Gemist? Twentse hockeytrainer pleegde ontucht met jong meisje & roddelkanalen zorgen voor onrust in Twente
Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben de belangrijkste nieuwsfeiten voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van vrijdag 29 september 2023.
29-09-2023
Naar koranvers luisteren in de auto kost fietser het leven: ‘Zien dit niet als een ongeval, maar als moord’
Een man van 22 uit Ulft ging 15 april vorig jaar kennelijk zo op in de koranverzen die hij afspeelde in zijn auto, dat hij helemaal vergat op de weg te letten. Dat kostte een 40-jarige fietser uit Doetinchem het leven. Het slachtoffer werd op de kruising van de Terborgseweg en Havenstraat aangereden door de Ulftenaar.
29-09-2023
Vermiste Theo (82) uit Doetinchem na tocht met elektrische fiets gezond gevonden in Zutphen
De 82-jarige vermiste Theo uit Doetinchem is terecht. Volgens familie van de dementerende man is hij gevonden in Zutphen.
29-09-2023
LIVE | Nog altijd 0-0 bij De Graafschap - Roda JC
Bij De Graafschap - Roda JC staat het nog altijd 0-0. De wedstrijd werd in de eerste helft na ruim een kwartier spelen tijdelijk gestaakt. Er waren bekers vanuit het uitvak op het veld gegooid. Volg alles in ons liveblog.
29-09-2023
In deze gemeente mag je als proef drie maanden samenwonen met behoud van een uitkering
Stel: je hebt de liefde van je leven gevonden, maar durft niet te gaan samenwonen vanwege de consequenties voor je uitkering of woning als het mis gaat. In Oude IJsselstreek hebben ze daar een oplossing voor gevonden. Je mag bij wijze van proef drie maanden samen gaan wonen, zonder financiële consequenties.
29-09-2023
Groenere wijken en jongeren die eerder aan een huis komen: zo gaat Montferland 2024 in
Montferland let op de kleintjes. Mede door bezuinigingen in de afgelopen jaren kan de gemeente de komende jaren met vertrouwen tegemoet gaan.
29-09-2023
Drukker op het land, drukker op de weg: topdrukte voor boeren vanwege maisoogst
Het is drukker op het land én drukker op de weg, deze dagen in de Achterhoek. Rij je achter een trekker met een grote bakwagen vol mais? Even geduld, de boer is een deel van zijn inkomen aan het veiligstellen.
29-09-2023
Open Huizen Dag in Oude IJsselstreek: deelnemende huizen 75 procent duurder dan gemiddelde woning
Woningzoekers in Oude IJsselstreek kunnen zaterdag hun lol op: twaalf verkopers doen dan mee aan Open Huizen Dag. Hun hoop: na gemiddeld 88 dagen eindelijk een koper vinden voor hun optrekje.
29-09-2023
24.000 hectare grond is ten onrechte in handen van boeren: via ‘spookwei­lan­den’ wordt extra subsidie binnenge­harkt
Boeren registreren naar schatting duizenden hectaren overheidsgrond als eigen weiland of akker, zonder dat ze daarvoor toestemming hebben van de eigenaren. Door deze ‘spookpercelen’ kunnen boeren meer Europese landbouwsubsidie aanvragen dan waar ze recht op hebben. Ook kunnen ze zo meer mest uitrijden dan is toegestaan, blijkt uit onderzoek van onder meer De Gelderlander.
29-09-2023
Miljoenentekort in de zorg nekt ambities in Winterswijk: grote projecten worden uitgesteld
Winterswijk heeft een forse financiële tegenslag door enorme verhogingen in de zorg en kortingen van het Rijk. Daardoor worden grote projecten uitgesteld en krijgen verenigingen en instellingen er volgend jaar geen cent bij.
29-09-2023
Aanvaller Mick Beusenberg woont in Nijmegen, maar toch blijft hij ‘zijn’ FC Eibergen trouw
Het voert wellicht te ver om FC Eibergen als een gedoodverfde titelkandidaat te bestempelen in de vierde klasse. Maar aanvaller Mick Beusenberg (24) weet dat er dit seizoen veel mogelijk is. „We kunnen ver komen.”
