Waakzame veiligheidsregio niet ver van extra maatregelen in de Achterhoek
APELDOORN - Hoewel er hier nog amper een stijging is van ziekenhuisopnames, loopt ook het aantal coronabesmettingen in de Veiligheidregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) gestaag op. Op dit moment zijn 7 van de 100.000 mensen in deze regio besmet met het virus.
22-09-2020
Nog deze week extra coronateststraten in Noord- en Oost-Gelderland
Nog deze week opent een coronateststraat in Heerde. Daarna volgt er zo snel mogelijk ook één in Zutphen. Dat meldt Jacqueline Baardman, directeur van de GGD Noord- en Oost-Gelderland, vanavond.
22-09-2020
Voorlopig streep door bouwplan van campinggigant Obelink
DEN HAAG/WINTERSWIJK – De Raad van State heeft vandaag in ieder geval tijdelijk een stokje gestoken voor de bouw van het nieuwe logistieke en internetverkoopcentrum van Vrijetijdsmarkt Obelink op het Cobercoterrein naast het Beatrixziekenhuis.
22-09-2020
Doetinchemmer betaalt vanaf 2022 tien euro voor container restafval aan de weg
DOETINCHEM - Wie straks in Doetinchem een container restafval aan de weg zet betaalt daar ongeveer 10 euro voor. De regeling dat bewoners voor restafval - de grijze bak of bij flats een grijze zak - moeten betalen gaat in 2022 in.
22-09-2020
Aantal besmettingen in Achterhoek blijft fors groeien; geen ziekenhuisopnames
ACHTERHOEK - Het aantal besmettingen met het coronavirus in de negen Achterhoekse gemeenten blijft groeien. Ten opzichte van een week geleden zijn 93 nieuwe besmettingen aangetroffen. Koploper is de gemeente Doetinchem met 22 besmettingen. Opvallend is dat er niemand in het ziekenhuis is opgenomen met coronaklachten.
22-09-2020
Bijna duizend besmettingen in week tijd in regio, kijk op deze kaart hoe het zit in jouw gemeente
NIJMEGEN - De opmars van het coronavirus is goed te voelen in de Gelderlander-regio. In grote delen van Gelderland, Noord-Oost-Brabant, Noord-Limburg en de Utrechtse Heuvelrug werden in totaal 955 besmettingen gemeld.
22-09-2020
Brand in dak van woning in Herwen snel bedwongen
HERWEN - De brandweer heeft vanmiddag een brand in het dak van een woonhuis aan de Molenstraat snel kunnen blussen.
22-09-2020
Fietser gewond bij ongeval met auto op Richterslaan in Lichtenvoorde
LICHTENVOORDE - Een fietser is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Richterslaan in Lichtenvoorde.
22-09-2020
Geen enkelbreuk voor De Graafschap-spits Seuntjens; aanvoerder wel ‘minimaal enkele weken’ uit de roulatie
DOETINCHEM - De enkelblessure van Ralf Seuntjens lijkt relatief mee te vallen. De aanvoerder van De Graafschap is naar verwachting wel ‘minimaal enkele weken’ uit de roulatie.
22-09-2020
Fietsster geschept door bestelbus in Doetinchem
DOETINCHEM - Een fietsster is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een busje op de Ettenseweg in Doetinchem.
22-09-2020
Schapenkaas van Ewoud (21) uit Winterswijk blijkt schot in de roos
WINTERSWIJK - ‘Vergelijk het niet met geitenkaas’, zegt Ewoud Verink. Sinds maart van dit jaar maakt hij schapenkaas.
22-09-2020
Doetinchemmer Hans Boerwinkel als nummer 16 op kandidatenlijst SP voor Tweede Kamer
DOETINCHEM - Hans Boerwinkel staat als nummer 16 op de kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamer. De verkiezingen zijn op woensdag 17 maart 2021.
22-09-2020
Meddo praat over de toekomst: ‘Door corona zie je wat een dorp is zonder sociaal leven’
MEDDO - De enige supermarkt is dicht. De kerk sluit uiterlijk over zes jaar. Zorgen zijn er in het Winterswijkse kerkdorp Meddo over de toekomst. Daarom zijn inwoners opgeroepen om mee te denken over de leefbaarheid. ,,Corona was een wake up-call, want je ziet nu dat het zonder een sociaal leven een kaal bestaan wordt.”
22-09-2020
Carnaval Doetinchem beslist pas 1 januari: ‘Waarom nu afgelasten als straks blijkt dat het door kan gaan?’
DOETINCHEM/'S-HEERENBERG/GROENLO - Of het carnaval in Doetinchem doorgaat of niet in verband met corona wordt pas op 1 januari 2021 beslist. De organisatie zegt in zes weken gala en optocht te kunnen optuigen.
22-09-2020
Supporters De Graafschap uiten onvrede na afgang bij Jong AZ: ‘Inspiratieloos’
DOETINCHEM - Aanhangers van De Graafschap hebben maandagavond hun onvrede geuit aan de spelers en technische staf na de afgang van maandagavond bij Jong AZ (7-3 nederlaag). Leden van de fanatieke supportersgroep Brigata Tifosi hingen bij stadion De Vijverberg een spandoek op met een duidelijke boodschap: ‘Inspiratieloos!!!’
22-09-2020
Woede, ongeloof en treurnis bij De Graafschap na gitzwarte avond; grote zorgen om Seuntjens
WIJDEWORMER - Woede. Teleurstelling. Ongeloof. Bezorgdheid. De Graafschap is na de wanvertoning bij Jong AZ (7-3 nederlaag) een vat vol emoties. De ‘horrorblessure’ van aanvoerder Ralf Seuntjens bezorgt de Doetinchemse club, titelkandidaat in de eerste divisie, extra kopzorgen na een gitzwarte avond.
