Een 8,4 of hoger: dit zijn volgens ons de vijf fijnste restaurants van 2019
Wil je weten waar je juist wel of niet moet aanschuiven? Recensent Ellen Willems bezoekt wekelijks een restaurant voor de rubriek Over de Tong. Van Boxmeer tot Winterswijk, met en zonder Michelinster, van daghap in het eetcafé tot zes gangen wildmenu. De beste en leukste restaurants staan in de Top 5 van 2019.
14-12-2019
Deze Achterhoekers carpoolen iedere dag en hebben het wél gezellig op de A12
DINXPERLO/ ARNHEM - Bijna elke werkdag vertrekken ze om kwart voor zeven samen naar het werk. Nelleke Compaijen, Lex Schellevis, Esther Nederlof en Ronald Wieskamp besparen veel door te carpoolen van de Achterhoek richting Arnhem.
14-12-2019
De regenboogvlag wappert op het Marianum: ‘We streven ernaar dat leerlingen zich veilig voelen’
GROENLO-LICHTENVOORDE- Ze zijn jong, ze zijn anders geaard, ze zijn scholier, ze zijn Achterhoeker en op Paarse Vrijdag benadrukken ze hun specifieke seksuele geaardheid (homo, lesbiënne of iets anders) met iets paars: een jas, sjaal, rugzak. Voor het Marianum in Groenlo (maar ook in Lichtenvoorde) was dat paars vrijdagochtend goed zichtbaar. En aan het begin van de grote pauze ging op hun school de regenboogvlag in top.
14-12-2019
Automobilisten A12: Wij zijn het zat!
DUIVEN/ DOETINCHEM - Automobilisten op de A12 zijn helemaal klaar met de ellenlange files op deze snelweg. Een reis van normaal een uur is regelmatig twee keer zo lang. Het is dagelijks drama achter het stuur en daarover vertellen elke dag twee mensen in onze Week van de A12. Vandaag de aftrap van deze reeks artikelen over de aanhoudende problemen en mogelijke maatregelen.
14-12-2019
Snoei maakt zich nog geen zorgen na nieuwe domper De Graafschap
DOETINCHEM - Het begint een vast ritueel te worden: De Graafschap-trainer Mike Snoei die na afloop van een wedstrijd roept enorm te balen van de uitslag, moet concluderen dat zijn ploeg heeft verzuimd zichzelf te belonen met meer doelpunten en de volle buit, maar ook opmerkt dat zijn elftal nog altijd maar één keer heeft verloren én nog op een directe promotieplek staat.
14-12-2019
De liefde mag best nog wat meer de keuken uit bij sfeervolle Olliemölle
Ooit was het de watermolen van Prins Willem V van Oranje. Nu koken ze in de Olliemölle in Borculo. Met nog steeds een hang naar ambachtelijke tijden.
13-12-2019
Auto vliegt in brand na botsing in Hengelo
HENGELO - Bij een ongeluk op de Rondweg in Hengelo (Gld) zijn vrijdagavond rond 20.15 uur twee gewonden gevallen. Een automobilist wilde vanaf een tankstation de weg opdraaien en zag daarbij vermoedelijk een auto uit de richting Vorden over het hoofd.
13-12-2019
De Graafschap wint wéér niet: gelijkspel tegen Telstar na hectische slotfase
DOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdagavond voor de vierde keer op rij punten gemorst in de eerste divisie. De Doetinchemse club kwam op de eigen Vijverberg niet verder dan 2-2 tegen Telstar.
13-12-2019
Minder ongelukken op N18 tussen Groenlo en Varsseveld
LICHTENVOORDE/GROENLO - Het is nog te vroeg om te juichen over de verbeteringen aan de N18, maar Oost Gelre ziet wel het aantal ongelukken op deze weg tussen Groenlo en Varsseveld en langs Lichtenvoorde afnemen.
13-12-2019
Mishandelingen in centrum Lichtenvoorde: politie vraagt getuigen zich te melden
LICHTENVOORDE - In het centrum van Lichtenvoorde zijn er afgelopen weekenden mishandelingen geweest. De wijkagent vraagt getuigen zich te melden, specifiek mensen die filmpjes hebben gemaakt van de incidenten.