29-09-2023
Engerlingen vreten Rudi’s bedrijf kapot: ‘Schade in de tonnen, enige opties zijn stoppen of weg hier’
Engerlingen vreten het hele bedrijf van sierteler Rudi Lammers en zijn vrouw Harmke op. De schade die de larf van de meikever veroorzaakt loopt in de tonnen. De vraag die het stel zich nu gedwongen stelt: moeten we ermee stoppen of kunnen we het bedrijf verplaatsen?
29-09-2023
Orriëns terug bij AZSV; Longa’30 op zoek naar bonuspunten
Longa’30 gaat zaterdagmiddag in de vierde divisie D op jacht naar bonuspunten in de uitwedstrijd bij Scherpenzeel. AZSV jaagt in Aalten tegen MASV op de tweede zege op rij.
29-09-2023
Boy uit Doetinchem maakt spijkerbroek voor J.C. RAGS en vernoemt hem naar zoontje Joah
Boy Nijboer uit Doetinchem is sinds 2014 een van de gezichten van herenmodezaak OFM. in Doesburg. Dit jaar hangen voor het eerst spijkerbroeken in de winkel die de 38-jarige jeansspecialist heeft ontwikkeld voor J.C. RAGS. Joah heet het kledingstuk, vernoemd naar zijn zoontje.
29-09-2023
AD’69 heeft nieuw bestuur; Raimond Smit terug als voorzitter Aaltense voetbalclub
De Aaltense voetbalclub AD’69 heeft weer een bestuur. Negen leden stelden zich beschikbaar voor een bestuursfunctie. Raimond Smit keert terug als voorzitter.
29-09-2023
Ik neem water en een harkje mee. ‘Ik ga even naar papa’, zeg ik
Ik had me net dingen voorgenomen. We hadden ons dingen voorgenomen. Dat gebeurt vaker in de zomer, als je heel even stilstaat, ergens anders bent.
29-09-2023
Elk kind in Twente en Achterhoek moet gelijke kansen krijgen: ‘Het mag niet uitmaken waar je wieg staat’
Elk kind moet dezelfde kansen krijgen op een goede toekomst. Maar de ‘kansenongelijkheid’ in Nederland lijkt alleen maar toe te nemen. Een groep Twentenaren en Achterhoekers wil daar wat tegen doen. Omdat het niet moet uitmaken waar je wieg staat.
29-09-2023
Macamba, Entree 1863, LEV: zo komen deze Doetinchemse restaurants aan hun naam
Gringo’s, De Kompaan en LEV. Bijna iedereen in Doetinchem kent de restaurantnamen uit dit rijtje wel. Maar weet je ook waar ze vandaan komen? Lees en huiver!
29-09-2023
‘Was de woning van ‘Pasta’ uit Enschede een distributiecentrum voor cocaïne?’
Het heeft even geduurd, maar de mannen van de Tubantia Crime Podcast zijn terug. Misdaadverslaggevers Maarten Schoon en Erwin Waanders bespreken met host Frank Bussink de ontwikkelingen in de Twentse onderwereld. En er gebeurde weer genoeg in Enschede en omstreken.
29-09-2023
Gijs Wilbrink met ‘De Beesten’ niet op shortlist Boekenbon Literatuurprijs: ‘Als debutant al blij met nominatie’
Gijs Wilbrink is met zijn Achterhoekse roman De Beesten niet op de shortlist beland van de Boekenbon Literatuurprijs 2023. De jury koos voor vijf andere boeken.
29-09-2023
Eén parkeervergunning voor nieuwe bewoners in Enschede: je kunt maar beter in Almelo gaan wonen
Vol is vol! Deze kreet heeft in Twente vooral betrekking op het gebrek aan parkeerplaatsen en dan niet eens nu, maar in de toekomst. Enschede vreest over twee jaar een ‘parkeertekort’. Niet dat er te weinig wordt geparkeerd; er zijn niet genoeg plekken.