21-09-2020
Rampavond voor De Graafschap: afgang door 10 goals bij Jong AZ én ‘horrorblessure’ voor Seuntjens
WIJDEWORMER - De Graafschap heeft een rampavond beleefd bij Jong AZ. De Doetinchemse eerstedivisionist leverde een absolute wanprestatie in een doelpuntenspektakel bij het Alkmaarse beloftenteam (7-3 nederlaag) en raakte daarnaast aanvoerder Ralf Seuntjens kwijt met een ‘horrorblessure’.
21-09-2020
Geen drank, maar hondenbrokken in oude wijnkisten in nieuwe dierenzaak Groenlo
EIBERGEN/GROENLO - Ellen Hartman en Karlijn Stroet openen naast hun Eibergse zaak een tweede vestiging van Dierenspeciaalzaak Hartman-Stroet: in het oude pand van Gall & Gall in Groenlo. Daarbij doet het hout van de wijnkasten het ook prima voor ‘dierenspul'.
21-09-2020
Uitspraak doortrekken A15 en verbreden A12 kan nog even duren: ‘Dit is een complexe zaak’
DEN HAAG / ZEVENAAR - Het is een complexe zaak, met veel technisch ingewikkelde dingen. Daarom kan het volgens een woordvoerster van de Raad van State nog even duren voordat de uitspraak over ViA15 er is. Die werd deze week verwacht.
21-09-2020
Carnaval Ulft een jaar opgeschort
ULFT - De stichting Iseldonk schort al de carnavalsactiviteiten in Ulft op vanwege de coronacrisis. ‘De richtlijnen van het RIVM laten het niet toe om een verantwoord carnavalsfeest te organiseren’, laat het bestuur van de stichting weten.
21-09-2020
Vader anderhalf jaar langer de cel in voor opsluiten zoontje in kist op camping in Winterswijk
ARNHEM – Een 37-jarige Duitser is maandag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierenhalf jaar voor het opsluiten, mishandelen en verwaarlozen van zijn 8-jarige zoontje op een camping in Winterswijk.
21-09-2020
Winterswijkse wasberen Hota, Taos en Tiny weer helemaal de oude na hachelijke reis
WINTERSWIJK - Het gaat uitstekend met de drie wasbeertjes die vorige maand vermagerd en vervuild werden gevonden op het terrein van een recyclingbedrijf in Winterswijk. De diertjes hebben ook een naam gekregen: Hota, Taos en Tiny.
21-09-2020
Streep door carnaval Zeddam: ‘Is geen feest om op anderhalve meter te vieren’
ZEDDAM - De Paverts heeft een streep gezet door het komende carnavalsseizoen in Zeddam. Er zijn geen pronkzittingen in november en januari en ook de optocht in februari 2021 gaat niet door.
21-09-2020
Gehaaide crimineel mijdt steeds vaker de snelweg: ‘Het is een kat-en-muisspel’
Om de politie slim af te zijn kiezen criminelen steeds vaker provinciale wegen, ziet de politie. Benno Hulzink, teamchef Infrastructuur van de politie Oost-Nederland, probeert samen met zijn team van tien mensen te voorkomen dat criminelen ontsnappen. Zij jagen op rondtrekkende dievenbendes.
21-09-2020
Leerling Zone.college heeft corona, school blijft open
DOETINCHEM - Een leerling van het Zone.college in Doetinchem is positief getest op het coronavirus. De mbo-leerling is sinds 15 september niet meer op school geweest, laat de school weten in een bericht naar de ouders van de leerlingen.
21-09-2020
Historisch tenue voor SC Meddo in jubileumjaar
MEDDO - De voetballers van SC Meddo spelen vanaf dit seizoen in bijzondere tenues. De shirts leggen een link met het verleden in het jubileumjaar van de in 1960 opgerichte voetbalvereniging.
21-09-2020
Kinderburgemeesters Jasmijn, Evi en Juliette zijn er voor álle kinderen
ZEVENAAR/ DOETINCHEM - Jasmijn (11) is de eerste burgemeester voor kinderen van Zevenaar. Andere gemeenten hadden er al eerder een.
21-09-2020
Robert Gesink te moe: geen WK voor Achterhoekse renner
Robert Gesink heeft zich afgemeld voor de WK op de weg in Italië. De 34-jarige klimmer van Jumbo-Visma is vermoeid na drie weken Tour de France, waarin hij als 42e eindigde in het klassement.
21-09-2020
Hein Migchelbrink (73) wint The Voice net niet: ‘Was wel even zenuwachtig’
RUURLO - Daar staat Hein Migchelbrink dan, met de andere drie finalisten van The Voice Senior op een rijtje. Live, in de studio van Eva Jinek, zwaait presentator Martijn Krabbé met zijn gouden envelop. Verscholen onder zijn hoed en achter zijn baard verraadt de gezichtsuitdrukking van de 73-jarige artiest uit Ruurlo weinig.
21-09-2020
Weken extra wachten op operaties: wachttijden ziekenhuizen lopen flink op
NIJMEGEN - De wachttijden voor behandelingen in de ziekenhuizen lopen als gevolg van de coronacrisis verder op. In bijna de helft van de gevallen worden de normen niet meer gehaald, in het oosten van het land is bij een vijfde van de behandelingen de wachttijd met meer dan drie weken opgelopen.
21-09-2020