De roze pechvogels van Zwillbrock: het broedseizoen is weer mislukt
WINTERSWIJK/EIBERGEN - Het broedseizoen van de flamingo’s in het Zwillbrocker Venn net over de Duitse grens is voor het derde achtereenvolgende jaar mislukt. De grote waterplas is verdroogd en de vogels zijn gevlogen.
08-08-2020
RKZVC en AZSV in evenwicht; Longa’30 verliest van Orion
ZIEUWENT - De hoofdklassers RKZVC en AZSV hielden elkaar zaterdagochtend in de smorende hitte in evenwicht: 1-1.
08-08-2020
Bennie Jolink (73) maakt in strijd met depressie nieuw album met Normaal: ‘Zo bestrijd ik sombere gevoelens’
HUMMELO - Voor Bennie Jolink kan een depressie net zo dodelijk zijn als corona. Als remedie maakt hij nu muziek met Ferdi Joly en Willem Terhorst, zijn oude bandleden van Normaal. Een gloednieuw album is in de maak.
08-08-2020
Politie neemt 17 verwaarloosde dieren in Aalten in beslag: ‘We kennen het adres’
AALTEN - De politie heeft vrijdagavond 17 verwaarloosde dieren in beslag genomen op een boerderij aan de Gendringseweg in Aalten. Er is een proces verbaal opgemaakt tegen de eigenaar.
08-08-2020
Code oranje in Gelderland; hoe kom jij de hittegolf door? Stuur je foto in
Het is warm in Nederland. De hitte die al sinds donderdag over het land trekt, blijft aanhouden. Ook dit weekend wordt het weer bloedheet. Vanaf zaterdag is er daarom ook sprake van code oranje in Gelderland.
08-08-2020
Waterschap doet van alles aan droogte in de Achterhoek
DOETINCHEM - Het waterschap Rijn & IJssel doet er alles aan om het water in de Achterhoek vast te houden. Toch is niet te voorkomen dat dit jaar het niveau van 1976 wordt gehaald, het recordjaar qua droogte.
08-08-2020
Auto vliegt uit de bocht en eindigt tegen boom in Neede, bestuurder mee naar bureau
NEEDE - Op de Haarloseweg in Neede is zaterdagochtend een auto tegen een boom gebotst. De bestuurder raakte hierbij lichtgewond.
08-08-2020
Uitbaters horeca moeten alle gasten registreren: ‘Dit is absurd, dit is niet te doen’
DOETINCHEM / WINTERSWIJK - Vooral omdat ze geen keus hebben, nemen horeca-ondernemers zonder mokken extra maatregelen in hun zaak. Maar blij zijn ze niet. Hotel-eigenaar Joost van Rooijen is zelfs woedend: ,,Dit is niet te doen, dit is onuitvoerbaar.”
08-08-2020
Paniek: ‘Dat lijkt lamzak Henk van boekhouding wel’
Beste Achterhoekers. In deze coronazomer duikt het Achterhoekse penske met een saltootje in zijn eigen opblaasbadje in de achtertuin. Daar proost hij op het goede van het bestaan, want het is zijn zomervakantie.
07-08-2020
Indrukwekkend afscheid van Sandor Wijkamp op hoofdveld Longa: ‘Hij was een echte teambuilder’
LICHTENVOORDE - De laatste ronde van de vorige week overleden Sandor Wijkamp (50) over het hoofdveld van Longa '30 was vanmiddag bijzonder indrukwekkend.
07-08-2020
Zwemplas 't Hilgelo op slot, het is er te druk
MEDDO - Leisurelands heeft vanmiddag een bezoekersstop voor vandaag ingesteld voor recreatieplas ’t Hilgelo in Meddo. De beheerder roept met een bericht op de website op om niet meer naar het terrein te komen.
07-08-2020
Alleen tijd voor een boterham achter het stuur van de nachtzuster
GROENLO - Soms rijdt ze 250 kilometer in één nacht. Annelies Wiggers (56) uit Groenlo werkt als nachtzuster bij Sensire en helpt waar ze kan. Columnist en schrijver Jonah Falke liep een nachtje met haar mee.
07-08-2020
Vissen uit drooggevallen Achterhoekse beek op transport: ‘Net op tijd, of net te laat’
BREDEVOORT - Droog, droger, droogst. De bodem van de Boven Slinge in Bredevoort lijkt op sommige plekken meer op een onverhard wandelpad dan op de bedding van een beek. Op de plek waar nog wel wat water staat, vechten vissen om het laatste restje zuurstof. Ze krijgen hulp van mensen van de hengelsportfederatie en het waterschap die de vissen vangen en weer uitzetten op een plek waar nog wel water staat.
07-08-2020
‘Strooptocht’ door het magazijn van de baas: OM eist celstraf voor Silvoldenaar
SILVOLDE - Een 25-jarige Silvoldenaar had net een vast contract op zak bij Mainfreight Europe in 's-Heerenberg. Kort daarna, in november 2017, bleek een partij goederen van Rituals voor hem wel erg aanlokkelijk.
07-08-2020
Markten sluiten zaterdag in Doetinchem en Winterswijk eerder vanwege hitte
DOETINCHEM/WINTERSWIJK - Diverse markten sluiten zaterdag vroeger vanwege de extreme hitte. In Doetinchem gaan de kramen om 14 uur 's middags dicht. De markt in Winterswijk stopt om 15 uur. In Lichtenvoorde is de markt gewoon tot 12.30 uur.
07-08-2020
Man (18) overleden na ernstig ongeluk in Haarlo
Een 18-jarige man is overleden nadat hij gistermiddag zwaargewond raakte bij een ernstig ongeluk in Haarlo. Het dodelijke slachtoffer komt uit Diepenheim. Dat heeft de politie Gelderland vanochtend laten weten.
