Nieuwe vmbo-locatie Almende creëert heuse ‘onderwijscampus’ in Silvolde
SILVOLDE - De bouw van de nieuwe vmbo-locatie van middelbare school Almende College in Silvolde is maandagmiddag officieel begonnen. In de stromende regen werd de ‘eerste’ paal aan de Laan van Schuylenburg geslagen door wethouder Peter van de Wardt van Oude IJsselstreek.
18-11-2019
Met braaf gedrag maximaal 1.500 euro bij elkaar rijden voor de speeltuin in de wijk
WEHL - Een snelheidsmeter waar je maximaal 1.500 euro mee kunt verdienen voor de buurt. Aan de Koksgoedweg in Wehl hebben ze het geluk dat ze vier weken de beschikking hebben over deze safety-safe. Iedere automobilist die zich aan de snelheid houdt, verdient vanaf vandaag geld dat benut kan worden voor de speeltuin in de wijk.
18-11-2019
Laatste kaarten Zwarte Cross in de verkoop: digitale wachtrij tegen serverproblemen
LICHTENVOORDE - De kaartverkoop voor de Zwarte Cross begint zaterdag voor iedereen. Waar crossers en fanclubleden al eerder tickets konden kopen en dat massaal deden, gaan de digitale kassa’s zaterdagmorgen om 11.00 uur open voor mensen die niet tot deze groepen behoren.
18-11-2019
Man uit Didam moet 9 maanden cel in voor seksueel misbruik van zijn stiefdochter (7)
ZUTPHEN - Een 46-jarige man uit Didam is door de rechtbank veroordeeld tot 18 maanden celstraf waarvan 9 maanden voorwaardelijk. De rechtbank sprak het vonnis uit omdat de man schuldig is aan seksueel misbruik van zijn destijds 7-jarige stiefdochter.
18-11-2019
Benefiet in Aalten voor steun aan boerenacties: ‘Moed indrinken voor de komende maanden’
AALTEN - Honderden boeren worden zondag in Aalten verwacht, bij een benefietconcert om geld in te zamelen voor boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Bij een uitverkochte zaal kan FDF 10.000 euro bijschrijven om toekomstige acties te bekostigen.
18-11-2019
Twee gewonden bij ongeluk in Ulft: auto's botsen frontaal
ULFT - Twee automobilisten zijn deze maandagmiddag gewond geraakt bij een frontale botsing van hun auto's op de Irisstraat in Ulft. Een van de bestuurders raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Wat ze precies mankeren en hoe ernstig het letsel is, is nog niet bekend.
18-11-2019
Gezinnen in Bronckhorst het rijkst in regio, Arnhem het armst van alle Gelderse gemeenten
ROZENDAAL/ ARNHEM - Huishoudens in Rozendaal hebben gemiddeld het meest te besteden van alle Gelderlanders. Het doorsnee vermogen was daar vorig jaar 278.300 euro per huishouden. Arnhem staat met 6100 euro op de laatste plaats. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
18-11-2019
200 medewerkers erbij voor Sensire na overname failliete zorgcollega
VARSSEVELD - De Achterhoekse zorgorganisatie Sensire mag Trimenzo overnemen. De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname en daarmee komt Trimenzo definitief in handen van Sensire, dat hoofdkantoor houdt in Varsseveld.
18-11-2019
Overleden fietser in sloot is 82-jarige uit Laren
Het lichaam dat gisteravond in het water in het buitengebied van Laren (Gelderland) is gevonden, is van een 82-jarige man uit diezelfde plaats. De man is verdronken, zegt de politie.
18-11-2019
Winterswijk lag ooit dicht bij de evenaar
WINTERSWIJK - Winterswijk, en daarmee heel Nederland, lag miljoenen jaren geleden dicht bij de evenaar. Dat blijkt volgens de Universiteit Utrecht uit het meten van magneetvelden in gesteenten van die periode uit de steengroeve in Winterswijk.
18-11-2019
Achterhoek krijgt première van Twentse eindejaarsshow 2019
DOETINCHEM - Theaterliefhebbers wrijven zich misschien even in de ogen, maar het is echt waar. Schouwburg Amphion in Doetinchem heeft dit jaar de primeur van de Twentse Eindejaarsconference.
18-11-2019
Crossers en corsobouwers Lichtenvoorde samen naar Flierbeek
LICHTENVOORDE - Als de baan niet aan de officiële wedstrijdeisen voldoet, lopen bij de fietscrossers de getalenteerde jongeren weg. En de bouwers van een grote corsowagen in Lichtenvoorde verlangen een goede werkplek, anders vertrekken ze ook. Voor beide groepen wordt gewerkt aan een oplossing: een eigen terrein.
18-11-2019
Automobilist vindt lichaam van fietser in Laren
In het buitengebied van Laren (Gelderland) is zondagavond het lichaam van een fietser gevonden. Een automobilist vond de man in het water, langs de Dwarsdijk.
18-11-2019
Auto vliegt in brand bij woning in Borculo
BORCULO – Aan de Ruurloseweg in Borculo is zondagavond rond 20.30 uur een auto door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto helemaal uitbra ndde.
17-11-2019
Primeur voor Aalten met bijna alleen roetveegpieten: ‘Tijden veranderen’
AALTEN - In het overgrote deel van Achterhoek en Liemers domineert zwarte piet. Behalve in Aalten. Verslaggever Karin Mulder was zondag bij de intocht in het dorp, als een van de tientallen roetveegpieten.
