Rainbowband in nood: ‘Als we niets vinden, dan moet misschien de stekker eruit’
LICHTENVOORDE - Omdat de oefen- en opslagruimte van de Rainbowband gesloopt gaat worden, zit de Lichtenvoordse muziekvereniging met een groot probleem. Het orkest, bestaande uit ruim 40 leden met een verstandelijke beperking, is naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen.
12-05-2021
‘Beul’ Jordy Thomassen wil promotiefeest van De Graafschap verstieren: ‘Weet hoe het voelt op lege Vijverberg te scoren’
DOETINCHEM/HELMOND - Jordy Thomassen kan vanavond tegen De Graafschap een sleutelrol opeisen bij de apotheose van het seizoen. De spits van Helmond Sport, in 2016 in een spookduel de Beul van de Doetinchemse club, is niet van plan mee te werken aan een promotiefeest. De ex-Superboer aast op sportieve revanche.
12-05-2021
Achterhoekse ziekenhuizen gaan ook laatste medewerkers prikken
DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De ziekenhuizen SKB en Slingeland houden deze week een vaccinatiecampagne onder medewerkers die te maken hebben met direct patiëntencontact. Het zijn de laatste zorgmedewerkers die nog niet gevaccineerd zijn. De medewerkers krijgen - als zij dat willen - de vaccins Janssen en Moderna toegediend.
12-05-2021
Tegenstanders windmolens balen van Doetinchem: na drie maanden nóg geen antwoord op vragen
DOETINCHEM - Actiegroep Tegenwind Oude IJssel is ontstemd dat er nog geen reactie is op vragen die ze al in februari aan de gemeente Doetinchem heeft gesteld over de plannen voor tien tot vijftien windturbines langs de Oude IJssel.
12-05-2021
Breed verzet tegen zonneparken in Oude IJsselstreek: tal van bezwaren van bewoners
GENDRINGEN - De mogelijke komst van zonnevelden op verschillende plekken in de gemeente Oude IJsselstreek stuit op tal van bezwaren van bewoners. Tijdens een informatieve bijeenkomst voor de gemeenteraad namen burgers uit alle hoeken van de gemeente gisteravond de gelegenheid te baat om hun bedenkingen uit te spreken.
11-05-2021
Turnvereniging RGV uit Ruurlo kijkt reikhalzend uit naar versoepelingen: ‘Andere sporters mogen blij zijn dat ze volledig kunnen sporten, dat kunnen wij niet’
Tussen de zwembaden, speeltoestellen en zwembad-decoratie bij zwembad de Meene in Ruurlo, staan sinds februari twee keer per week de jonge turnsters van gymnastiekvereniging RGV. Noodgedwongen, want door de coronamaatregelen mogen ze niet binnen turnen. Er was voor hen dus maar één oplossing: turnapparaten bij de Meene neerzetten en daarop trainen. Niet ideaal. Ze kijken dan ook reikhalzend uit naar de persconferentie van vanavond, waarin duidelijk wordt of binnensporten weer groen licht krijgen.
11-05-2021
Martien verrast met cadeau door Albert Heijn Hengelo: ‘Hopelijk komen de Meilandjes nog af en toe langs’
HENGELO - Martien Meiland is dinsdagmiddag verrast door medewerkers van de Albert Heijn in zijn woonplaats Hengelo. De realityster, die van de Achterhoek naar Noordwijk gaat verhuizen, kwam vandaag nog even op de koffie bij de supermarkt.
11-05-2021
Bestuurder door brandweer uit wrak bevrijd na klap tegen boom in Steenderen
STEENDEREN - De bestuurder van een auto die dinsdagavond uit de bocht vloog en tegen een boom reed in Steenderen is uit zijn voertuig bevrijd door de brandweer. De automobilist is overgebracht naar het ziekenhuis.
11-05-2021
Doetinchem houdt verwachte toestroom fans naar Graafschap-stadion niet tegen
DOETINCHEM - Ondanks herhaalde oproepen om thuis te blijven, wordt er woensdagavond een toeloop van Graafschap-supporters verwacht bij de Vijverberg rond de cruciale wedstrijd tegen Helmond Sport. De gemeente Doetinchem houdt daar ernstig rekening mee en houdt de komst van de fans niet tegen.
11-05-2021
Verpleeghuis Wehl weer coronavrij na uitbraak: quarantaine stopt vanaf Hemelvaart
WEHL - De bewoners van verpleeghuis De Heikant in Wehl hebben geen coronaklachten meer. Dat betekent dat Sensire de quarantainemaatregelen voor bewoners, familie en vrienden vanaf Hemelvaartsdag opheft.