07-08-2020
Run op zonneschermen, lange wachttijden: ‘U wilt zonwering? We kunnen in februari leveren’
ARNHEM - De koperen ploert staat hoog in de hemel en het kwik stijgt tot boven de dertig graden. Maar wie denkt nog even snel zonwering aan te kunnen schaffen heeft het mis. De wachttijden bij installateurs lopen flink op.
07-08-2020
Treinen tussen Terborg en Winterswijk rijden weer na storing
TERBORG/ WINTERSWIJK - Tussen Terborg en Winterswijk reden vrijdagochtend geen treinen door een sein- en overwegstoring. De storing is rond 12.00 uur opgelost en de treindienst is weer hervat.
07-08-2020
‘Vaten Rutgers geen direct groot gevaar voor milieu en volksgezondheid’
DOETINCHEM - De ruim 1300 vaten brandblusschuim die zijn opgestapeld op een bedrijfsterrein aan de Voltastraat in Doetinchem zijn niet direct een groot gevaar voor de volksgezondheid en het milieu. Dat zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem.
07-08-2020
Strafadvocaat Hans Anker geniet na pech van Achterhoekse gastvrijheid: ‘Hartverwarmend en ontroerend’
BAAK - Samen met zijn vrouw Janke geniet Hans Anker - één van de twee bekende advocatenbroers uit Friesland - deze dagen van zijn vakantie in de Achterhoek. ,,Een prachtige regio om rond te kijken", stelt Anker vast. ,,Zelfs op een dag dat je in de hitte uren moet wachten bij je kapotte auto. Wat een gastvrijheid.”
07-08-2020
Superhittegolf komt eraan in de Achterhoek, voorspellen meteorologen
HUPSEL - De Achterhoek heeft grote kans dat er de komende week, net als vorig jaar, weer een superhittegolf wordt gemeten. Dat voorspelt Weeronline. ,,Absurd, alweer een superhittegolf", zegt de Achterhoekse meteoroloog Jordi Huirne.
07-08-2020
Horeca weer naar de tekentafel door nieuwe coronaregels: ‘Alles beter dan weer dicht moeten’
DOETINCHEM/ ’s-HEERENBERG - De horecazaken moeten weer aan de bak van het kabinet. Gasten moeten verplicht hun naam en gegevens achterlaten voordat ze een hapje willen eten of een borrel willen drinken.
06-08-2020
Weer een inbraak bij Gaanderense visvereniging: ‘Wat je ook doet, het helpt niets’
GAANDEREN - Bij een inbraak in de opslag van Hengelsportvereniging De Oude IJssel in Gaanderen is voor zo'n 1400 euro aan materialen gestolen. Het is ‘de zoveelste keer’ dat er spullen zijn verdwenen uit de container aan de Oude IJsselweg, nabij sluiscomplex De Pol, zegt voorzitter Peter Bril van de vereniging.
06-08-2020
Puur Achterhoeks voedsel is er volop, maar waar vinden we het?
ULFT - Van het Achterhoekse land komen tal van lekkernijen. Iedereen die door de regio rijdt kan zien wat er groeit en bloeit en rondloopt in de weilanden en op de velden. In de winkels en in de horeca zijn die producten minder zichtbaar. En daar moet verandering in komen.
06-08-2020
Thrillerdebuut voor Gendringse accountant: ‘Ik heb plannen om het serieus uit te breiden’
GENDRINGEN - Een wisselvallige Hollandse zomer en toch oververhit raken? Met de debuutroman Oververhit van de Gendringse Inge Spaan moet dat lukken. Tijdens een koele regenbui geven de intriges in de saunawereld voldoende spanning om flink op te warmen.
06-08-2020
Gewonde bij ongeluk met scootmobiel en vrachtwagen in Winterswijk
WINTERSWIJK - Bij een ongeluk met een vrachtwagen en een scootmobiel op de kruising van de Meekertweg met de Groenloseweg in Winterswijk is een man gewond geraakt.
06-08-2020
De Meilandjes zitten in hun nieuwe stulpje in Hengelo: ‘Ze zijn heel relaxed, alsof ze hier al jaren wonen’
De Meilandjes mogen zich officieel ‘Achterhoekers’ noemen. Martien Meiland en zijn gezin trokken vandaag in hun nieuwe stulpje aan de Aaltenseweg in Hengelo, een fraaie boerderij van 900.000 euro. Daar zijn ook de opnames gestart voor het vierde seizoen van Chateau Meiland, de hilarische serie die de Meilandjes vorig jaar de Televizier-Ring opleverde.
06-08-2020
Passend afscheid voor overleden Sandor Wijkamp (50) op hoofdveld van Longa'30
LICHTENVOORDE - Op het hoofdveld van voetbalvereniging Longa'30 in Lichtenvoorde wordt vrijdagmiddag afscheid genomen van de vorige week overleden trainer Sandor Wijkamp (50).
06-08-2020
Café Zusenzo na week sluiting weer open
DOETINCHEM - Café Zusenzo is sinds woensdagavond weer open. Dat meldt de Doetinchemse kroeg, die zit in de Kapoeniestraat in de binnenstad, op Facebook. ‘Wij hopen op ieders medewerking om de RIVM-regels te handhaven', staat in het bericht.
06-08-2020
Eis hogere straf voor dierenactivist die stal in Vragender binnendrong afgewezen
VRAGENDER - Het bezwaar van konijnenhouder Henk Oonk uit Vragender tegen de straf die voorman Erwin Vermeulen van Animal Rights kreeg omdat hij zijn stal met ‘vegan streaker’ Peter Janssen was binnengedrongen is door de rechtbank afgewezen. Oonk vond de 200 euro boete voor de dierenactivist te licht.
06-08-2020