Fietser gewond door aanrijding met auto in Doesburg
DOESBURG - Op de Bingerdenseweg in Doesburg is zondagavond een fietser gewond geraakt na een aanrijding door een auto. Even voor 21.45 uur werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor het ongeval.
26-07-2021
Vrouw gewond door steekvlam van gasfles op camping in Aalten
AALTEN – Bij een ongeluk met een gasfles in een camper op een camping aan de Eskesweg in Aalten is deze zondagavond een vrouw gewond geraakt. Door onbekende oorzaak gaf een gasfles in een keukenkastje plotseling een steekvlam terwijl twee vrouwen aan het koken waren.
25-07-2021
Gesprekken na 35 jaar huwelijk: ‘Mijn vrouw zit er bij, dus ik kan niet alles zeggen’
BREDEVOORT - In een zeer intieme en tegelijk idyllische setting zien zo’n dertig mensen een paar in een boot. De man en de vrouw zijn 35 jaar getrouwd. Hoe gaan ze dat huwelijksjubileum vieren?
25-07-2021
Brommobiel belandt op de kop in sloot in Steenderen
STEENDEREN - Een brommobiel is zondagmiddag op de kop in de sloot beland in Steenderen. Door onbekende oorzaak raakte de bestuurder van het voertuig van de weg.
25-07-2021
Winterswijk houdt toeristen vast met twee nieuwe inspiratiepunten: ‘Stijgende lijn doorzetten’
WINTERSWIJK - In Winterswijk zijn twee nieuwe inspiratiepunten voor toeristen geopend. Camping Vreehorst en Vakantiepark De Twee Bruggen hebben sinds kort een eigen VVV inspiratiepunt, in dezelfde stijl als de locatie in het oude raadhuis.
25-07-2021
Doesburg wil ook ouderen in jongerencentrum
DOESBURG - Jongerencentrum 0313 in Doesburg wordt mogelijk een multifunctioneel centrum voor jong en oud. Meer gebruikers moeten leiden tot een betere exploitatie. Nu kost het pand de gemeente jaarlijks meer dan 75.000 euro.
25-07-2021
Een doordeweekse middag in het café. Ik leun met mijn achterste tegen een tafel
,,Biertje?”
25-07-2021
Achterhoek laat zich massaal prikken, in gelovige gebieden veel weigeraars
In de Achterhoek en het Land van Maas en Waal laten opvallend veel mensen zich vaccineren tegen corona. In Neder-Betuwe blijft het aantal inentingen daarentegen ver achter, terwijl ook de gemeenten Rhenen en Renswoude minder goed scoren.
25-07-2021
Steekpartij in woning Beek: man in zijn arm gestoken
BEEK - Bij een steekpartij in een woning in Beek (gem. Montferland) is zaterdagavond een gewonde gevallen. Volgens getuigen werd er tegen middernacht een man in zijn arm gestoken.
25-07-2021
Nederland terug bij af: Duitsland komt met strenge regels
AALTEN/ BABBERICH - Duitsland lijkt helemaal klaar met de vele coronabesmettingen in Nederland. Vanaf dinsdag komen er nieuwe, strenge regels. Kunnen we straks nog goedkoop tanken en boodschappen doen over de grens?
25-07-2021
Automobiliste gewond na botsing tegen boom bij Winterswijk: motorblok uit auto gevlogen
WINTERSWIJK/MISTE - Op de Misterweg (N318) is deze zaterdagavond een automobiliste tegen een boom aangereden. Daarbij is de vrouw gewond geraakt. De klap moet zo hard zijn geweest dat het losgeraakte motorblok van de wagen honderden meters verderop landde.
24-07-2021
Koe slingert boerin over hek in De Heurne: slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis
DE HEURNE - In De Heurne is op deze zaterdag op de Spekkendijk een vrouw ernstig gewond geraakt door de aanval van een koe. De boerin wilde de kudde de stal in drijven. Plotseling viel de koe de vrouw aan en slingerde de boerin over een hek heen.
24-07-2021
Eindelijk weer fans op De Vijverberg: nog lang geen boerenbruiloft, maar het begin is er
DOETINCHEM - Er mogen 8400 supporters naar binnen op De Vijverberg, deze zaterdagmiddag. Het worden er ongeveer 800. Een boerenbruiloft is het bij lange na niet, maar het begin is er.
24-07-2021
Robbemond ziet De Graafschap stappen maken: ‘Maar we zijn er nog niet’
DOETINCHEM - De Graafschap is op de goede weg. Maar twee weken voor de competitiestart tegen Roda JC ligt er ook nog genoeg huiswerk voor de Doetinchemse eerstedivisionist. Dat stelt trainer Reinier Robbemond na de oefenzege op Telstar (2-1).
24-07-2021
De Graafschap wint mét publiek op De Vijverberg ook vierde oefenduel; 2-1 tegen Telstar
DOETINCHEM - De Graafschap heeft ook zijn vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De Doetinchemse eerstedivisionist was zaterdagmiddag te sterk voor Telstar: 2-1.
24-07-2021
Duitsers zeggen massaal vakantie in Nederland af: telefoon staat roodgloeiend
Campings en vakantieparken in Oost-Nederland ondervinden veel hinder van het Duitse besluit om Nederland tot hoogrisicogebied omtrent het coronavirus te bestempelen. Veel Oosterburen besluiten nu hun geplande vakantie in ons land te annuleren.
