Doetinchem in rep en roer na melding van ‘needle spiking’ bij 23-jarige Verena
DOETINCHEM - Een Facebookbericht waarin de 23-jarige Verena Elshof vertelt hoe ze het slachtoffer is geworden van het zogenoemde ‘needle spiking’ in Doetinchem, heeft maandag voor behoorlijk wat onrust gezorgd. Burgemeester Mark Boumans laat weten het een ‘akelig fenomeen’ te vinden.
24-05-2022
De Graafschap presenteert nieuwe trainer Adrie Poldervaart
De Graafschap heeft maandagavond de nieuwe trainer Adrie Poldervaart (51) gepresenteerd aan de eigen aanhang in de supporterskantine. Zuid-Hollander Poldervaart moet de Superboeren, na een desastreus verlopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, vanaf komende zomer weer hoop geven.
23-05-2022
Vierbaans N18 waar 100 kilometer mag worden gereden blijft staan als piketpaal
ULFT - Een vierbaans N18 waar honderd kilometer per uur mag worden gereden met ongelijkvloerse kruisingen blijft de grote wens van de VVD-Achterhoek. Wat dat betreft is er in de Achterhoek Raad niets veranderd ten opzichte van april 2019.
23-05-2022
Bernd uit De Wondere Wereld wordt crewlid op Mañana Mañana: ‘Misschien mag ik wel het drumstel opbouwen!’
Ze hebben in De Wondere Wereld vlinders in de buik. In de woonvorm in hartje Vorden voor jongeren met een verstandelijke beperking gaat het al een tijdje over maar één ding: het Achterhoekse festival Mañana Mañana in Laren, op 10 juni. Dan zijn de bewoners lid van de festivalcrew. ,,Lekker werken. En dansen, zoveel mogelijk dansen.’’
23-05-2022
Nieuws gemist? Diep verdriet om fatale botsing die jonge levens kost, en: Wat doe jij met je vakantiegeld?
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van maandag 23 mei.
23-05-2022
Fietsster zwaargewond door aanrijding in Wehl
WEHL - Op de kruising Stationstraat met de Catharinastraat in Wehl heeft maandagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietsster. De fietsster raakte daarbij zwaar gewond.
23-05-2022
Zo ging het examen Duits van onze vlogger Milan: ‘Dit was het laatste examen, ik verwacht dat ik wel slaag’
De examens voor middelbaar scholieren zijn in volle gang. De leerlingen stressen van Nederlands, naar wiskunde, naar Engels. Het resultaat van twee weken zwoegen wordt bekend op 9 juni.
23-05-2022
Aandoenlijke beelden: Luuk de Jong toont pasgeboren zoontje in Camp Nou
Luuk de Jong heeft na de laatste competitiewedstrijd van FC Barcelona zijn pasgeboren zoon even geshowd op het veld van Camp Nou. De Nederlandse spits, die dit seizoen op huurbasis voor de Catalaanse topclub speelde, bleef in de verloren thuiswedstrijd tegen Villarreal (0-2) op de bank. De Jong (31) werd na afloop wel toegejuicht door het publiek.
23-05-2022
Jonger dan 21? Dan kom je er bij Danny's kroeg niet meer in: ‘Klaar met opgefokte tieners’
WINTERSWIJK - Straalbezopen tieners die tegen sluitingstijd binnenkomen, zich misdragen en hun eigen drank op tafel zetten. Kroegbaas Danny Nijman uit Winterswijk is er klaar mee. Vanaf dit weekend komen jongeren onder de 21 jaar oud er bij hem niet meer in.
23-05-2022
Schade aan schuur na ‘grote brand’ bij Toldijk is minimaal
Hulpdiensten waren maandagmiddag massaal aanwezig aan de Lamstraat, in het buitengebied van Toldijk. Daar was een brand in een mengvoeder overgeslagen naar een schuur met hooi of stro. Er werd snel opgeschaald naar ‘grote brand’, maar uiteindelijk heeft de ruimte minimale schade opgelopen. Er zijn ook geen dieren of mensen gewond geraakt.
23-05-2022
Eiges bun’k op de laegere school al gezak veur ’t vekeersexamen en da’s now nog te marke
Van de waek sting der weer een berich in de krant äöver een dodelek fietsongeluk. Der wier drek de vraog aan gekoppeld hoe veilig ’t is veur fietses.
23-05-2022
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan.
23-05-2022
Hulde voor supervrijwilliger Liny: systeem Dierenbuddy helpt inmiddels ook gevluchte eigenaren en hun dier
BORCULO/LOCHEM - Ze is nog maar een klein jaar vrijwilliger. Ze wilde na haar pensionering ‘nog wat doen’. De Lochemse Liny Wisselink werd actief voor de vanuit Borculo opererende stichting Blijdschap voor de Dieren. Die droeg haar voor bij DierenLot voor een huldiging in het kader van de Dag van de Dierenhulpverlener. „Liny, jij bent een supervrijwilliger!”
23-05-2022
Achterhoek zet volop in op natuurlijke vijanden tegen jeukrups: ‘We moeten een natuurlijk evenwicht zoeken’
Natuurlijke vijanden moeten de dalende opmars van de eikenprocessierups in de Achterhoek nog verder tot staan brengen. Meerdere gemeenten zetten in op het aantrekken van nog meer insecten en vogels die de rups op het menu hebben staan.
23-05-2022
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent.
23-05-2022
Van de slager die na een stapavond op de Veemarkt een koe kocht of een geit
Zoals bijna elke morgen zitten we bij de bakker op het plein koffie te drinken als ik - zonder aanleiding lijkt het - vertel over een maandagavond, bijna 25 jaar geleden. Na het zaalvoetballen was ik met wat medespelers in de binnenstad in een kroeg beland. Dat gebeurde vaker. Meestal ging ik na middernacht huiswaarts. Maar die avond gingen we een paar straten verder, de Veemarkt op.