11-05-2021
‘Ik twijfelde ineens of ik de oorlog wel moest opzoeken’
In Rotterdam sprak ik een arts uit het Midden-Oosten. Ik wilde weten hoe zijn leven daar was. Niet de bombardementen, maar het dagelijks leven en de gebrekkige sanitaire voorzieningen waren het ingewikkeldst. ‘Ik ben het meeste waarde gaan hechten aan een eigen douche.’
11-05-2021
Welke dauwtrappers hebben donderdag snode plannen?
ZEVENAAR/ DOETINCHEM - Als er één activiteit coronaproof is, dan is het wel dauwtrappen. Het kan dan ook maar zo zijn dat de eeuwenoude traditie komende Hemelvaartsdag uitermate populair blijkt te zijn.
11-05-2021
Verbeek mist promotieduel De Graafschap vanwege corona; basisplaats lonkt voor Baas
DOETINCHEM - Danny Verbeek ontbreekt woensdagavond (20.00 uur) bij De Graafschap in het promotieduel met Helmond Sport. De aanvallende middenvelder is positief getest op het coronavirus.
11-05-2021
Schuurmannetjes hopen op dubbele promotie naar de eredivisie: ‘Hun zusje zou zo trots zijn geweest’
BEMMEL - Arnhem heeft de voetbalbroertjes Pröpper, Bemmel heeft ‘de Schuurmannetjes’. Jesse (De Graafschap) kan woensdag als eerste van de broers naar de eredivisie promoveren. Job (NEC) en Jochem (SC Bemmel) kiezen hun eigen pad naar de top, in het voetbal en daarbuiten.
11-05-2021
De Graafschap werd in 1991 kampioen tegen Helmond Sport: ‘Foei, foei’, riep Frans Körver tegen scheidsrechter Minne Modderman
DOETINCHEM - De Graafschap krijgt morgenavond tegen Helmond Sport nog één kans om de klus te klaren. Dertig jaar geleden waren de Brabanders in een tumultueus duel ook de tegenstander toen de Superboeren de stap naar de eredivisie maakten.
11-05-2021
Binnen vier jaar heeft de Achterhoek misschien een nationaal museum voor eeuwenoude ijzerindustrie
ULFT - Een nationaal ijzermuseum waarin verleden, heden en toekomst van de ijzerindustrie in Nederland voor een breed publiek wordt getoond. Adrie Wolswijk en Wim van Hagen streven er naar om zo’n museum in vier jaar van de grond te tillen. Het liefst op het DRU industriepark, maar een andere plek in de Achterhoek is ook niet uitgesloten.
11-05-2021
Bomexperts brengen explosieven tot ontploffing bij grenssuper: geldcassette weerstaat plofkraak
VREDEN - Bomexperts hebben twee explosieven bij een supermarkt in het Duitse Vreden tot ontploffing gebracht. De springstof bleef achter na een plofkraak op een huisje met pinautomaat op de parkeerplaats. De politie heeft bekend gemaakt dat de daders geen buit hebben gemaakt.
11-05-2021
Amateurarcheoloog Jan was veertig jaar lang bij iedere opgraving: ‘Als je scherven ziet, denk je soms: wat moet je er mee?’
WINTERSWIJK/NIJMEGEN - Als er de afgelopen veertig jaar ergens werkzaamheden waren in Winterswijk, nam amateurarcheoloog Jan Goorhuis een kijkje. Al zijn vondsten zijn nu ondergebracht in het provinciaal depot in Nijmegen. ,,Als je scherven ziet, denk je soms: ‘wat moet je er toch mee?’ Maar ze kunnen veel vertellen over de historie.”
11-05-2021
Door corona mist Henny van Londen, schrijver clublied uit 1981, mogelijke promotie van zijn Graafschap-helden
DOETINCHEM - Op de kop af veertig jaar geleden kwam het Graafschaplied uit, geschreven door Henny van Londen uit Gaanderen. Het was 1981, het jaar dat de ploeg promoveerde onder trainer Huib Ruijgrok. Dit seizoen heeft De Graafschap de tiende promotie voor het grijpen, maar Henny van Londen maakt dat niet meer mee.
11-05-2021
GGD slaat alarm: steeds meer besmettingen door feestjes
Feestjes en bezoek thuis lijken steeds vaker de bron van een coronabesmetting te zijn. De GGD kijkt met zorg naar wat infectieziektenarts Ashis Brahma het ‘begin van een trend’ noemt.