24-07-2021
Spoedzorg voor kwetsbare ouderen op nieuwe afdeling in Terborg: ‘Ziekenhuis vaak niet de gewenste plek’
TERBORG - Het ziekenhuis is lang niet altijd de beste plek voor ouderen die acute zorg nodig hebben. Met die insteek hebben regionale zorginstellingen en verzekeraar Menzis de ACU opgericht.
24-07-2021
Suzan en Freek leven van spelen voor publiek: ‘Zó pittig dat dat het afgelopen jaar niet kon’
HARREVELD/ ZIEUWENT - Nu de lockdown goeddeels voorbij is, breekt een drukke tijd aan voor het van oorsprong Achterhoekse muziekduo Suzan en Freek. Suzan: ,,Toen ik laatst een afspraak in de agenda wilde zetten, zag ik dat dat niet kon, omdat we die dag moeten optreden. Mijn hart maakte een sprongetje. Wát een gevoel is dat: na meer dan jaar weer voor publiek spelen, weer live spelen.”
24-07-2021
Prikken zonder afspraak in Borculo: GGD verkoopt na een uur al ‘nee’, water voor lange rij wachtende mensen
BORCULO - Prikken zonder afspraak was vrijdagmiddag in Borculo zo populair dat de GGD na een uur al nee moest verkopen. De EHBO deelde water uit in de lange wachtrij.
24-07-2021
Oud-Achterhoeker wint prestigieuze wetenschapsmedailles: ‘We moeten meer dialect gaan praten’
BEEK/ AMSTERDAM - Een oud-Achterhoeker die het ver schopt in de wereld van de wetenschap. Dat kunnen we wel stellen nu Rens Bod (56) onlangs twee belangrijke medailles kreeg voor zijn werk.
24-07-2021
Burgemeester gaat na bestuurscrisis hardere hand hanteren in Montferland: ‘Motie van treurnis is beschadigend’
DIDAM/ ’S-HEERENBERG - Het waren roerige maanden voor de gemeente Montferland. John Berends, de commissaris van de Koning in Gelderland, liet onderzoek doen naar de bestuurscultuur. Burgemeester Peter de Baat kreeg kort daarvoor een motie van treurnis.
24-07-2021
Te veel overlast voor de buurt: plannen voor uitbreiding azc Winterswijk gaan niet door
WINTERSWIJK - Schreeuwende kinderen en hard pratende volwassenen. Buren van het asielzoekerscentrum in Winterswijk ervaren zo veel overlast, dat er geen uitbreiding komt.
24-07-2021
Lara en Carmen spuiten de rollercoaster van zich af
’S-HEERENBERG - Om de coronadip te verwerken, hebben jongeren uit Montferland een kunstwerk gemaakt. Dat is sinds vrijdag prominent te zien in het centrum van ’s-Heerenberg.
23-07-2021
Nieuws Gemist? Schrik na spoordode bij overweg en de aftelklok naar Vierdaagse 2022 loopt
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van vrijdag 23 juli.
23-07-2021
Frank en de ‘Beards 4 life’ zijn weer thuis: hun 'rondje Nederland’ heeft 15 duizend euro opgehaald
BRAAMT - De vijf mannen, verenigd onder de naam Beards 4 Life, hebben de finish van hun ‘rondje Nederland’ vrijdagmiddag bereikt. Per persoon hebben ze ruim 300 kilometer gefietst en gelopen. En daarmee hebben ze 15 duizend euro opgehaald voor de Hersenstichting.
23-07-2021
Hans Groene (1942-2021) : ‘Die broek kan echt niet mevrouw. Trek even een jurk aan’
DOETINCHEM - Markant, dat was Hans Groene. Wie de persfotograaf, die tussen 1984 tot 2003 in Doetinchem werkte voor achtereenvolgens De Graafschapbode, het Gelders Dagblad en De Gelderlander, ontmoette, vergat hem niet snel. Groene was aanwézig, met zijn eeuwige grijns en aardappel in de keel.
23-07-2021
Wandelen op de plaats rust met rugzakken vol herinneringen
Beste Achterhoekers. Normaliter was ik exact op deze dag stoer over de finish gewandeld bij de Vierdaagse van Nijmegen. Jarenlang deelde ik dat wandelplezier met duuzenden, maar corona kwam en sindsdien hebben wij van de ‘Walk of the world’ slechts digitaal contact.
23-07-2021
Platen glijden van vrachtwagen in bocht naar N18: één rijstrook dicht
VARSSEVELD - Verkeer op de N18 ter hoogte van Varsseveld heeft vanmiddag last gehad van vertraging. Oorzaak was een vrachtwagen die de lading had verloren.
23-07-2021
A50 weer vrijgegeven na ernstig ongeval: bestuurder bestelbus naar ziekenhuis, vrachtwagenchauffeur aangehouden
ARNHEM - Bij een ongeval op de A50 is vrijdagmiddag iets voor 16.00 uur de bestuurder van een bestelbus gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeluk met twee vrachtwagens en een bestelbus gebeurde ter hoogte van tankstation De Somp in Klarenbeek. De snelweg was hierdoor enkele uren volledig afgesloten.
23-07-2021
Trucker overreed 64-jarige vrouw die met rollator liep: ‘Ik keek in de spiegel en zag wieltjes’
ARNHEM - Verslagen zat een 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Culemborg vrijdag voor de rechtbank. Hij wil het terugdraaien, het feit dat hij in september vorig jaar met zijn vrachtwagen over een 64-jarige voetgangster is gereden in het centrum van Doetinchem. ,,Maar ik kan het niet.”
23-07-2021