Twentse vaatchirurgen aan de slag in ziekenhuis SKB Winterswijk
WINTERSWIJK/ ENSCHEDE - De Twentse vaatchirurgen Roland Beuk en Theo Menting versterken vanaf komende week het team vaatchirurgen in ziekenhuis SKB in Winterswijk.
25-06-2021
In de rij voor een coronatest in Doetinchem, want clubs en discotheken openen bijna de deuren
DOETINCHEM - Lange rijen deze vrijdagochtend bij het supportshome van De Graafschap in Doetinchem: mensen staan al de hele ochtend in de rij om een negatief testbewijs te scoren.
25-06-2021
Harry Broshuis (84) voltooit proefschrift over het ‘katholieke schrijverstype’ Godfried Bomans
GROENLO - Wat doe je, als je 84 jaar bent en groot fan van Godfried Bomans? Dan studeer je af op je idool. De anekdotes over schrijver Godfried Bomans zijn talrijk en smakelijk. Als hij in 1963 het Grand Gala du Disque presenteert en de beeldschone Duitse zangeres Marlene Dietrich aankondigt, spreekt hij de historische woorden: ,,Had mijn vrouw maar één zo’n been.’’
25-06-2021
Pleidooi voor minister van Regiozaken: ‘Den Haag heeft te weinig oog voor regio’s als de Achterhoek’
LICHTENVOORDE - Om meer aandacht te krijgen voor het belang van de regio voor Nederland moet er een minister van Regiozaken komen. Daarvoor pleit Rein Wispelweij, directeur van RegioBank.
25-06-2021
Onderzoek naar gevaarlijke rotonde Energieweg in Doetinchem
DOETINCHEM - Er wordt onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid van de beruchte rotonde aan de Energieweg in Doetinchem. Bij de afslag naar bedrijventerrein De Huet zijn diverse ongelukken gebeurd met fietsers en scooters.
25-06-2021
Grote tekorten aan hout, papier en plastic: dit is waarom je zó lang op je fiets of tuinstoel moet wachten
Fabrieken in de regio worstelen met grondstoffentekorten. De prijzen zijn fors gestegen voor fietsonderdelen, papier, hout, staal, aanhangers en producten van plastic. Diverse bedrijven produceren daardoor minder, of minder efficiënt.
25-06-2021
Plan voor 50 à 60 woningen in oud zorgcentrum Het Weerdje
DOETINCHEM - Er komen na renovatie mogelijk vijftig à zestig woningen in Het Weerdje in Doetinchem. Het voormalig zorgcentrum wordt gekocht door het Amsterdamse vastgoedbedrijf Stadium Senior Living.
25-06-2021
Minieme meerderheid raad blijft vasthouden aan tankstation naar Oostelijke Randweg
DOETINCHEM - Een kleine meerderheid (16-14) van de Doetinchemse gemeenteraad wil niet dat er tijd wordt verspild met een zoektocht naar een alternatieve locatie voor het tankstation van Theo Wenting.
24-06-2021
Met frisse blik op zoek naar succesformule: ‘Terug naar het voetbal dat bij De Graafschap past’
DOETINCHEM - De Graafschap gooit het roer om. Attractief voetbal moet in Doetinchem weer tot enthousiasme leiden. De Superboeren gaan met een frisse blik op zoek naar de succesformule.
24-06-2021
Raad trapt op de rem: besluit zonnevelden Oude IJsselstreek uitgesteld, burgerinitiatief komt aan tafel
GENDRINGEN Er wordt voorlopig geen keuze gemaakt welke zonnevelden in Oude IJsselstreek mogen worden ontwikkeld. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. De raadsleden vinden dat er eerst in samenwerking met het Burgerinitiatief Energie in Oude IJsselstreek naar alternatieven moet worden gekeken.
24-06-2021
Nu Nederland niet langer rood kleurt, maken vakantieparken zich op voor meer buitenlanders in naseizoen
Vooral in het naseizoen gaat de toeristische sector in de regio profiteren, nu Nederland op de Europese coronarisicokaart niet langer rood kleurt. Duitsers, Vlamingen en andere buitenlanders zullen daardoor weer sneller Nederland gaan bezoeken, is de verwachting.
