Nieuws gemist? Grote belangstelling voor carnavalsoptocht Braamt • Vrouw overleden en twee zwaargewonden bij steekpartij
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zondag 5 februari.
05-02-2023
Witkampers-trainer Valois Smith over waarom veel mannelijke collega’s geen vrouwen trainen: ‘Hoe ga je met jouw eigen vrouw om dan?’
Een vrouwenploeg trainen als man zijnde is zo makkelijk nog niet volgens de Olster Witkampers-trainer Olton Valois Smith (46). Een capabele opvolger vinden voor de aan het eind van het seizoen vertrekkende oefenmeester wordt dus lastig voor de Larense eersteklasser. Dat hij een duidelijke visie heeft, bleek eens te meer uit de knappe 0-0 tegen runner-up Always Forward.
05-02-2023
Hoe padel het succesverhaal werd voor tennisvereniging in nood
Een klein groepje mensen verzamelt zich deze morgen in de kantine van Tennis en padelvereniging Enschede Zuid. Recreanten van Tennis Club Oosterwolde nemen het op tegen spelers van TEZ. Op een stukje historische grond voor padelspelend Nederland.
05-02-2023
Burgemeesters: de kloof met de Randstad bestaat
Er bestaat wel degelijk een kloof tussen de Randstad en landelijke gebieden zoals de Achterhoek. Dat betoogden drie burgemeesters zondagmiddag tijdens politiek en cultureel café Piment in de Doetinchemse schouwburg Amphion. ,,Er is gewoon geen goed oog voor wat belangrijk is in deze regio’’, aldus Doetinchems burgemeester Mark Boumans.
05-02-2023
Trainer Laurens Leussink krijgt bij Lochem volop de tijd om te bouwen: ‘Want zoiets gaat niet in een jaar’
Bij Lochem is er geen trainersnieuws dit seizoen. Bij de vierdeklasser is en blijft Laurens Leussink voorlopig de trainer. In vier seizoenen tijd moet hij de wederopbouw van Lochem vorm geven. Tegen koploper VIOS Beltrum noteert hij alvast een kortetermijn-‘piekje’: 1-0.
05-02-2023
Uitslagen, doelpuntenmakers én wedstrijdverslagen amateurvoetbal (zondag)
Wat gebeurde er zondag allemaal in het amateurvoetbal? De uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen brengen we op deze plek. Blijf de pagina verversen voor updates.
05-02-2023
Dikke zwarte rookwolken boven Lochem door brand
Er heeft brand gewoed in een bedrijfspand in Lochem. Door het vuur is er dikke zwarte rook vrijgekomen. De Veiligheidsregio adviseerde ramen en deuren te sluiten. De brand is inmiddels meester gegeven.
05-02-2023
Amper bussen en minder treinen door staking: ‘Ik verwacht dat er bijna niks rijdt’
Wie deze week met het openbaar vervoer wil reizen, moet er rekening mee houden dat er waarschijnlijk amper bussen rijden. Ook regionale treinverbindingen zullen ernstig verstoord zijn: de hele week wordt er gestaakt.
05-02-2023
RKZVC viert feest na tweede zege van het seizoen; DVC’26 neemt na ruime zege koppositie over van Grol
Hier vindt u alle uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen van de Achterhoekse en Liemers clubs in het zondagvoetbal.
05-02-2023
Carnavalsprins Rietmolen verwijst residentie in kerk naar rijk der fabelen, ‘Beter dan bij Kuppers krijgen we het niet’
RIETMOLEN - Hoogheden van dertien carnavalsverenigingen uit de Achterhoek en Twente verzamelden zich afgelopen zaterdagmiddag voor de jaarlijkse regionale Hooghedenmiddag bij café Kuppers, de residentie van carnavalsvereniging de Reetkwakers.
05-02-2023
Nienke slaapwandelt al 26 jaar: ‘Heb mijn man weleens een mep verkocht’
Ze bonzen tegen de muur, noemen hun partner een ‘teringlijer’ of halen de balkondeur van het slot. Deze drie slaapwandelaars doen ’s nachts de gekste dingen zonder het te weten.
05-02-2023
Wandeling schietvereniging: ‘Die 20 kilometer, daar beginnen we niet meer aan’
Het begon als evenement om de kas te spekken, maar inmiddels is daar nog een doel bij gekomen: naamsbekendheid. Want veel mensen kennen de schietvereniging Kerkloo in Eibergen niet, laat staan dat ze weten waar geschoten wordt.
05-02-2023
Kapster Moniek uit Eibergen gebruikt vaste hand nu om te lassen: ‘Geen moment spijt van overstap’
EIBERGEN - Haar droomberoep? Dat was kapster! Moniek Pierik (32) uit Eibergen had zelfs een eigen kapsalon. Maar ze miste de uitdaging. Nu gebruikt ze haar vaste hand om tanks te lassen bij Mueller in Groenlo. Een opmerkelijke carrièreswitch.
05-02-2023
Geen fatsoenlijke hamburger te krijgen op maandagavond, maar wel 29 (!) kappers actief
Het gezin woont nu een paar maanden in Lichtenvoorde en de inburgering verloopt soepel. Ik begroet Jan en alleman, heb geleerd me niet langer druk te maken om de traagheid bij de kassa en krijg het taaltje steeds beter onder de knie. Nog even en de baby begint in plat Achterhoeks te brabbelen.
