CORONAKAART | Laagste besmettingscijfers in week tijd in regio, wél acht sterfgevallen: kijk hier hoe het zit in jouw gemeente
ARNHEM/NIJMEGEN - Het aantal coronabesmettingen over de afgelopen 24 uur is in de regio flink gedaald. Er werden 346 besmettingen gemeld. Het laagste aantal in een week tijd. Landelijk is er juist sprake van een stijging. Over heel Nederland werden 4942 nieuwe coronabesmettingen gemeld.
02-12-2020
Rokende werknemer krijgt 30.000 euro na onterecht ontslag door Doetinchems bedrijf: ‘Impact op hem is gigantisch’
DOETINCHEM/HERWEN - Een 62-jarige man uit Herwen is onterecht op staande voet ontslagen voor roken op de werkvloer. Zijn Doetinchemse werkgever Hosokawa moet hem daarom achterstallig loon plús een transitievergoeding betalen, nu de kantonrechter het ontslag heeft teruggedraaid.
02-12-2020
Doetinchemmer (30) verliest al zijn spaargeld en usb-sticks met dierbare foto’s tijdens inbraak
DOETINCHEM - Een 30-jarige Doetinchemmer is afgelopen zomer bij een inbraak al zijn spaargeld kwijtgeraakt dat hij thuis bewaarde. De daders gingen er namelijk vandoor met een kistje waar de man al negen jaar lang, elke maand een beetje geld instopte. Ook werd er een aantal usb-sticks met daarop dierbare foto’s gestolen.
02-12-2020
Heftige protesten leiden tot stop op stort vervuilde grond in kleiput Winterswijk
WINTERSWIJK - Het storten van vervuilde grond in de kleiput in Winterswijk wordt definitief beëindigd. De gemeente stopt met het project dat voor veel protest en ophef heeft gezorgd de afgelopen twee jaar.
02-12-2020
In felgekleurde hesjes rondjes fietsen voor veiligere rotondes in Doetinchem
DOETINCHEM - Ze bleven maar rondjes fietsen, de mensen van de Fietsersbond, dinsdagmiddag op de rotonde Energieweg-Mercuriusstraat in Doetinchem. Gestoken in felgekleurde hesjes was het doel aandacht te krijgen voor de onveilige situatie op meerdere rotondes in en om de stad.
02-12-2020
Aaltenaar plukt straks kersen, appels, walnoten en bessen in Beeles voedselbos
AALTEN - Appel- en kersenbomen komen er te staan, en walnoten, tamme kastanjes en pruimenbomen. Als deze bomen vrucht dragen kunnen ze door de inwoners worden geplukt. Ze vormen het voedselbos, dat naast de nieuwbouw van Beele Engineering aan de Industriestraat in Aalten groeit.
02-12-2020
Op zoek naar de Achterhoekse mazen in een overvol elektriciteitsnetwerk
DOETINCHEM - Het elektriciteitsnetwerk in de Achterhoek loopt vol. Wil de regio meer groene stroom opwekken dan moet er meer capaciteit komen, maar het duurt nog jaren voordat netbeheerder Liander zover is. Energiecoöperatie Agem gaat nu onderzoeken of er alternatieve oplossingen zijn om met een vol net toch meer zonnestroom op te kunnen wekken.
02-12-2020
Doesburg getroffen door reclame-invasie: ‘Verrommeling van binnenstad’
DOESBURG - Een explosieve toename van reclameborden en vlaggen in de binnenstad van Doesburg. Dat constateert zowel D66 als de monumentenvereniging. Zij willen dat de gemeente optreedt.
02-12-2020
Nieuws gemist? Koningin Máxima bezoekt Nijmegen en stijging coronabesmettingen in regio
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem, De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van dinsdag 1 december.
01-12-2020
Gelderse boeren laten zich horen bij het provinciehuis, maar doen ze dat op de juiste plek?
ARNHEM - Een kleine honderd boeren verzamelden zich dinsdag op de Markt in Arnhem om aandacht te vragen voor de vele problemen waar ze mee worstelen. Maar veel vragen kunnen alleen in Den Haag worden beantwoord, bleek op de trappen van het provinciehuis.
01-12-2020
Voor-Beltrum heeft bijna alles, zelfs een volkslied
BELTRUM - Voor-Beltrum heeft geen kern, maar wel een café, een sportveld, een kunstwerk, een buurtvereniging, een carnavalsvereniging en een belangenvereniging. En een eigen volkslied.
01-12-2020
Aantal weekbesmettingen in Achterhoek blijft dalen; wel 9 streekgenoten overleden
GROENLO - Het aantal positieve coronatesten in de Achterhoek blijft dalen. Het gaat niet meer met zulke forse stappen als vorige maand, maar de trend blijft voorzichtig positief. De afgelopen zeven dagen werden 473 Achterhoekers positief getest tegenover 536 de zeven dagen daarvoor.
01-12-2020
Dit is hoe de streek denkt over de fel bekritiseerde realityshow Typisch Achterhoek
WINSTERSWIJK - Het merendeel van de Achterhoekers vindt het EO-programma Typisch Achterhoek afschuwelijk. Dat blijkt uit een poll op deze website. Een overgrote meerderheid (71 procent) betitelde het tv-programma als volgt: ‘Verschrikkelijk, met deze bagger promoot je de streek niet’.
01-12-2020
Cokeverslaafde Marktplaatsoplichter krijgt werkstraf
ZUTPHEN/DOETINCHEM - Een 32-jarige Doetinchemmer is voor oplichting via Marktplaats veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij gedurende de proeftijd van drie jaar doen wat de reclassering zegt.
