Volop bewolking in Oude IJsselstreek in de nacht
Het wordt vandaag bewolkt en de kans op neerslag neemt toe in Oude IJsselstreek, met vanmiddag regen. De temperatuur stijgt tot 8 graden en de wind is matig, windkracht 4. Vanavond is het regenachtig en koelt het af tot ongeveer 9 graden.
09-12-2023
‘Henkie bedankt’: oud-trainer De Jong met Cambuur te sterk voor De Graafschap
De Graafschap haakt voorlopig af in de strijd om de topposities in de Keuken Kampioen Divisie. Henk de Jong gunt de Superboeren alles, maar gisteravond met Cambuur niet: 2-3.
08-12-2023
Erix gaat verder met trainersduo
Hoofdtrainer Jeroen Stevens blijft bij Erix, hij heeft zijn contract met één jaar verlengd. Assistent-trainer Eric Ressing gaat door als rechterhand van Stevens.
08-12-2023
Gemist? Onhandelbare demente ouderen krijgen een eigen plek in Twente & erkenning voor Erik ten Hag
Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben de belangrijkste nieuwsfeiten voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van vrijdag 8 december.
08-12-2023
Wim Pol blijft trainer bij ’t Peeske
Wim Pol is ook volgend seizoen trainer van vijfdeklasser ’t Peeske. De Westervoorter is nu bezig aan zijn eerste seizoen in Beek.
08-12-2023
Dit keer weer vóór de kerk: zo ziet de ijsbaan in Doetinchem eruit
Zo spectaculair als vorige winter is het dan misschien niet, maar toch. Toen kwam eindelijk de wens uit om de kunstijsbaan óm de Catharinakerk te leggen in hartje Doetinchem. Het leverde fraaie beelden op, maar ook lichte ergernis.
08-12-2023
Mañana Mañana week later: vierdaags festival vermijdt concurrentie met verschuiving
Het festival Mañana Mañana is dit jaar een week later dan gebruikelijk en wordt nu gehouden van 13 tot en met 16 juni. Het was even onduidelijk of het ‘kleine zusje van de Zwarte Cross’ door zou gaan, nadat vorig jaar verlies werd gedraaid. Organisator de Feestfabriek uit Hengelo gaat desondanks door met het festival, opnieuw op landgoed Oolde in Laren.
08-12-2023
Eibergen krijgt verlicht sprookje: ‘Optocht in avond moet carnaval nieuwe impuls geven’
Prachtig verlichte wagens en loopgroepen met ledkostuums in een kleurrijk sprookje. Eibergen krijgt een verlichte carnavalsoptocht. De traditionele zottenstoet verhuist van zaterdagmiddag naar vrijdagavond. „We hopen zo de optocht een nieuwe impuls te geven.”
08-12-2023
Na ernstige blessure toch weer terug: met Susan Alofs heeft Boemerang uit Eibergen een tweede ‘oma’ in het team
Susan Alofs dacht voorgoed afscheid te hebben genomen van het volleybal na een ernstige blessure. Maar na elf jaar maakt ze haar rentree bij Boemerang.
08-12-2023
Kleine supermarkten in de regio zitten met de handen in het haar: maar waarom is er zoveel verschil met Duitsland?
Kleine buurtsupermarkten in de grensstreek hebben het zwaar en krijgen het mogelijk nog zwaarder als zij straks geen tabak meer mogen verkopen. Supermarkteigenaar Willie van den Berg vreest zelfs voor het voortbestaan van zijn supermarkt in Babberich. De grote concurrent: supermarkten in Duitsland. Maar hoe kan het dat producten daar goedkoper zijn? En waarom doet onze overheid daar niets aan? 5 vragen over.
08-12-2023
‘De krant is partijdig in het conflict tussen de Palestijnen en Israël’
In Israël leven ongeveer 900.000 Palestijnen die volledig burgerrecht bezitten. Dat er zoveel burgerslachtoffers vallen, komt vooral doordat Hamasstrijders zich verschuilen achter burgers, terwijl het de Gazaanse burgers op straffe des doods verboden is schuilkelders aan te leggen. In Israël vallen ondanks de duizenden door Iran en Noord-Korea geleverde raketten relatief weinig slachtoffers doordat de Israëlische regering overal schuilkelders heeft gebouwd.