05-02-2023
Uitslagen en verslagen handbal: DSVD wint derby bij Kwiek, ZVBB'21 verslaat SEW 2
Handbal - DSVD heeft zaterdagavond de derby bij Kwiek gewonnen (33-35). De handbalsters uit Deurningen pakten daarmee belangrijke punten in de strijd om een plek in de kampioenspoule. ZVBB'21 stapte eveneens als winnaar van het veld. Zij versloegen het tweede team van SEW met minimaal verschil (21-20). Langeveen liet zich in de hoofdklasse verrassen door hekkensluiter HVE 2000 (19-17).
05-02-2023
Trompettist en Edison winnaar Teus Nobel brengt muzikale ode bij Jazz Eibergen
EIBERGEN - Op donderdag 16 februari om 20:30 uur speelt trompettist en Edison winnaar Teus Nobel bij Jazz Eibergen in het Mulderhuis.
05-02-2023
Uitslagen en verslagen korfbal: NKC’51 stap dichterbij kampioenschap en promotie
NKC’51 was ook in Friesland ongenaakbaar. AKC leed een nipte nederlaag, Achilles en Zwart-Wit verloren eveneens.
05-02-2023
Waterpolo: mannen BZC op karakter naar gelijkspel, duur puntenverlies mannen OZ&PC
De mannen van BZC pakten in de eerste divisie na een grote achterstand nog een puntje tegen Swol 1894. Een divisie lager liet OZ&PC punten liggen tegen Livo.
05-02-2023
Energiefestival in Ulft laat nieuwste snufjes zien: van 'windboom’ tot waterstofauto's
ULFT - De nieuwste snufjes op het gebied van energiebesparing waren er. Waterstofauto's, flexibele zonnepanelen en zelfs een heel nieuwe uitvinding: de windboom.
05-02-2023
Adrie Poldervaart mist bekerduel met De Treffers wegens ziekte
De Graafschap-trainer Adrie Poldervaart zit dinsdagavond niet op de bank tijdens de bekerwedstrijd tegen De Treffers. De oefenmeester zit ziek thuis.
05-02-2023
Volleybal: derbyzeges voor Devoko en Rivo, Gemini stunt bij koploper en zeldzaam verlies Flevoll
Het was derby day in de topdivsie A voor vrouwen. De zes Twentse teams op het een na hoogste niveau namen het tegen elkaar op. Daarbij waren er zeges voor Devoko, Apollo 8 2 en Rivo Rijssen. Verder zorgden de vrouwen van Kerkemeijer Gemini voor een stunt bij koploper WSV en leed Kuipers Flevoll een zeldzame nederlaag. Bij de mannen maakte Webton Hengelo geen fout tegen Olhaco, terwijl het spannend blijft in de derde divisie A.
05-02-2023
Silvolde pakt belangrijke punten in strijd om handhaving
Silvolde heeft zaterdagavond in de vierde divisie B drie heel belangrijke punten gepakt. Thuis werd SV Venray met 2-0 verslagen.
05-02-2023
BZC komt rampzalige start te boven en pakt punt tegen SWOL
BZC stevende dankzij een 7-1 (!) achterstand in de eerste periode af op een dik pak slaag tegen SWOL, maar de Borculose waterpoloërs herstelden zich wonderbaarlijk en repareerden de achterstand volledig: 12-12.
04-02-2023
Zeker 5 doden door lawines in Alpen • Carrie ten Napel kreeg plots last van wegrakingen
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van 4 februari.
04-02-2023
Auto belandt in sloot na kop-staartbotsing op N319 in Winterswijk
WINTERSWIJK - Op de N319 zijn zaterdagavond twee auto's met elkaar in aanrijding gekomen. De ene auto reed tegen de achterkant van de andere auto en is vervolgens in de sloot beland.
04-02-2023
Fors verlies De Graafschap O21 bij Feyenoord
De Graafschap O21 heeft zaterdag in divisie I de eerste nederlaag geleden. De Doetinchemmers gingen met 4-1 onderuit bij Feyenoord.
04-02-2023
Stakingen in toetsweek dubbel balen voor Saxionstudent
Met name studenten moeten massaal op zoek naar alternatieven om op hun bestemming te komen, wanneer het openbare streekvervoer gaat staken komende week. Zowel de Universiteit Twente als het ROC van Twente verwachten weinig problemen. Bij Saxion ligt dat net iets anders, daar is het bij een aantal opleidingen toetsweek.
04-02-2023
Uitslagen, doelpuntenmakers én wedstrijdverslagen amateurvoetbal (zaterdag)
Wat gebeurde er zaterdag allemaal in het amateurvoetbal? De uitslagen, doelpuntenmakers en verslagen brengen we op deze plek. Blijf de pagina verversen voor updates.
04-02-2023
Winterlinde geplant bij Winterswijkse ijsbaan door ijsmeester Van Prooije en zijn kleinzoon Felix
WINTERSWIJK - IJsmeester Hendrik van Prooije heeft zaterdag samen met zijn kleinzoon Felix een winterlinde geplant op de ijsbaan in Winterswijk.
04-02-2023
Allemaal op de foto: bijna 100 carnavalsprins(ess)en komen samen bij het grote De Gelderlander Prinsentreffen
In een afgeladen Hubert in Nijmegen troffen tientallen carnavalsprinsen en -prinsessen en hun gevolg elkaar bij het jaarlijkse prinsentreffen van de Gelderlander. Bijna negentig verenigingen namen de moeite om naar Nijmegen te komen voor een gezamenlijke foto.
04-02-2023