Ambtenaar van gemeente Doetinchem verduisterde ruim miljoen euro en is op staande voet ontslagen
DOETINCHEM - Een ambtenaar van de gemeente Doetinchem heeft vanaf 2007 meer dan een miljoen euro verduisterd, blijkt uit onderzoek van deze gemeente. De medewerker is op staande voet ontslagen.
03-06-2020
Fietser gewond bij botsing met auto in Hengelo
HENGELO (Gld) - Een fietser is woensdagavond gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto aan de Steintjesweide in Hengelo, Gelderland.
03-06-2020
Slachthuis Vion in Groenlo mag weer open, met extra beschermings- en desinfectiemiddelen voor personeel
GROENLO - De werknemers van slachterij van Vion in Groenlo mogen met ingang van donderdagochtend weer aan het werk. Het vleesbedrijf moet wel extra maatregelen nemen om hen te beschermen, met extra beschermings- en desinfectiemiddelen.
03-06-2020
Verhuizing Vredense Hof afgeblazen: ‘Te grootschalig project’
WINTERSWIJK - De verhuizing van het verzorgingshuis de Vredense Hof naar de Wooldseweg in Winterswijk is van de baan. Het college van B en W heeft de medewerking ingetrokken.
03-06-2020
Promotie handballers Artemis’15 naar tweede divisie
DOETINCHEM - De handballers van het Doetinchemse Artemis’15 zijn gepromoveerd naar de tweede divisie.
03-06-2020
‘Houdini van Didam’ nog altijd spoorloos: ‘Denk dat iemand hem heeft gestolen’
DIDAM - Het stierkalf dat twee keer in drie nachten wist te ontsnappen in Didam is nog altijd spoorloos. Eigenaar Richie Berendsen vermoedt dat iemand het dier heeft gestolen.
03-06-2020
Verongelukte paramotorvlieger uit Nieuw-Dijk had vliegbrevet net drie dagen
DIDAM - De 55-jarige inwoner van Nieuw-Dijk die dinsdagavond vlakbij zijn woonplaats neerstortte met zijn paramotor was pas drie dagen in het bezit van zijn vliegbrevet. Hij was sinds afgelopen zaterdag geslaagd.
03-06-2020
Heb jij ervaring met de aankoop van overhoekjes grond van de gemeente? Neem contact op
Wie heeft ervaring met de aankoop van overhoekjes grond van de gemeente? Vaak is al jarenlang een stukje grond van de gemeente bij inwoners in gebruik als tuin. Veel gemeentes geven de keus: kopen, huren of teruggeven aan de gemeente.
03-06-2020
Opzetbaden en tuinsproeiers stuwen waterverbruik Achterhoek, maar: ‘Aan mij kan het niet liggen’
VARSSEVELD - We gebruiken veel drinkwater voor onze zwembaden en tuinen. Te veel. Waterbedrijf Vitens slaat alarm. Vooral voor de Achterhoek.
03-06-2020
Eerbetoon voor De Graafschap-icoon ‘Kappertje’ Overgoor: wandschildering op De Vijverberg
DOETINCHEM - Supporters van De Graafschap hebben op artistieke wijze een eerbetoon gebracht aan de onlangs overleden clubicoon Henk ‘Kappertje’ Overgoor (75).
03-06-2020
Centrum Doesburg afgesloten? Fietsers hebben daar lak aan
DOESBURG - De Doesburgse binnenstad is sinds deze week afgesloten voor verkeer. Dit om het winkelend publiek en de horeca meer ruimte te geven vanwege corona. Het blijkt wennen, vooral voor fietsers.
03-06-2020
Voor de leerlingen van het Schaersvoorde voelt de klas als een privéschool: ‘Helemaal genoeg van die thuislessen’
WINTERSWIJK - De middelbare scholieren mochten gisteren weer naar school. Zo ook die op het Schaersvoorde in Winterswijk. Althans, een aantal.
03-06-2020
Corona niet de oorzaak maar vaak druppel voor faillissement
DOETINCHEM - Corona is meestal niet de oorzaak van een faillissement, maar vaak wel de druppel die de emmer doet overlopen. Sinds half maart gingen elf bedrijven bankroet in de acht Achterhoekse gemeenten.
03-06-2020
Paraglider stort neer in maisveld bij Didam, piloot (55) overlijdt
DIDAM - De piloot van de paraglider die gisteravond omkwam in het buitengebied van Didam, is een 55-jarige man uit die plaats. Dat meldt de politie vanochtend.
02-06-2020
Automobilist botst tegen boom na uitwijkmanoeuvre
AALTEN - Een automobilist is dinsdagmiddag gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij met zijn auto tegen een boom was gereden langs de Varsseveldsestraatweg (N318) in Aalten.