08-12-2023
AZSV kan eerste competitiehelft afsluiten met 27 punten; Longa’30 kan daar alleen van dromen
AZSV en Longa’30 spelen zaterdagmiddag hun laatste wedstrijd voor de winterstop in de vierde divisie D. De belangen in Aalten zijn heel anders dan in Lichtenvoorde.
08-12-2023
Nadat 3-jarige GHB drinkt van vriend, gaat vader door het lint: ‘Ik heb er een trauma aan overgehouden’
Ronald Kamps schrijft dagelijks over een rechtszaak uit de regio. Niet alleen over de opgelegde straf, ook over het verhaal erachter. De zaak: mishandeling.
08-12-2023
Huntenpop-organisator wilde stomdronken zanger Shane MacGowan met toilet en al het podium op hijsen
De Ierse popzanger Shane MacGowan overleed vorige week op 65-jarige leeftijd. Herinneringen aan optredens zijn er zat. Maar voor Walter Hendrixen, grondlegger van popfestival Huntenpop in de Achterhoek, zijn het er twee in het bijzonder: ,,De eerste keer was hij heel erg dronken, de tweede keer ietsje minder.”
08-12-2023
Peperkamp en Bakker winnen Liemerse sportprijs maar Edward Sturing steelt de show: ‘Joviaal en met nodige zelfspot’
Survivalrunner Joey Bakker en wielrenster Esmée Peperkamp zijn verkozen tot sportman en -vrouw van de Liemers. Ze ontvingen de Liemerse Sportprijs donderdag in een bomvol Candea College. Hoofdgast was Vitesse-trainer Edward Sturing, die ook achter de schermen uitblonk.
08-12-2023
Dat hoopte ik: de buurman op mijn oppasadres heeft van zijn reanimatie niks gemerkt
Ik pas een weekje op de kinderen in het huis van mijn broer en schoonzus. Een idyllisch stadsboerderijtje met houtkachel in de keuken en kippen in de tuin.
08-12-2023
Nieuwe wethouder Sylvia Fleuren houdt van aanpakken: ‘Ik ben van de efficiëntie. En weer door’
Tijdens haar eerste weken bij de gemeente Winterswijk heeft de nieuwe wethouder Sylvia Fleuren (56) al heel wat dossiers op haar bordje liggen waarmee ze aan de slag wil: kleiput, Groenloseweg, zwembad, Steengroevemuseum. ,,Ik ben van de efficiëntie.”
08-12-2023
Meer dan honderd trekkers melden zich aan voor verlichte trekkertocht ‘in een nieuw jasje’
Ouderen in Zevenaar en Didam kunnen komende zaterdag hun hart ophalen als er minimaal 85 verlichte trekkers langs de verzorgingshuizen trekken. Een week later is de gemeente Duiven aan de beurt, daar rijden 60 landbouwvoertuigen mee.
08-12-2023
Alles gebeurde in het geheim, maar Achterhoekse Wianda fotografeerde het huwelijk van Suzan & Freek
Het Nederlandse zangduo Suzan & Freek trouwde afgelopen weekend in het geheim. Showbizzminnend Nederland probeert alles te achterhalen over de bruiloft van het Achterhoekse koppel. Fotograaf Wianda Bongen (35) uit Aalten niet. Zij was erbij en legde alles vast.
08-12-2023
Zo vaak is er dit jaar in Oude IJsselstreek al ingebroken in een huis
De 'kerstpiek' van woninginbraken lijkt ook in Oude IJsselstreek lager te liggen dan in andere jaren. In november telde de politie hier maar één (poging tot) inbraak, tegen twaalf in november vorig jaar, blijkt uit cijfers die deze site heeft verzameld. Het totaal aantal inbraken en pogingen daartoe staat dit jaar op veertien, een daling ten opzichte van de 43 in de eerste elf maanden van vorig jaar.