11-05-2021
Vleermuizen hangen miljoen euro kostende glamping van Winterswijkse ondernemer in de weg
Er kan deze zomer niet gekampeerd worden op glamping ‘For-rest-Glamp’ in Bussloo. De Winterswijkse ondernemer Jeroen Schreurs krijgt vanwege de vleermuizenpopulatie op die plek voorlopig geen vergunning voor de glamping van een miljoen euro, waarvoor hij het concept met Michael Wedel bedacht. Ook moet hij mogelijk geld terugbetalen aan mensen die al een plek hadden geboekt.
10-05-2021
Van Huizen mist promotieduel De Graafschap vanwege schorsing
DOETINCHEM - Toine van Huizen ontbreekt woensdagavond (20.00 uur) bij De Graafschap in het promotieduel met Helmond Sport. De centrale verdediger incasseerde vrijdag tegen Jong Ajax (1-1) zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dat betekent automatisch één wedstrijd schorsing.
10-05-2021
Jansen Foodservice groeit naar 120 medewerkers na overname branchegenoot
DOETINCHEM - De Doetinchemse horecagroothandel Jansen Foodservice heeft branchegenoot Dijkgraaf-Reinders uit Apeldoorn overgenomen. Met de overname groeit het Achterhoekse bedrijf naar in totaal 120 medewerkers.
10-05-2021
Eenpitter Rob Mos wil met nieuwe partij gevestigde orde in gemeenteraad Montferland vloeren
LOIL / DIDAM - Raadslid Rob Mos (54) van de gemeente Montferland start zijn eigen politieke partij. Mos zit met een zetel in de gemeenteraad nadat hij in juli 2019 uit Lokaal Belang Montferland werd gezet. Bij de verkiezingen van volgend jaar hoopt de ambitieuze Loilenaar een paar zetels binnen te halen. ,,Ik neem dit initiatief niet om een eenmanspartij te blijven.”
10-05-2021
Overvolle trein vanuit de Achterhoek op Moederdag: ‘Mensen hijgden bij elkaar in de nek’
DIDAM/ ARNHEM - Treinreizigers tussen Winterswijk en Arnhem stonden zondagavond als ingeblikte sardientjes op elkaar in de stoptrein van vervoersmaatschappij Arriva. De trein die om 18.50 uur vertrok uit de Achterhoek had slechts één treinstel. Volgens reizigers werd de situatie per station zorgwekkender.
10-05-2021
Club en politie letten extra scherp op Graafschap-fans rond cruciale wedstrijd woensdag: ‘Er ís geen feest en er kómt geen feest’
DOETINCHEM - Supporters van De Graafschap worden woensdag extra scherp in de gaten gehouden, nadat vrijdag een persfotograaf en cameraploeg zijn belaagd door een klein aantal fans bij de Vijverberg. Maar er wordt geen extra politie ingezet na dit incident, zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem.
10-05-2021
Niet alle vondsten komen zomaar in het provinciaal depot, maar die van Jan (78) wel
WINTERSWIJK/NIJMEGEN - De archeologische vondsten van Jan Goorhuis (78) uit Winterswijk hebben een plekje gekregen in het Valkhof Museum in Nijmegen. Hierdoor blijven de bodemschatten bewaard voor de toekomst.
10-05-2021
Tafeltennissers Hercules uit Terborg strijden donderdag en vrijdag om landstitel
TERBORG - De tafeltennissers van het Terborgse Hercules strijden komende donderdag en vrijdag (13 en 14 mei) in Hilversum om de landstitel.
10-05-2021
Buren Doesburg vinden ‘blokhutten’ niet passen in wijk maar gemeente gaat toch akkoord
DOESBURG - Onenigheid in nieuwbouwwijk De Strijp in Doesburg. Een handvol bewoners snapt niet hoe de gemeente de bouw van houten huizen kan toestaan. ,,In strijd met het beeldkwaliteitsplan en niet waarom wij hier zijn gaan wonen”, aldus de bezwaarmakers.
10-05-2021
Zwarte Cross helpt nog meer jonge sporters en kunstenaars: ‘We willen deze talenten en hun coole passies aandacht geven die ze verdienen”
DOETINCHEM - Beeldend kunstenares Maudy Alferink, wegracer Jeffrey Buis, mountainbiker Annemoon van Dienst, inlineskater Stefan Selders en snowboardster Melissa Peperkamp zijn toegevoegd aan de Zwarte Cross Talententuin.
10-05-2021