29-09-2023
Bert Esselink spreidt in Polen zijn vleugels bij Stal Mielec: ‘Dat ik hier sta, mag je een klein wonder noemen’
Bert Esselink uit ’s-Heerenberg verrast direct bij zijn nieuwe club op het hoogste niveau in Polen. Drie jaar geleden nog maar hing z’n profcarrière aan een zijden draadje.
29-09-2023
Nog héél even genieten voor monsterrenovatie kasteel Huis Bergh begint: ‘Daarna er weer vijftig jaar tegenaan’
Een bezoekje aan kasteel Huis Bergh is liefst anderhalf jaar niet meer mogelijk na dit weekend. Dan begint een grootschalige renovatie, die pas in april 2025 klaar is. Dan gaan de poorten weer open voor publiek. ,,Maar ook al kun je weliswaar niet ín het kasteel, eromheen blijft ook genoeg te doen.”
29-09-2023
Grote kans dat er camera’s komen te hangen in Doetinchemse binnenstad, eerst nog als proef
Niets lijkt een pilot in de weg te staan om uit oogpunt van veiligheid gedurende twee jaar camera’s op te hangen in de binnenstad van Doetinchem. Een ruime meerderheid in de Doetinchemse gemeenteraad is voor.
29-09-2023
Voldoende, betaalbare en duurzame woningen in Twente? ‘In onze regio zitten daarvoor de juiste partijen met elkaar om tafel’
Oeverloos overleg past niet in deze woningcrisis, schrijft Wilma van Ingen, directeur van woningcorporatie Domijn. Twente is volgens haar capabel genoeg om de problemen op te lossen. Samenwerking is de sleutel.
29-09-2023
Wil ik doorgaan? Nee. En dus verkoopt Jan Willem (41) het familiebedrijf in Eibergen dat zijn overgrootopa begon
Autobedrijf Grooters in Eibergen wordt overgenomen door Eric en Ingrid Huitink. Per 30 oktober gaan Autobedrijf Grooters en Auto Huitink in Groenlo samen verder als Auto Huitink & Grooters BV. Personeel van de autobedrijven en klanten zijn deze week geïnformeerd. „Het gaat over een autobedrijf, maar we willen vooral een menselijk bedrijf blijven.”
29-09-2023
Roda JC-ster Walid Ould-Chickh: ‘Als Jan Vreman had gebeld, was ik gekomen’
Velen weten het niet maar Walid Ould-Chikh (23), de nieuwe ster bij Roda JC, droeg in 2020 het shirt van De Graafschap. Vanavond wil hij met de ‘Koempels’ de periodetitel op De Vijverberg pakken.
29-09-2023
Ton gaf 43 jaar fotocursussen en nu stopt hij daarmee: ‘Maar stoppen met fotograferen? Dat nooit!’
Rust in het beeld, dat typeert fotograaf Ton van Vliet uit Terborg naar eigen zeggen. Maar dat hoeven zijn cursisten niet over te nemen: een eigen stijl is beter dan een kopie. Dat probeert hij al ruim 43 jaar over te brengen op zijn cursisten fotografie.
29-09-2023
Huizenprijzen stijgen en kopers staan weer in de rij; het overbieden is terug
Huizen worden weer goed en snel verkocht. De prijzen klimmen weer omhoog. Konden kopers een half jaar geleden nog goed onderhandelen over de prijs, die tijd lijkt nu voorbij. Er wordt zelfs weer boven de vraagprijs geboden. ,,De helft van de huizen staat nog geen maand te koop.”
29-09-2023
Bouwstop na miljoenenverlies voor zorgaanbieder Livio in Enschede, ouderen de dupe
Zorgorganisatie Livio heeft al bijna een jaar een bouwstop. Alle plannen voor nieuwbouw staan in de ijskast. Ook grote renovaties liggen stil. Livio - de op één na grootste aanbieder van ouderenzorg in de regio - krijgt de financiën niet rond. Banken kijken intensief mee.
29-09-2023