02-06-2020
Automobilist en bijrijder gewond na botsing in flauwe bocht van Torenallee
TOLDIJK/ HUMMELO - Een automobilist en zijn passagier zijn dinsdagmiddag gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze op de Torenallee (N314) tussen Toldijk en Hummelo tegen een bedrijfsbusje waren gebotst. De bestuurder daarvan raakte niet gewond.
02-06-2020
Vraag om Wmo-hulp wordt makkelijker in Oude IJsselstreek
GENDRINGEN - Inwoners van Oude IJsselstreek die hulp nodig hebben die valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hoeven daarvoor straks nog maar naar één loket. ,,Nu is het soms veel te ingewikkeld en niet klantvriendelijk”, zegt zorgwethouder Marieke Overduin.
02-06-2020
Man zwaargewond na botsing met auto tegen boom bij Zeddam
ZEDDAM - Bij een aanrijding op de Lengelseweg (N316) tussen Zeddam en ’s Heerenberg is de inzittende van een auto vanmiddag ernstig gewond geraakt.
02-06-2020
Pleidooi voor wolfvrije gebieden in Gelderland
ARNHEM - Gebieden als de Achterhoek en Rivierenland moeten aangewezen kunnen worden als ‘wolfvrij gebied'. In zo’n gebied kan een wolf verjaagd worden. Dat wil het CDA.
02-06-2020
Rogier Meijer nieuwe trainer NEC, Ron de Groot assistent
NIJMEGEN - Rogier Meijer (38) is de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De oud-speler van De Graafschap was al sinds 2019 onderdeel van de technische staf van de Nijmegenaren, nu tekent hij voor één seizoen als eindverantwoordelijke met een optie voor een extra jaar.
02-06-2020
Auto botst tegen boom en slaat over de kop in Zelhem, bestuurder raakt bekneld
ZELHEM - Bij een eenzijdig ongeval op de Halseweg in Zelhem is een man gewond geraakt. De bijrijder, een vrouw, raakte lichtgewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
02-06-2020
Aaltense (71) zwaargewond bij eenzijdig ongeval in Putten
PUTTEN - Bij een eenzijdig ongeval op de Voorthuizerstraat in Putten is een 71-jarige vrouw uit Aalten zwaargewond geraakt. Naast ambulances werden ook brandweer en een traumateam ingeschakeld.
02-06-2020
Luke Groot Wassink verruilt Varsseveld voor Silvolde
VARSSEVELD - Tweedeklasser Varsseveld raakt aanvaller Luke Groot Wassink kwijt aan hoofdklasser Silvolde.
02-06-2020
Wat ze ook doen in Doesburg, de roek blijft zitten
DOESBURG - De roekenkolonie die al decennia op de begraafplaats van Doesburg broedt, laat zich niet wegjagen. Dit voorjaar zette de gemeente lasers in om de krijsende en poepende vogels te verjagen, maar de bomen zitten weer vol met nesten.
02-06-2020
Tekort Aalten loopt op, spaarpot steeds leger
AALTEN - De financiële positie van de gemeente Aalten verslechtert. Het tekort voor dit jaar loopt harder op dan verwacht, terwijl er steeds minder miljoenen in de gemeentelijke spaarpot zitten. En in de financiële verantwoording van dit voorjaar zijn de gevolgen van de coronacrisis nog niet verwerkt.
02-06-2020
Prestigieuze Kramp Run in Varsseveld afgelast
VARSSEVELD - De Kramp Run in Varsseveld, die op zaterdag 12 september voor de tiende keer gehouden zou worden, gaat niet door.
02-06-2020
Inhoud garage gaat verloren bij brand in Lichtenvoorde
LICHTENVOORDE - De inhoud van een garage aan de Doctor Schaepmanstraat in Lichtenvoorde is maandagavond in vlammen opgegaan.
01-06-2020
Terrasbezoeker slaakt zucht van verlichting: ‘Heerlijk jongen, eindelijk!’
LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Redelijk tot goed gevulde terrassen in de Achterhoek maar nergens zo druk dat wachtrijen ontstaan. Dat is de indruk van de eerste middag dat de horeca eindelijk weer haar gasten mag bedienen. In de zaak, maar vooral buiten op het terras.
01-06-2020
Lelieveld op weg naar De Graafschap
DOETINCHEM - Julian Lelieveld vervolgt zijn carrière hoogstwaarschijnlijk bij De Graafschap. De Doetinchemse eerstedivisionist wil de 22-jarige vleugelverdediger voor meerdere jaren vastleggen.
01-06-2020
Oproep om zuiniger om te gaan met water lijkt niet veel te helpen: Vitens verlaagt waterdruk
VARSSEVELD/ ULFT - Het waterverbruik in Gelderland is niet noemenswaardig afgenomen na de oproep op zaterdag van waterbedrijf Vitens om niet te sproeien en kort te douchen. Zondag leek de oproep zijn vruchten af te werpen, maar maandag is er weer een stijging te zien ten opzichte van de dag ervoor.
01-06-2020