22-05-2022
Theater Astoria in oude luister hersteld: ‘We hebben het van de sloop gered’
WINTERSWIJK - Op het nippertje is Theater Astoria in Winterswijk ontsnapt aan de sloophamer. Eigenaren Marianne en Eddy de Vries hebben het art deco gebouw uit 1925 volledig in oude luister hersteld. Een levenswerk dat ruim 25 jaar in beslag heeft genomen.
22-05-2022
RKZVC houdt voorsprong vast in restant tegen Longa’30, SDOUC verspeelt weer punten, doek valt voor MEC en Westervoort op titelkoers
Hier vindt u alle uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen van de Achterhoekse en Liemerse clubs in het zondagvoetbal.
22-05-2022
Eremedaille voor Sylvia Heinen; afscheid van pionier in de Achterhoek
BREDEVOORT - Oprichter en directeur Sylvia Heinen van de Koppelkerk in Bredevoort heeft zondagmiddag de eremedaille ontvangen van de gemeente Aalten. De Koppelkerk is sinds 2015 een vrijplaats voor kunst en cultuur in de Achterhoek.
22-05-2022
Ook Huntenkunst terug van weggeweest: ‘Het loopt storm’
ULFT - Gangen vol met werk van meer dan 250 kunstenaars. Huntenkunst in Ulft is terug en dat wordt gewaardeerd door kunstenaars en galeriehouders. ,,De kwaliteit van het werk is groot.”
22-05-2022
Liefhebbers Amerikaanse modeltreinen vinden elkaar in Aalten
Een verzameling Amerikaans modelspoormaterieel in daarbij passende landschappen opgebouwd in de zalen van de Hofnar in Aalten. Liefhebbers uit Nederland, België, Duitsland en Zwitserland kijken hun ogen uit.
22-05-2022
Doesburg sportief evenement rijker: opblaasbare hindernissen aan de IJssel
DOESBURG - Een nieuw evenement in evenementenstad Doesburg: de Inflatable Run. Pakweg driehonderd volwassenen en kinderen trotseerden zondag een baan vol met opblaasbare hindernissen.
22-05-2022
Wolfshonden en ganzen op Hanzedag Doesburg: wie wil meedoen en trekt middeleeuwse kleding aan?
DOESBURG - Doesburg gaat op zaterdag 11 juni terug in de tijd. Het eeuwenoude Hanzestadje doet dat met ridders, narren, een ganzenhoedster en Ierse wolfshonden.
22-05-2022
Bijna gekkenhuis in Achterhoekse horeca; inhaalfeestjes zorgen voor topdrukte en kopzorgen
GROENLO/GAANDEREN - Uitbater Erwin de Roo van City Lido in Groenlo wil het nog net geen gekkenhuis noemen, maar de feestdrukte in de Achterhoekse horeca is enorm. ,,Mensen halen hun uitgestelde feestjes in. En dat is te merken.”
22-05-2022
Natuurbegraafplaats Vorden trekt veel bekijks bij opening: ‘Je geeft jezelf terug aan de aarde’
Middenin de bossen bij Vorden is zaterdag Natuurbegraafplaats Schapenmeer officieel geopend. Een relatief unieke begraafplaats waar je na je overlijden letterlijk één wordt met de natuur. Tientallen belangstellenden kijken hun ogen uit op de plek waar zij misschien wel begraven willen worden. Ondertussen zorgt deze begraafplaats ervoor dat een natuurgebied van tientallen hectares altijd wordt onderhouden.
22-05-2022
Luuk (43) is volgend jaar weer van de partij op de Achterhoekse Unieke Spelen
LICHTENVOORDE - Niveau en leeftijd doen er niet toe. Evenmin als de ernst van de lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het gaat puur om bewegen, op de tweede editie van de Achterhoekse Unieke Spelen.
22-05-2022
Provincie trekt 20 miljoen euro uit om duizenden woningen te verduurzamen: ‘Geen hogere lasten voor huurder’
Bijna 6000 huizen in Gelderland worden milieuvriendelijker gemaakt met geld van de provincie. Dertig wooncorporaties krijgen in totaal 20 miljoen euro. De wooncorporaties zelf leggen gezamenlijk 200 miljoen euro in.
22-05-2022
Nieuws Gemist? Voor 9 euro ligt vanaf Aalten heel Duitsland aan je voeten; kan Arnhem zonder de Frostbrug?
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zaterdag 21 mei.
21-05-2022
Gewonden bij ongeluk op Kottenseweg in Winterswijk
Op de Kottenseweg in Winterswijk zijn zaterdag twee mensen gewond geraakt. De bestuurder van een bestelbusje zag bij het afslaan een auto over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.
21-05-2022
AVW’66 blameert zich tegen hekkensluiter, ZZC’20 speelt zich knap veilig en Terborg is zo goed als zeker van nacompetitie
VOETBALOVERZICHT - In de strijd om deelname aan de nacompetitie om promotie heeft vierdeklasser Terborg een belangrijke 1-0 zege geboekt op Blauw Wit’66. Een niveau hoger heeft het Zelhemse ZZC’20 de nacompetitie niet meer nodig om zich te handhaven, na de 2-1 overwinning op titelkandidaat JVC Cuijk. In de tweede klasse kan het Westervoortse AVW’66 die nacompetitie om lijfsbehoud bijna niet meer ontlopen na de nederlaag tegen hekkensluiter Lelystad’67.
21-05-2022