13-12-2019
Paardenconcoursen en lessen in hele Achterhoek afgelast door dreiging rhinovirus: ‘Vermijd neus-tot-neuscontact’
HENGELO/ DINXPERLO - Paardenconcoursen en lessen met pony’s en paarden zijn in de hele Achterhoek afgelast vanwege de dreiging van het rhinovirus. Zo gaan bij rijvereniging De Gompert in Hengelo de selectiewedstrijden dressuur voor pony’s dit weekend niet door. Bij de Grensruiters in Dinxperlo is er geen enkele les tot en met volgende week zondag, 22 december.
13-12-2019
Laborijn-gemeenten: er is nu duidelijkheid
DOETINCHEM - Het besluit van de gemeente Oude IJsselstreek om uit te treden uit Laborijn geeft de overige deelnemende gemeenten Doetinchem, Aalten en Montferland duidelijkheid. Dat schrijven de gemeenten in een gezamenlijk persbericht.
13-12-2019
Grandcafé De Snor in 's-Heerenberg in andere handen
s-HEERENBERG - Grandcafé De Snor in 's-Heerenberg krijgt een nieuwe eigenaar. Het familiebedrijf van Marcel Schuurman die samen met zijn partner Jan Reessink de zaak runt, komt per 1 januari 2021 in handen van Robert en Steffie Lievers. Robert Lievers is nu medewerker van het bedrijf.
13-12-2019
Nijhof-Wassink uit Rijssen doet grote overname met koop Ecotrans Vorden
RIJSSEN – Transporteur Nijhof-Wassink heeft branchenoot Ecotrans uit Vorden overgenomen. Ecotrans is, net als Nijhof-Wassink, gespecialiseerd in vervoer van bulkgoederen. Er werken 200 mensen en het bedrijf heeft 110 vrachtwagencombinaties op de weg.
13-12-2019
Politie haalt vrouw van spoor bij station Varsseveld, treinverkeer weer op gang
VARSSEVELD – De politie heeft vrijdagochtend een vrouw van het spoor bij station Varsseveld gehaald. Zij liep meerdere keren over het spoor, en zou zich niks aan hebben getrokken van mensen die haar daarop aanspraken.
13-12-2019
Raad van bestuur komt naar info-avond in Groenlo over SKB
GROENLO - Chrit van Ewijk, voorzitter van het bestuur van Santiz, is woensdag aanwezig bij de informatieavond in Groenlo, georganiseerd door de Stichting vrienden van het SKB.
13-12-2019
Bennie Jolink over kerstacties van de boeren: ‘Ik zou het niet doen’
Normaal-voorman Bennie Jolink (73) heeft een videoboodschap op zijn Facebookpagina gepost waarin hij boeren afraadt om acties te organiseren in de aanloop naar kerst. Met name over het frustreren van bevoorrading van supermarkten zegt hij: ‘Ik zou het niet doen, de boeren hebben al vijanden genoeg’.
13-12-2019
Oude IJsselstreek stapt uit Laborijn
ULFT - De gemeente Oude IJsselstreek vertrekt definitief uit Laborijn en gaat een eigen sociale dienst opstarten. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond bepaald na een urenlange, tumultueuze vergadering in Ulft.
13-12-2019
Wethouder Van de Wardt stapt op na zware kritiek
ULFT - Wethouder Peter van de Wardt (CDA) van de gemeente Oude IJsselstreek heeft donderdagavond per direct zijn functie neergelegd. Dat gebeurde in een raadsvergadering over het uittreden uit de sociale dienst Laborijn waarin hij zware kritiek kreeg te verduren.
13-12-2019
Lichtenvoorde: in vijf jaar tijd maximaal vijftig extra huurwoningen
LICHTENVOORDE - In Lichtenvoorde worden de komende jaren extra sociale huurwoningen gebouwd. Tot en met 2025 moeten er ongeveer vijftig extra woningen bij komen. Dat spreekt de gemeente af met woningcorporatie ProWonen.