24-06-2021
Nieuws gemist? Monsieur Cannibale verdwijnt uit Efteling en hier kun je straks stappen met toegangstest
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van donderdag 24 juni.
24-06-2021
Hoe bestrijd je de woekerende onkruid-nachtmerrie? Dit Achterhoekse bedrijf heeft de oplossing: vrieskou!
ULFT/GENDRINGEN - De Japanse Duizendknoop is een plaag voor wie hem in zijn tuin of op zijn grond heeft staan. Maaien, verbranden, bestrijdingsmiddelen gebruiken; de plant trekt zich er weinig van aan en woekert verder. Het Ulftse Technisch Innovatie Bureau Achterhoek (Tibach) heeft een oplossing bedacht: bevriezen. De eerste proefopstelling draait ondertussen in Gendringen.
24-06-2021
Je wilt het onkruid wegbranden, staat ineens de hele schuur in lichterlaaie
VARSSEVELD - Een houten schuur achter een woning aan de Houtmolenweg in Varsseveld is donderdagmiddag helemaal afgebrand. Bij het wegbranden van onkruid vatte de schuur vlam. Bij de brand die snel om zich heen greep kwam veel rook vrij, maar raakte niemand gewond.
24-06-2021
Buurtschappen, kleine kernen, heurnes, het zijn voorbeeldgemeenschappen met pit!
In Varsseveld staat ons huis, maar diep in mijn aard woon ik ook in de buurtschappen die bij het dorp horen. De vier kernen Sinderen (inclusief Binnenheurne), Westendorp, Heelweg-Oost en Heelweg-West liggen namelijk strak tegen het dorp in het midden aan. Ze hebben dan wel kleinere kernen dan Varsseveld, hun grondgebied is vele malen groter.
24-06-2021
Werken en andere ZZP’ers ontmoeten in HIER Achterhoek: ‘Je kunt het niet alleen’
ZELHEM - Hij is geluidstechnicus in zijn iBeat Recording Studio in Zelhem. Maakt videoproducties, spreekt filmpjes in. Zij is financieel adviseur van beroep. Sinds begin juni heeft het ondernemersechtpaar Jeroen Muller en Chantal Muller-Reerink er een nieuw bedrijfje bij. HIER Achterhoek aan de Palmberg in Zelhem, waar multifunctionele ruimtes en tijdelijke werkplekken kunnen worden gehuurd.
24-06-2021
De Graafschap stuurde hem na 4 dagen weg; zondag verdedigt Vaclik tegen Oranje het Tsjechische doel
DOETINCHEM - Oranje moet zondagavond in Boedapest voorbij de Tsjechische doelman Tomas Vaclik zien te geraken tijdens de achtste finale op het EK. Wat velen niet weten is dat de 32-jarige keeper een - helaas - kortstondig avontuur bij De Graafschap beleefde.
24-06-2021
Doetinchemse disco's Club 22-24, Sequoia en Moscow blijven voorlopig dicht
DOETINCHEM - De Doetinchemse discotheken Club 22-24, Sequoia en Moscow blijven voorlopig dicht. ‘We denken na over een eventuele opening in augustus’, is te lezen op de Facebookpagina's van de etablissementen.
24-06-2021
Scholen zetten in op eindmusical mét ouders: ‘Dat is allermooiste’
DIDAM/DUIVEN - Door de coronaversoepelingen kan er steeds meer en dat is ook goed nieuws voor de leerlingen van groep 8 van de Liemerse basisscholen. De kans bestaat dat ouders nu de eindmusical mogen bijwonen.
24-06-2021
Westervoorter Max Daniel waakt over de veiligheid op het EK: ‘Vlakbij het stadion werd een bom gevonden’
Het EK voetbal wordt niet in één, maar in elf landen gespeeld. Hoe waak je van Londen tot Bakoe, van München tot Boedapest over de veiligheid? Dat gebeurt vanuit Den Haag, waar Westervoorter Max Daniel een Europees politie-informatieteam leidt. ,,De spanning was hier tastbaar toen in Rome vlakbij het stadion een bom werd gevonden.”
