken zoontje (11)
ZUTPHEN/ GROENLO - Een 40-jarige man uit Groenlo is bestraft voor het mishandelen van zijn destijds 11-jarige zoontje. Hij is veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur met een proeftijd van twee jaar.
20-10-2020
Aantal positieve testen (908) in Achterhoek met een derde gestegen in week tijd
DOETINCHEM - Het aantal mensen dat een positieve coronatest heeft ondergaan in de negen Achterhoekse gemeenten is in een week tijd gestegen naar 2981 besmettingen in totaal. Dat is een stijging van 908, een derde ten opzichte van de rest van het jaar.
20-10-2020
Eerste toneelvoorstellingen na coronabreak in Amphion
DOETINCHEM Schouwburg Amphion opent op 28 oktober voor het eerst sinds de coronabreak weer de deuren voor een voorstelling. Theatergroep Suburbia speelt het toneelstuk ‘Een Goed Jaar’ voor 30 bezoekers.
20-10-2020
Vorden heeft eigen Monopoly-spel: zonder ‘Kalverstraat’ maar met ‘Het Knopenlaantje’
VORDEN - Stapeltje nepgeld binnen handbereik. De dobbelstenen rammelen. De pionnetjes schieten over het bord. Ga naar de gevangenis! Of terug naar start! Monopoly, wie kent het niet? Lekker de vastgoedmagnaat uithangen. Straten bemachtigen en daar hotels neerzetten. Binnenkort kunnen Vordenaren hun hele dorp bij elkaar kopen. Supermarkt COOP heeft Monopoly Vorden gelanceerd.
20-10-2020
‘Keetjongeren’ houden zich aan coronaregels, hangjeugd juist weggestuurd en beboet
LICHTENVOORDE/ TERBORG - Jongeren die samenkomen in keten op het Achterhoekse platteland houden zich goed aan de strengere coronaregels. De meeste keten zijn leeg, in andere zitten maximaal vier mensen bij elkaar. Dit blijkt uit controles van de politie en boa’s in het eerste weekend dat de aangescherpte maatregelen gelden.
20-10-2020
De Graafschap ploetert zich door eerste periode: ‘Onderlinge afstemming moet beter’
HELMOND - Resultaat is heilig voor De Graafschap in de jacht op promotie naar de eredivisie. De verdiende zege op Helmond Sport (1-2), hoe zwaarbevochten ook, leidt daarom tot vreugde en opluchting bij de Doetinchemse club. Maar het spel laat onder trainer Mike Snoei al weken te wensen over.
20-10-2020
Maximaal dertig man in de zaal? Dan maar vijf keer het podium op
ULFT - Maar liefst vier keer, en misschien zelfs wel vijf keer staat Tribute to the Doors komend weekend op de planken van de DRU in Ulft. Het is de enige manier om onder de nieuwe coronaregels nog wat publiek te kunnen trekken met live muziek.
20-10-2020
Van fractieleider naar zwart schaap, Karen Kamps werd uit GroenLinks gegooid: ‘Het gaat om het DNA van deze partij’
DOETINCHEM - Van fractievoorzitter die een gifschandaal openbaarde, tot de vrouw die plotseling uit haar partij is gezet. Het overkwam GroenLinks-politicus Karen Kamps uit Doetinchem.
20-10-2020
Auto botst tegen boom in Aalten, bestuurster raakt gewond
AALTEN - Op de Bolwerkweg tussen Bredevoort en Aalten is maandagavond een auto van de weg geraakt en tot stilstand gekomen tegen een boom. Hierbij raakte een vrouw gewond.
20-10-2020
Grolsch wil ‘deltaplan’ voor noodlijdende horeca
ENSCHEDE - Bierbrouwer Grolsch pleit voor een ‘Deltaplan Horeca’. Daarin zouden overheid, brouwers, horeca en banken moeten samenwerken om te voorkomen dat de branche door de coronacrisis ten onder gaat.
20-10-2020
Nieuws gemist? Veel besmettingen in Nijmegen en Montferland | Pedojagers opgepakt in Arnhem
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem, De Gelderlander zet elke dag het belangrijkste nieuws van de dag op een rij. Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 19 oktober.
19-10-2020
Opoku voorkomt blamage De Graafschap bij Helmond Sport
HELMOND - De Graafschap is maandagavond ontsnapt aan een blamage in het inhaalduel bij Helmond Sport. De Doetinchemse eerstedivisionist bleef, na een zwak optreden, met een zwaarbevochten zege (1-2) in het spoor van de bovenste ploegen.
19-10-2020
Rob overspoeld met karton en suède voor zijn dierfiguren: ‘Het overdonderde me’
SILVOLDE - Rob Verheggen, 70 jaar en woonachtig in Silvolde, wist niet wat hem overkwam toen hij twee weken geleden in een oproep om stukjes leer en suède vroeg. De leraar Bouwkunde met pensioen kreeg al de eerste dag twintig mailtjes.
19-10-2020
Ezels maken nachtelijke wandeling in Neede, politie zoekt naar eigenaar
NEEDE - Twee ezels hebben van zondag op maandag een nachtelijke wandeling gemaakt in Neede. Beide dieren werden maandagmorgen rond 5.30 uur aangetroffen ter hoogte van de Esso aan de rondweg N315.
19-10-2020
CORONAKAART | Nijmegen en Montferland springen eruit: recordaantal positieve testen in één dag
NIJMEGEN - De gemeente Montferland telde de afgelopen 24 uur relatief gezien de meeste positieve testen van de hele regio. De 30 coronabesmettingen die er werden gevonden, vormen een verdubbeling van het hoogste aantal in die gemeente tot nu toe. Dat blijkt uit de nieuwste RIVM-cijfers, die zojuist bekend zijn gemaakt.
19-10-2020
Duitse dief doet zich voor als patiënt - in badjas en op badslippers - en steelt mobieltje uit ziekenhuiskamer
Hij had zijn actie goed voorbereid. Een 45-jarige man is zondagmiddag in het ziekenhuis van Gronau (Duitsland) betrapt bij de diefstal van een mobiele telefoon. De verdachte deed zich voor als patiënt van het ziekenhuis. Hij droeg een badjas en liep op badslippers.
19-10-2020
Van Heertum hoopt op nieuwe hoofdrol in Helmond: ‘Laten zien dat ik hoor te spelen bij De Graafschap’
DOETINCHEM - Het uitduel van vanmiddag (17.30 uur) bij Helmond Sport roept warme herinneringen op bij De Graafschap-verdediger Jasper van Heertum (22). Zijn heldenrol van vorig seizoen, met het winnende doelpunt als invaller, staat nog vers op het netvlies. Een jaar later snakt hij naar een nieuw geluksmoment.
19-10-2020
Auto's botsen op Terborgseweg in Doetinchem: veel schade
DOETINCHEM - Twee auto's zijn maandagochtend met elkaar in botsing gekomen op de Terborgseweg in Doetinchem. Beide voertuigen hebben flinke schade opgelopen.
19-10-2020
Achterhoekse horecaondernemers Bert en Alain maken pelgrimstocht naar Den Haag nu hun zaak dicht moet
Maandag vertrekken de Ruurlose horecaondernemers Bert van Zijtveld en Alain Schepers vanuit Ruurlo voor een tiendaagse pelgrimsvoettocht naar Den Haag. Ze willen per etappe een horecaprofessional of -expert uitnodigen om ideeën te spuien. ,,Voor ons is het een ontdekkingstocht over de toekomst van de horeca.”
19-10-2020