FC Köln en AZ maken indruk op Seesing Tournament, De Graafschap O18 start goed in Ruurlo
1. FC Köln, Anderlecht, PSV, AZSV, Feyenoord en OSC Lille spelen zondag op het Seesing Tournament in Zieuwent voor spelers O12 jaar voor de plaatsen 1 tot en met 6.
27-05-2023
Actrice Carice van Houten opgepakt • Ontvoering schokt dorpje • Op boodschappenjacht in Duitsland
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zaterdag 27 mei.
27-05-2023
Zorgen over bezuiniging openbaar vervoer nemen toe: ‘Je jaagt mensen de auto in’
Gemeenten, reizigers én vakbonden vrezen voor een aangekondigde bezuiniging op het openbaar vervoer in Gelderland. ,,Je jaagt mensen de auto in.”
27-05-2023
Veel bekeuringen op en rond het spoor tussen Westervoort en Doetinchem; politie hield vrijdag grootschalige actie
De politie heeft vrijdag op het treintraject tussen Westervoort en Doetinchem 88 reizigers bekeurd die in de trein zaten zonder geldig vervoersbewijs. Veertien reizigers kregen een bekeuring omdat zij geen legitimatiebewijs konden laten zien.
27-05-2023
Festival Mañana Mañana gaat dit jaar zeker nog door, maar dreigt door tegenvallende kaartverkoop ten onder te gaan
Het voortbestaan van het Achterhoekse festival Mañana Mañana is in gevaar door tegenvallende kaartverkoop. Trekt de belangstelling voor de editie van 8 tot en met 11 juni niet aan, dan kan het de laatste keer zijn dat het festival wordt gehouden, zegt Ronnie Degen van de organiserende Feestfabriek Alles Komt Goed BV.
27-05-2023
Festival Over De Top in Lichtenvoorde is kleurrijk en vrolijk
Liefst veertig bands en dj’s, met een uitgebreid randprogramma. Over De Top is een populair festival in Lichtenvoorde. Gezellig, compact en voor kinderen een walhalla.
27-05-2023
Uitslagen, doelpuntenmakers én wedstrijdverslagen amateurvoetbal (zaterdag)
Wat gebeurde er zaterdag allemaal in het amateurvoetbal? De uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen brengen we op deze plek. Blijf de pagina verversen voor updates.
27-05-2023
Han uit 's-Heerenberg fietst voor het goede doel in Groesbeek: ‘Tijdens het zevende rondje begint alles zeer te doen’
Han Evers is een goededoelenfietser, zoals hij zichzelf noemt. Zondag doet hij met zo'n tweehonderd andere mee aan de Zeven voor Leven, een beklimming van de gevreesde Zeven Heuvelen tussen Groesbeek en Berg en Dal.
27-05-2023
De open dag van de moskee in Doetinchem is ook een feestdag
Rondleidingen door de gebedsruimte zijn er zeker. Maar wie dit weekend de open dag van de Turkse moskee vooral bezoekt om te feesten en te genieten, is ook welkom. Er is muziek, er zijn zitjes en overal staan kraampjes met Turkse lekkernijen.
27-05-2023
Bizar scenario voltrekt zich: AZSV moet verliezen, doet dat en haalt nacompetitie om plek in 3e divisie
AZSV speelt dinsdag nacompetitie om promotie naar de derde divisie. De Aaltenaren moesten om dat te bereiken, hoe gek het ook klinkt, wel verliezen van Swift Amsterdam en deden dat ook: 1-2.
27-05-2023
Nieuwscafé Winterswijk gaat over opvang asielzoekers, Groenloseweg en Kamp Wenters
De opvang van asielzoekers, de herinrichting van de Groenloseweg en het jubileum van Kamp Wenters. Dat zijn de onderwerpen van het Nieuwscafé van De Gelderlander in Winterswijk op vrijdag 2 juni.
27-05-2023
Op boodschappenjacht in Duitsland: een hype of scheelt het echt in de portemonnee?
Als je de hype mag geloven, ben je een dief van je portemonnee als je in Nederland je boodschappen doet. In Duitsland moet je zijn, zeggen de fans op het groeiende aantal Facebookgroepen die zich daarmee bezighouden. Maar is het over de grens wel echt zo veel goedkoper?
27-05-2023
Auto's botsen tegen elkaar in Doetinchem, bijrijder raakt gewond
Twee auto's zijn vanochtend op elkaar gebotst in Doetinchem. Eén bijrijder raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.
27-05-2023
Trekkende trekkers trekken duizenden naar Loerbeek: ‘Mensen zien genieten, daar doen we het voor’
Ronkende trekkers trokken vrijdagavond zo’n drieduizend bezoekers tijdens de zonnige aftrap van Tractorpulling Loerbeek. Waar de eerste avond vooral de plaatselijke helden hun moment pakten, gaat het op zaterdag in de internationale competitie echt om de knikkers.
27-05-2023
Bij De Stadsgracht in Enschede krijgen klassieke carpaccio, kalfswang en parfait een ‘eigen draai’
Restaurant De Stadsgracht ligt in een gezellig horecastraatje, pal achter de Oude Markt in Enschede. Een charmante oude kosterswoning tussen stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch en voormalige cafetaria Schippers. Precies, van de wereldberoemde Schippersbal.
27-05-2023
Met een voetbalsjaal om de stad in: kan dat wel als hoofdredacteur?