01-12-2020
Verenigingen Oude IJsselstreek krijgen coronahulp van gemeente: college stelt 110.000 beschikbaar
GENDRINGEN - Verenigingen in Oude IJsselstreek krijgen coronahulp van de gemeente. Elke vereniging ontvangt eenmalig een derde van de normale jaarlijkse subsidie. Hiervoor hoeft een vereniging geen aanvraag te doen en er zijn aan deze bijdrage geen verplichtingen verbonden.
01-12-2020
Aan de oudste vereniging van Terborg komt na 156 jaar een einde: ‘Ik kan er met de kop niet bij’
TERBORG - De gemiddelde leeftijd van de leden is 76 jaar én de coronaregels maken het te moeilijk om samen te zingen. Dus komt er na 156 jaar een einde aan het Terborgse mannenkoor Arti Sacrum.
01-12-2020
Wilde achtervolging eindigt in een weiland, politieauto belandt in sloot
BEUNINGEN (OV) – Een wilde achtervolging door Noordoost-Twente is in de nacht van maandag op dinsdag geëindigd in een weiland aan de Punthuizerweg in Beuningen. Twee mannen zijn hierbij opgepakt. Een politieauto belandde in de sloot.
01-12-2020
Kat-en-muis in Overstegen: hét spel voor verveelde jongeren in tijden van corona
DOETINCHEM - Het puberbrein wil spanning en sensatie. In tijden van corona is er bitter weinig te beleven voor tieners maar Overstegen biedt uitkomst. In deze Doetinchemse wijk zijn buren zo boos te krijgen dat ze met honkbalknuppels de straat op gaan. En bij heisa kan er worden gevlucht voor de politie.
01-12-2020
Steeds meer hiv-patiënten in Twente en Achterhoek: ‘Jaarlijks komen er 25 mensen bij’
ENSCHEDE/WINTERSWIJK - Het aantal patiënten met hiv in Twente en de Achterhoek is gestegen naar 410. Het aantal nieuwe diagnoses neemt niet sterk toe, maar de populatie groeit vooral omdat hiv een chronische ziekte is geworden. Patiënten worden ook steeds ouder. In 2018 en in 2019 kwamen er elk jaar 25 hiv-patiënten bij.
01-12-2020
Inzittenden auto zitten vast nadat voertuig op zijn kant in sloot belandt
ULFT - Twee inzittenden van een auto konden maandagavond niet meer uit het voortuig komen nadat het op zijn kant in een sloot was beland langs de Dinxperloseweg in Ulft.
30-11-2020
Martien Meiland wint Loden Leeuw: meest irritante BN’er in reclame
Martien Meiland heeft de Loden Leeuw voor meest irritante BN’er in een reclamespotje gewonnen. Dat werd maandagavond bekendgemaakt in Radar.
30-11-2020
Nieuws gemist? Estée naakt voor de camera en dertig jaar cel voor Nijmeegse huurmoordenaar
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem, De Gelderlander zet elke dag het belangrijkste nieuws van de dag op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zondag 29 november.
30-11-2020
Winterswijks theater organiseert dubbelconcert in december: ‘Artiesten willen creativiteit kwijt op podium’
WINTERSWIJK - Het Winterswijkse theater De Storm opent haar deuren weer voor het publiek. Op vier data in december kunnen, in twee zalen, dertig mensen terecht voor een dubbelconcert.
30-11-2020
Hennepkwekerij ontdekt na steekpartij Varsseveld
VARSSEVELD - De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Jolinkweg in Varsseveld. In het pand werd zondagavond een persoon neergestoken. Een vrouw werd daarvoor aangehouden.
30-11-2020
Fietser naar ziekenhuis na val op spekgladde brug in Etten
ETTEN - Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt na een val op een brug in Etten. Doordat de brug erg glad was gleed de fietser onderuit.
30-11-2020
Vrouw die huisgenoot neerstak in Varsseveld zit nog vast en wordt verdacht van mishandeling
VARSSEVELD - De vrouw die ervan wordt verdacht zondagavond haar huisgenoot te hebben neergestoken in hun woning in Varsseveld, zit deze maandag nog vast. Zij wordt verdacht van mishandeling, laat de politie weten.
30-11-2020
Auto vliegt tijdens het rijden in brand in Lichtenvoorde
LICHTENVOORDE - Een auto is maandagmiddag tijdens het rijden in brand gevlogen in Lichtenvoorde. De twee inzittenden wisten veilig uit het voertuig te komen.
30-11-2020
Seuntjens na nieuwe dreun De Graafschap: ‘Moeten ons diep schamen richting de supporters’
EINDHOVEN - Teleurstelling. Frustratie. Schaamte. De Graafschap-aanvoerder Ralf Seuntjens is na de pijnlijke nederlaag bij FC Eindhoven (3-2) een vat vol emoties. ,,Het wordt na veertien duels weleens tijd dat we beter gaan voetballen.’’
30-11-2020
Wietpand Dinxperlo op slot na vondst grote kwekerij: ‘Willen deze illegale praktijken niet’
DINXPERLO - Na de vondst van een kwekerij met tweeduizend wietplanten is een pand aan de Industriestraat in Dinxperlo gesloten voor drie maanden. Burgemeester Anton Stapelkamp nam dit besluit maandag naar aanleiding van de vondst, eind vorige maand.
30-11-2020
Trucker (62) uit Lichtenvoorde raakt in Duitsland bekneld door eigen aanhanger en komt om het leven
LICHTENVOORDE/ ORTENBERG - Een 62-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lichtenvoorde is vorige week in Duitsland bekneld geraakt door zijn eigen aanhanger en daarbij omgekomen.
30-11-2020