24-06-2021
Natuurgenieter (75) schenkt nieuw zitbankje bij bosven: ‘Ik miste mijn rustpuntje’
ZELHEM/HENGELO - Met een kleine ceremonie op een geliefd plekje in het bos van landgoed De Hoenderkamp is woensdagmiddag een degelijke eikenhouten zitbank in gebruik genomen. Het bankje is geschonken door fervent wandelaar Peet Hopmans, een geste als corona-alternatief voor een verjaardagsfeest.
24-06-2021
Europaweg in Doetinchem vanaf vrijdagavond weer open voor verkeer
DOETINCHEM - De Europaweg in Doetinchem wordt vrijdagmorgen officieel geopend tussen 11 en 12 uur, door leerlingen van de school De Isselborgh. Dat gebeurt op de plek waar de Bedrijvenweg op de Europaweg uitkomt.
24-06-2021
Hennie van der Most slaat megaslag: heel Duits pretpark voor een schijntje
Ondernemer Hennie van der Most is met z’n neus in de boter gevallen. Hij heeft voor een appel en een ei de inboedel van het gesloten Space Park in het Duitse Bremen gekocht. Alle onderdelen zijn verpakt in zeventig vrachtwagens plus een schip en koersen de komende dagen op Rotterdam af. Met deze publiekstrekkers wil hij zijn Attractiepark Rotterdam in Charlois verder optuigen.
24-06-2021
Was peperdure verhuizing Sociale Dienst wel nodig? ‘Zwarte bladzijde voor Berkelland!’
BORCULO/GROENLO - Was de peperdure verhuizing van de Sociale Dienst Oost Achterhoek naar een bedrijfspand op De Laarberg wel nodig? De oppositie in Berkelland wil de onderste steen boven hebben in dit miljoenendebacle.
24-06-2021
Iets meer ruimte voor bedrijven: twee kavels vrij in Varsseveld
VARSSEVELD - Op bedrijventerrein Hofskamp Oost II in Varsseveld zijn twee kavels vrijgekomen. Daarmee is er weer iets meer ruimte voor de vestiging van ondernemingen in de gemeente Oude IJsselstreek.
24-06-2021
De Graafschap houdt Lelieveld binnenboord met verbeterd contract
DOETINCHEM - Julian Lelieveld voetbalt ook komend seizoen bij De Graafschap. De rechtsback zet bij de Doetinchemse eerstedivisionist zijn handtekening onder een verbeterd contract en ziet daarmee af van de mogelijkheid om voor 1 juli transfervrij te vertrekken.
24-06-2021
Waardering voor Achterhoekse scholieren die 2200 traktaties maken voor de zorg: ‘Nu krijgen júllie applaus’
DOETINCHEM - ,,De ultieme praktijktest’’, zegt docent René Klein tevreden over de ruim 2200 traktaties die zijn leerlingen van het Metzo College gisteren vers hebben bereid.
24-06-2021
Muziekfanaat opent platenzaak met 60.000 titels in Didam: ‘We hebben alles van Abba tot Zappa’
DIDAM - Helemaal gek van muziek en dol op vinylplaten. Voor Eddie Hendriks komt zaterdag in Didam zijn droom uit: een eigen platenzaak.
24-06-2021
Tankstation langs Oostelijke Randweg blijft splijtzwam in Doetinchem: ‘Zoek naar alternatieve locatie’
DOETINCHEM - Het tankstation van Theo Wenting blijft een splijtzwam in de Doetinchemse samenleving. Daarom klinkt de oproep logisch om een alternatief te zoeken waarmee iedereen tevreden is.
24-06-2021
Bier is nog even in de aanbieding: vrienden nemen 600 kratten Grolsch mee op de platte kar
TERBORG - Ze passen net, zeven pallets vol met bier op de platte kar achter de trekker van Wietse Rougoor, kameraad van Ruud Keizer in Terborg. Samen zijn het 600 kratten gevuld met duizenden groene flesjes vol goudgeel gerstenat.
23-06-2021