„Zozo, een Heracles-sjaal om de nek. Kan dat wel als hoofdredacteur?” Een vriend van mij appte me deze vraag toen hij het artikel op tubantia.nl las over het gratis uitdelen van de kampioenskrant in Almelo afgelopen maandag. Mag je als Twents nieuwsmedium trots zijn op regionaal succes of moet je altijd journalistiek neutraal op afstand blijven?
27-05-2023
Dit vind jij van de landbouwsluis die Laag-Keppel afsluit: ‘Verkeersoverlast verplaatst zich’
Wat vind jij van de afsluiting van Laag-Keppel met de landbouwsluis? Moet je omrijden en hoeveel extra tijd ben je kwijt? En baal je daarvan of vind je het wel prima zo? Dat vroegen wij onze lezers afgelopen week. Dit zijn jullie reacties.
27-05-2023
Mysterie: dit is waarom er in Doetinchem soms twee putten naast elkaar liggen
Voor sommige Doetinchemmers is het misschien wel het laatste waar ze aan denken als ze door de stad lopen: in sommige straten liggen er twee putdeksels bijna direct naast elkaar. En dat is op meer plekken zo. Waarom is dat?
27-05-2023
Pontbaas Roland vreest toekomst veer, ondanks steun gemeenten: ‘Het houdt een keer op’
Pontbaas Roland Jansen vreest voor de toekomst van zijn veer tussen Olburgen en Dieren als binnenkort de steun van de provincie wegvalt. Dit hoewel oevergemeenten Bronckhorst en Rheden geld opzij leggen om de cruciale verbinding te redden.
27-05-2023
Riteco-broers dromen van titel Grol: ‘Kans is 50 procent’
Als Grol maandag de titel pakt in de tweede klasse bij DVC’26, dan is het in huize Riteco driedubbel feest. De broers Tycho, Kjell en Kaj maken zich op voor de wedstrijd van hun leven.
27-05-2023
Kans op overwegend bewolkt weer in Oude IJsselstreek vanochtend
Het wordt vandaag zonnig en droog in Oude IJsselstreek. 's Middags stijgt de temperatuur tot 22 graden en is de wind matig, windkracht 3. Vanavond is het helder en koelt het af tot ongeveer 18 graden.
27-05-2023
Tinie stond in de krant als hostess van de Felicitatiedienst: ‘We liepen in mantelpak en reden in Dafjes’
De Gelderlander bestaat 175 jaar in 2023. Veel lezers bewaren speciale kranten, bleek uit een oproep van onze redactie. Iedere week lichten we zo’n exemplaar uit. Deze keer: Tinie te Dorsthorst uit Didam.
26-05-2023
Guus E. moet 12 jaar cel in •Jan is ‘nurse of the year’ • Afvalverwerker verdenkt chauffeurs van fraude
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van vrijdag 26 mei.
26-05-2023
Hulpverlener misbruikt ernstig gehandicapte jongen: ‘Ziekmakend, kotsmisselijk en walgelijk, dat is het’
Een 20-jarige hulpverlener was net begonnen aan zijn baan in een zorginstelling toen hij zich - tijdens het verschonen - meermaals vergreep aan een zwaar gehandicapte jongen. Het slachtoffer was toen 19 jaar, maar functioneert op het niveau van een kind van 1,5.
26-05-2023
Verwoestende woningbrand in Ulft, border collie ontvlucht de vlammen
Bij een brand aan de Botterkoel in Ulft is vrijdag in de vooravond de bovenverdieping van een woning volledig uitgebrand. De bewoners waren niet thuis en er is niemand gewond geraakt. Wel was er een hond, die door buren is vrijgelaten.
26-05-2023
DVC’26 speelde ooit in de eerste klasse en wil dat nu weer: ‘Een tijd om nooit te vergeten’
Het Didamse DVC’26 kan maandag na een afwezigheid van 43 jaar (!) terugkeren in de eerste klasse. Dan zal op De Nevelhorst wel concurrent Grol verslagen moeten worden.
26-05-2023
Man noemt Marcouch ‘jihadist’; burgemeester doet aangifte, OM vervolgt niet
Niet één, maar twee keer deed burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aangifte tegen een inwoner van Vorden die hem onder meer uitmaakte voor jihadist. Toch vervolgt het Openbaar Ministerie (OM) de man niet. Nu is er een nieuwe aangifte, van een andere burgemeester.
26-05-2023
Onbegrepen Needse klokkenluider die rijexamens verpestte beweegt rechter tot uitstel
Justitie heeft een aangifte van een poging tot zware mishandeling tegen oud-rijschoolhouder Henrie Kamps (61) uit Neede geseponeerd. De zaak wegens lokaalvredebreuk tegen hem werd aangehouden. Dat bleek vrijdagmiddag tijdens een zitting bij de Almelose politierechter.
26-05-2023
Discussie over Groenloseweg terug bij af: nog (net) geen collegecrisis in Winterswijk
De herinrichting van de Groenloseweg in Winterswijk is terug bij af. Het blijft onbekend wat er met de weg gaat gebeuren, nu alle voorstellen én tegenvoorstellen voor verbetering van de weg zijn weggestemd.
26-05-2023
‘Haben Sie eine Bumbe gefunden?’ is misschien de iets te directe vraag hier op de Eltenerberg
,,Haben Sie eine Bumbe gefunden?”, vraag ik aan de man in uniform met daarop gestikt ‘Stadt Emmerich’. Misschien iets te direct, achteraf.
26-05-2023