17-11-2019
Silvolde vindt Waterloo in Tubbergen
TUBBERGEN - Hoofdklasser Silvolde, vorig seizoen nog kwartfinalist, ligt na 1 ronde al uit de beker. De Achterhoekers speelden in het Twentse Tubbergen met 1-1 gelijk tegen TVC'28 en verloren na strafschoppen.
17-11-2019
‘Gelegenheidsteam’ RKZVC schiet Tubantia in beladen duel uit bekertoernooi
HENGELO (O) - Hoofdklasser RKZVC heeft met een zwaar gehavende selectie de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. In Hengelo (O) speelde de Zieuwentse ploeg gelijk tegen Tubantia (1-1), maar nam de strafschoppen beter.
17-11-2019
Anke bij wereldtop bodybuilden in Las Vegas: ‘Alsof je droomt’
DIDAM/DUIVEN - Anke IJsveld uit Didam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de wereldtop natural bodybuilding bereikt op het WK in Las Vegas. In haar klasse ‘fysique’ versloeg ze alle concurrerende bodybuildsters en trad ze toe tot de ‘pro’s’.
17-11-2019
Muziek tussen de houtmachines op Dag van de Achterhoekse popmuziek
DE HEURNE / DOETINCHEM - Op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek lieten zaterdag tientallen regionale muzikanten van zich horen. In De Heurne speelden de bands in de hal van timmerbedrijf Westendorp.
17-11-2019
Toch nog kaarten te koop voor razendsnel uitverkocht concert Normaal
HUMMELO/LOCHEM - Voor het in een mum van tijd uitverkochte concert van Normaal, op Hemelvaartsdag in Lochem, zijn onverwacht toch nog kaarten te krijgen. Dat maakt het Anhangerschap Normaal zondagmorgen bekend op Facebook.
17-11-2019
Pieter van Vollenhovenprijs voor Achterhoeks kunstbedrijf: ‘Kers op de taart’
LAAG-KEPPEL/ ARNHEM - Het Achterhoekse familiebedrijf Kunst of Art van de familie Hulshof heeft zaterdag in Arnhem de Pieter van Vollenhovenprijs in ontvangst genomen. Kunst of Art is gevestigd in een gerestaureerd kerkje in Laag-Keppel.
17-11-2019
Winterswijkse tuinen zitten vol wild, bewijst de wildcamera
WINTERSWIJK - Ze zijn gek op noten, maar een blikje sardines in een Winterswijkse tuin trekt ook de aandacht van eekhoorns. Het blikje wordt besnuffeld, maar eten kan de eekhoorn niet, de geur ontsnapt alleen via kleine gaatjes. De knager heeft niet in de gaten dat zijn speurtocht naar voedsel zojuist is gefotografeerd.
17-11-2019
Minima-super voor goedkope boodschappen is ‘pure noodzaak’ in Winterswijk
WINTERSWIJK/ AALTEN – Winterswijk krijgt volgend jaar waarschijnlijk een supermarkt voor mensen met een minimuminkomen. De nieuwe stichting Ockie, waar ook de Speelgoedbank Achterhoek onder valt, zoekt personeel, financiën en een pand in Winterswijk, of eventueel Aalten.
17-11-2019
Fanclubleden Zwarte Cross slaan massaal hun slag op eerste dag kaartverkoop
LICHTENVOORDE - De voorverkoop van kaarten voor de Zwarte Cross 2020 startte zaterdag voor fanclubleden. Die hebben meteen massaal hun slag geslagen. Grasnapolsky- en camper/caravan-kaarten zijn inmiddels uitverkocht.
16-11-2019
Duur gereedschap buitgemaakt bij gewapende overval op motorzaak in Doetinchem
DOETINCHEM - Een motorzaak aan de Ampèrestraat in Doetinchem is zaterdagavond overvallen. Daarbij is een fors bedrag aan gereedschap buitgemaakt.
16-11-2019
Voetballers Woezik lopen van veld na 6-0 achterstand tegen Longa'30: ‘Dit nog nooit meegemaakt’
WIJCHEN - De A-junioren van het Lichtenvoordse Longa'30 hebben zaterdag weinig plezier beleefd aan hun uitwedstrijd in Wijchen tegen Woezik A1 in de vierde divisie.
16-11-2019
Waarom de ondernemingsraad en directeur van Liemerije met elkaar botsen
ZEVENAAR - Een directeur-bestuurder die alle problemen op de werkvloer van Liemerije bagatelliseert en afschuift op anderen. De ondernemingsraad (OR) maakt zich hier al meer dan een jaar druk om en ook de cliëntenraad maakt zich grote zorgen.
16-11-2019
Ook in de trein live muziek op Dag van de Achterhoekse Popmuziek
DOETINCHEM - In de trein op weg van Doetinchem naar Winterswijk? Grote kans dat u getuige bent van een live optreden. Tientallen Achterhoekse bands doen zaterdag mee aan de Dag van de Achterhoekse popmuziek. Optredens zijn er ook in de trein.
16-11-2019
Stadse Fratsen: Huiswerkarm, dát willen we horen
Gunst, wat heeft dat meisje 'n oude vader. Dat zag ik eerder deze week sommige mensen denken tijdens de presentatie van middelbare scholen in de DRU in Ulft.
16-11-2019
Geld over de balk smijten
In de tijd dat we het steeds vaker over ‘fusie’ en ‘krimp’ hebben, vind ik het nogal vreemd om te lezen dat kleine clubs als Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk en ’t Peeske (Beek) nog tonnen aan euro’s krijgen van de gemeente Montferland voor de aanleg van een kunstgrasveld.
16-11-2019