Rode wijn bij je wildgerecht? Als het aan de Nootsaeck ligt niet: ‘Speciaalbier past ook heel goed’
DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Bier drinken bij wild eten. De brouwers van streekbrouwerij Achterhoek hebben verschillende bieren gebrouwen die perfect passen bij ‘Wild eten in de Achterhoek’.
20-10-2021
Achterhoek toont compassie met vluchtelingen maar volgt Winterswijk (nog) niet met extra opvang
DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Behalve Winterswijk staan de Achterhoekse gemeenten nog niet in de rij met opvanglocaties voor vluchtelingen. Minister Grapperhaus heeft maandag alle Nederlandse gemeenten gevraagd snel 800 plekken aan te dragen.
20-10-2021
Marathonschaatser Casper de Gier geniet op ijs van ‘meewind’
LAAG-KEPPEL - Na 1,5 jaar inactiviteit op het ijs start zaterdag het seizoen voor de marathonschaatsers. Casper de Gier uit Laag-Keppel kan niet wachten tot het startschot in Amsterdam klinkt.
20-10-2021
Files keren terug en dan óók nog wegwerkzaamheden: Waarom? ‘Soms kan het niet anders’
Wat? Wegwerkzaamheden nu het juist drukker wordt op de weg doordat mensen weer dagelijks naar kantoor gaan? Die vraag spookt bij veel automobilisten door het hoofd. Volgens Rijkswaterstaat in Oost-Nederland en de provincie Gelderland zijn daar logische verklaringen voor.
20-10-2021
SDOUC verrast Silvolde in Achterhoek Cup, ex-Graafschapper Ties Evers duikt op bij VVG’25
ULFT - Tweedeklasser SDOUC uit Ulft heeft dinsdagravond voor een daverende verrassing gezorgd door hoofdklasser Silvolde te kloppen in het toernooi om de Achterhoek Cup: 3-1.
19-10-2021
Nieuws gemist? 16-jarige Nova dagelijks lastiggevallen en halfnaakte modellen betasten pizzabezorger (17)
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van dinsdag 19 oktober.
19-10-2021
Twee Duitse auto's botsen op elkaar in Winterswijk
WINTERSWIJK - Twee Duitse automobilisten zijn dinsdagmiddag kort voor 16.30 uur op elkaar gebotst in Winterswijk.
19-10-2021
Doetinchemmer (40) raakt na relatiebreuk de weg kwijt en rijgt ene diefstal aan andere: ‘Kan zo echt niet verder’
DOETINCHEM/ZUTPHEN - Maar liefst 21 feiten passeerden gisteren tijdens de zitting waarbij een 40-jarige Doetinchemmer voor de rechtbank kwam uitleggen waarom en hoe het in een relatief korte tijd zo kon misgaan.
19-10-2021
Fietsster na aanrijding op rotonde in Ulft met hoofdletsel naar ziekenhuis
ULFT - Een fietsster is dinsdagmiddag kort voor 16 uur geschept door een automobiliste op een rotonde in Ulft. De fietsster is met hoofdletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
19-10-2021
ONK motorcross in Varsseveld afgelast
VARSSEVELD - De laatste wedstrijd in het ONK motorcross in Varsseveld gaat zondag 24 oktober niet door vanwege de slechte gesteldheid van de baan.
19-10-2021
Sinterklaas blijft bij intocht Doetinchem op De Bleek en gaat niet naar stadscentrum
DOETINCHEM - Sinterklaas wordt zaterdag 13 november ingehaald op De Bleek in Doetinchem en blijft daar ook. Vanwege corona wordt afgezien van festiviteiten rond de Sint in het stadscentrum.
19-10-2021
Huntelaar gaat bij Vitesse ‘snuffelen’ aan trainersvak: ‘Kijk ook nog bij andere clubs in de keuken’
ARNHEM - Klaas-Jan Huntelaar stippelt zijn toekomst uit. De Achterhoeker verkent het trainersvak, nu hij als profvoetballer is gestopt. Hij is een snuffelstage begonnen bij Vitesse.
19-10-2021
Huup Dassen (1951 - 2021): Ondanks zijn ziekte verloor hij nooit zijn levenslust
DOESBURG - Huup Dassen uit Doesburg trouwde op 18 juni met Patricia. Het echtpaar hoopte op een mooi jaar, maar het liep anders.
19-10-2021
Een priester die mompelt dat hij-het-ook-niet-weet, dat zou ik best willen zijn
De afgelopen week verbleef ik in Ottawa, Canada, in een villa met vijf gepensioneerde priesters en een jongen uit Kameroen, die als priester wordt opgeleid. In de tuin van het huis speelden eekhoorntjes. Een straathoek verder werd gratis heroïne verstrekt en krabden mensen aan onzichtbare beestjes.
19-10-2021
Kunstgras-ondernemer Vario Fields uit Lichtenvoorde overgenomen door bedrijf uit Twente
LICHTENVOORDE - Kunstgrasbedrijf Vario Fields uit Lichtenvoorde is overgenomen door LimeGreen Holding uit Oldenzaal. Dat meldt de nieuwe eigenaar uit Twente.
19-10-2021
Lompe reacties van reaguurders doen Elke meer pijn dan trap van paard tegen haar hoofd: ‘Voelt zó onrechtvaardig’
DINXPERLO/ SILVOLDE - Elke Koskamp uit Dinxperlo werd tegen haar hoofd getrapt door een paard. Dat deed behoorlijk pijn. Maar de échte klap waren de reacties onder het artikel daarover. ,,Die opmerkingen voelen alsof je onrecht wordt aangedaan. Zó onterecht.”