08-12-2023
Vordense ondernemers zien niets in plan herinrichting centrum: ‘Grote problemen als dit doorgaat’
Minder parkeerplaatsen, meer wegversmallingen en omrijden om te kunnen parkeren op het Marktplein. Dat staat, als het aan de gemeente Bronckhorst ligt, te gebeuren in het centrum van Vorden. Dat moet groener worden en veiliger voor het verkeer. Prima, vinden de ondernemers in het hart van het dorp. ,,Maar niet op deze manier, want dit gaat ondernemers de kop kosten.’’
08-12-2023
Burgemeester heeft begrip voor protest uit buurt: ‘Niemand hangt de vlag uit als er een coffeeshop komt’
Alle begrip heeft Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, voor de zorgen van buurtbewoners van de Veemarkt nu daar op nummer 10 mogelijk coffeeshop Magic komt. Maar Boumans wijst ook op de straathandel in de stad die door een coffeeshop wordt teruggedrongen.
07-12-2023
Veel minder windmolens op grens Oost Gelre en Berkelland
Geen windmolens in Vragender en ook veel minder windmolens dan gedacht tussen Beltrum, Lievelde en Mariënvelde. Dat is de uitkomst van de nieuwe rekenmethode van buurgemeenten Oost Gelre en Berkelland.
07-12-2023
Zakenman dacht dat hij ‘kapot geschoten zou worden’, verdachten zeggen: ‘Hij is een fantast, hij lult’
Een Twentse zakenman zei donderdag in de rechtbank van Zutphen urenlang gegijzeld te zijn in november vorig jaar. Onder bedreiging van twee mannen uit Winterswijk en een Hengeloër heeft hij zich zelfs tot op zijn onderbroek moeten uitkleden en bijna naakt op een bospad voor een auto uitgelopen. „Ik dacht serieus dat ze me kapot zouden schieten.” Het Openbaar Ministerie (OM) noemt het ‘maffiapraktijken’.
07-12-2023
Henk de Jong na zware operatie terug op De Vijverberg: ‘Ik heb weer een normaal leven’
Henk de Jong (59) komt met Cambuur vrijdagavond ‘thuis’ in Doetinchem. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in. Spelen op De Vijverberg tegen De Graafschap blijft heel bijzonder.”
07-12-2023
Wonen op plek van voormalige dropfabriek of op een oud voetbalveld: Montferland akkoord met zeker honderd woningen
Veertig appartementen op het terrein van de voormalige Katja-fabriek in ’s-Heerenberg en minimaal zestig woningen op de oude voetbalvelden van VVL in Lengel. ,,De mensen in ’s-Heerenberg en omgeving hebben straks heel wat te kiezen’’, zegt een tevreden wethouder Gerard Nijland van de gemeente Montferland.
07-12-2023
Grootste nieuwbouwwijk van de Achterhoek komt in Varsseveld: schop in 2025 de grond in
De nog te bouwen wijk De Tuit in Varsseveld is het grootste nieuwbouwplan van de Achterhoek. 566 woningen moeten er verrijzen. Vooral starters en het middensegment kunnen hier in de toekomst terecht.
07-12-2023
John Teunissen stopt per direct bij grootste politieke partij van Montferland: ‘Voel me niet meer thuis’
John Teunissen legt per direct zijn functie als fractievoorzitter en raadslid van het CDA in Montferland neer. ,,Ik voel me al een geruime tijd niet meer thuis in de fractie van het CDA Montferland”, zegt Teunissen, die voorlopig alleen verder gaat in de gemeenteraad.
07-12-2023
Nieuwe trainer voor NEO, coach VV Haaksbergen vertrekt
De trainerscarrousel in het amateurvoetbal draait volop. Wat zijn de laatste ontwikkelingen?
07-12-2023
De Graafschap past uitvak aan na debacle tegen NAC; grote kostenpost
De Graafschap heeft de tribune waarop de uitsupporters staan, aan moeten passen van de lokale driehoek. Dat heeft de Achterhoekse club een aanzienlijk bedrag gekost.
07-12-2023