13-12-2019
Snoei hunkert met De Graafschap naar een overwinning
DOETINCHEM - De Graafschap staat onder hoogspanning. De druk op trainer Mike Snoei neemt toe. Om het sportieve verval een halt toe te roepen en de aanzwellende kritiek te verstommen, is een thuiszege vanavond op Telstar noodzakelijk.
13-12-2019
Ondertekenaars petitie Gouden Handen in 's-Heerenberg zijn ‘woest’
’s-HEERENBERG - Er zijn een kleine 700 mensen op de ondertekening van de schriftelijke petitie tegen de sluiting van de gemeenteraadszaal en publieke voorzieningen in het voormalige klooster Gouden handen in ’s-Heerenberg afgekomen. In Zeddam hebben 130 mensen in het dorpshuis de petitie ondertekend.
13-12-2019
FC Dinxperlo met dubbele cijfers eraf; Concordia Wehl in beker nu tegen Duno
DOETINCHEM - Het zondagteam van FC Dinxperlo ligt uit de bekercompetitie van district Oost. Van zondageersteklasser TVC'28 werd donderdagavond in Tubbergen met liefst 12-1 verloren.
12-12-2019
Stephanie kan niet naar school omdat haar zoontje (5) autisme heeft: ‘Het is oneerlijk’
LANGERAK - Voor kinderen die speciaal onderwijs volgen in de Achterhoek, is geen vroeg- of naschoolse opvang beschikbaar. ,,Het is oneerlijk", vindt moeder Stephanie Veulemans uit Langerak.
12-12-2019
Actie voor behoud Laborijn bij raadsvergadering Oude IJsselstreek
ULFT - Personeel en cliënten van sociale dienst Laborijn voerden donderdagavond onder aanvoering van FNV actie voor behoud van die sociale dienst in Oude IJsselstreek. Ze wachtten burgemeester, wethouders en raadsleden op voor aanvang van de vergadering waarin werd besloten of Oude IJsselstreek uit Laborijn stapt.
12-12-2019
Gitaargekke broers stoppen met 'swingende tent’ in Vorden
VORDEN - Het doek valt na vijf jaar voor NR. 2 Guitars in Vorden. De broers Piet en Jan Grasmeijer hebben het fabriekspand aan de Industrieweg verkocht aan het bedrijf Kranen Kerstpakketten uit Doetinchem, dat op 3 januari zijn intrek neemt in Vorden. NR. 2 werd in korte tijd een muzikaal begrip in de Achterhoek.
12-12-2019
Fusieclub in Zelhem heeft naam: ZZC’20
ZELHEM - De fusieclub in Zelhem gaat medio 2020 luisteren naar de naam ZZC'20. Daarover hebben de leden van de voetbalclubs Zelhem en Zelos gestemd.
12-12-2019
Breinburg keert terug bij getergd De Graafschap
DOETINCHEM - Gregor Breinburg keert vrijdagavond (20.00 uur) in het belangrijke thuisduel met Telstar terug in de basis bij De Graafschap. De controleur van de Doetinchemse eerstedivisionist is hersteld van zijn rugblessure.
12-12-2019
Twee volwaardige ziekenhuizen, voor minder doen ze het niet
Twee volwaardige ziekenhuizen in de regio. Voor minder doet de Achterhoek Raad het niet. Uitvoeringsinstantie Achterhoek Board krijgt per motie d e opdracht van de gekozen vertegenwoordigers van zeven gemeenten om zich hard te maken voor dit uitgangspunt. Al gaat ze daar helemaal niet over.
12-12-2019
Met welke smoes Oude IJsselstreek komt weet ik niet
Afgelopen vrijdag schrijft Bureau BDO in een rapport dat uittreding uit Laborijn mijn gemeente Oude IJsselstreek circa 8,9 miljoen euro kost! Al dezelfde dag beweren wethouders Kuster en Hiddinga dat dit ‘slechts’ 3 miljoen zal zijn. Niemand heeft dat rapport nog gezien! Aanstaande donderdag, vandaag - wat een háást - mag de gemeenteraad tekenen bij ’t kruisje.
12-12-2019