19-10-2021
Half jaar uitstel van aanbesteding jeugdzorg in de Achterhoek: gemeenten hebben meer tijd nodig
AALTEN - De nieuwe contracten voor jeugdhulp en Wmo in de Achterhoek laten nog even op zich wachten. De acht samenwerkende gemeenten hebben meer tijd nodig om nieuwe afspraken te maken met de zorgverleners. ,,Het kost meer tijd dan gedacht”, stelt wethouder Joop Wikkerink van de gemeente Aalten.
19-10-2021
Doek valt voor autorally in Berkelland: gemeente weigert vergunning
EIBERGEN – De ACTronics Achterhoek Rally gaat niet door. De vergunning is geweigerd door de gemeente en organisator Marijn Visser betwijfelt in een eerste reactie of er met deze argumenten om de vergunning niet te verlenen ooit nog wel een rally in Berkelland kan worden gehouden. “Eigenlijk denk ik van niet.”
19-10-2021
Klaas-Jan Huntelaar zet toekomst uit: snuffelstage als trainer bij Vitesse
ARNHEM - Klaas-Jan Huntelaar stippelt zijn toekomst uit. De Achterhoeker verkent het trainersvak, nu hij als profvoetballer is gestopt. Hij begint een snuffelstage bij Vitesse, bij het team Onder 21 jaar van Nicky Hofs.
19-10-2021
Treinverkeer tussen Arnhem en Doetinchem komt weer op gang na storing
ARNHEM/DOETINCHEM - Door een storing reden er dinsdagmorgen lange tijd geen treinen tussen Arnhem en Doetinchem. De oorzaak daarvan was een defecte trein, laat NS weten.
19-10-2021
Illegale prostitutie, drugsbezit en milieudelicten aangepakt: ‘Week tegen de Ondermijning was succesvol’
LICHTENVOORDE - Onder de noemer ‘Week tegen de Ondermijning' hebben politie, gemeenten, omgevingsdiensten en verschillende andere instanties de afgelopen week tal van criminele activiteiten opgespoord en aangepakt in de regio Noord- en Oost-Gelderland.
19-10-2021
Buren in Halle zagen al langer wat in de berm: ‘Zwarte sporttas en twee vuilniszakken lagen er al dagen’
HALLE - De zwarte sporttas en de twee vuilniszakken met daarin zware explosieven lagen volgens buren al dagenlang in de berm in het buitengebied van Halle. De politie wil weten hoe de explosieven hier zijn beland en zoekt mensen die iets hebben gezien of gehoord.
19-10-2021
Buurt 't Hilgelo in verzet tegen horecavergunning Beachclub: ‘We willen dat er gehandhaafd wordt’
WINTERSWIJK - Heeft Beachclub MEER in Winterswijk terecht een volledige horecavergunning gekregen? Een aantal buren vindt van niet en heeft daarom de bezwarencommissie ingeschakeld.
19-10-2021
Nieuws gemist? Hondje Paco hield heel wat mensen bezig en drugskoks miljoenenlab veroordeeld tot jaren cel
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van maandag 18 oktober.
18-10-2021
Beste Achterhoekers, De Scheernsliep
Frans Miggelbrink was bij de boekpresentatie van de 51ste werk van Herman van Velzen: De Scheernsliep. ,,Daar ben ik heel trots op’’, zegt zoon van de schrijver uit Silvolde, die ook wel de chroniqueur van de Achterhoek wordt genoemd.
18-10-2021
Den Tol mag van rechter verder gaan met bouw windpark
NETTERDEN - De bouw van windpark Den Tol bij Netterden kan doorgaan. De rechter gaat niet mee in de bezwaren die Stichting TegenWind(molens) en enkele omwonenden in een kort geding hadden ingediend tegen het windpark. Dat blijkt uit een uitspraak die de rechter maandagmiddag heeft gedaan.
18-10-2021
Ongeloof en verdriet bij DVC’26 na noodlottig ongeval van Nick (32) in Didam: ‘Weekend met heel zwarte rand’
DIDAM - De voetballers van DVC’26 in Didam zitten vol ongeloof en verdriet nadat hun clubgenoot Nick zondagavond tegen een bestelbus botste en 's ochtends vroeg in het ziekenhuis overleed. ,,Alles komt nu tot stilstand”, reageert Marco Swenne, voorzitter van vereniging. ,,Dit had een feestweekend moeten zijn, maar heeft nu een heel zwarte rand.”
18-10-2021
Man (26) stak ouderlijk huis in brand om ‘nare herinneringen’ te wissen: werkstraf en alcoholverbod
GAANDEREN - Alleen een controle op het gebruik van alcohol is niet genoeg. Een 26-jarige man uit Gaanderen kreeg daarom maandag een verbod op het drinken van alcohol opgelegd door de rechtbank. De man stak in de zomer van 2019 een huis aan de Pastoor Sandersstraat in Lichtenvoorde in de brand.
18-10-2021
Drugskoks miljoenenlab Drempt in hoger beroep veroordeeld tot vier en drie jaar cel
DREMPT - De drie internationale bendeleden die betrokken zijn geweest bij het megadrugslab in Drempt, zijn maandag in hoger beroep veroordeeld tot vier en drie jaar cel. Tegen de mannen eiste justitie twee weken geleden nog een celstraf van zes jaar.
18-10-2021
Bewoners blij met opknapbeurt dorpshart Steenderen: centrum wordt meer verblijfsplek
STEENDEREN - ‘Nu is Steenderen aan de beurt voor een opknapbeurt van het dorpshart.’ Opmerkingen van die strekking vielen zaterdag meerdere keren te noteren in de Remigiuskerk in Steenderen. Daar presenteerde de werkgroep Vitale Kernen Steenderen de plannen voor de nieuwe inrichting voor het Dorpsplein en de J.F. Oltmansstraat.
18-10-2021