Veel schade bij kop-staartbotsing op A18 bij Varsseveld
VARSSEVELD - Op de A18 bij Varsseveld heeft maandagochtend een kop-staartbotsing plaatsgevonden. De linkerrijstrook van de snelweg richting Doetinchem was daardoor enige tijd afgesloten.
27-09-2021
Bronckhorst staat achter Regionale Energie Strategie én windmolens van 150 meter hoog
KEPPEL/ ELDRIK - De Regionale Energie Strategie (RES 1.0) is zonder problemen door de gemeenteraad van Bronckhorst gekomen. Dat betekent onder andere dat de gemeente wil inzetten op een windturbinepark voor 2030.
27-09-2021
De eerste volle zaal sinds maart 2020 bij DRU Cultuurfabriek: maar bezoekers moeten eerst QR-code tonen
ULFT - Het was weer als vanouds uit je dak gaan tijdens een liveoptreden bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft. En tributeband Vannstein maakte er een waar spektakel van.
27-09-2021
Mia (93) is na 65 jaar nog altijd blij in dezelfde Braamtse woning: ‘Met negen in één huis was het soms behelpen’
BRAAMT - Het was indertijd niet hun eerste keus, maar na 65 jaar woont Mia Harmsen (93) nog altijd met plezier in dezelfde woning in Braamt.
27-09-2021
Na drie aanrijdingen is Rita het zat: ‘Die auto’s rijden iedereen hier van de sokken, dit mag niet langer’
Rita Overmaat uit Zutphen tuft geregeld met haar scootmobiel door Vierakker, een kleine boerenbuurtschap ten zuiden van de stad. In korte tijd is ze maar liefst drie keer van de sokken gereden, zegt ze. De laatste keer is ze erdoor in het ziekenhuis beland. Ze is de hardrijders meer dan zat en is daarom een handtekeningenactie begonnen. ,,Deze weg is niet veilig meer.”
27-09-2021
Veel zorg nu vrouwen niet meer kunnen bevallen in Zutphens ziekenhuis: ‘Kan niet zo zijn dat geboortegolf levens kost’
Verloskundigen zijn bezorgd om ‘hun’ zwangere vrouwen nu die niet meer kunnen bevallen in het ziekenhuis in Zutphen. ,,Dit is zorgwekkend”, zegt Joleen Geurkink.
26-09-2021
Alle uitslagen en doelpuntenmakers van de Achterhoekse en Liemerse amateurvoetbalclubs
DOETINCHEM - Alle uitslagen en alle doelpuntenmakers van de Achterhoekse en Liemerse voetbalclubs op zondag zijn hier te lezen.
26-09-2021
RKZVC hard onderuit tegen tiental Halsteren
ZIEUWENT - Hoewel hoofdklasser RKZVC een helft met één man meer speelde tegen Halsteren, verloor de Zieuwentse ploeg zondag kansloos met 0-3 van de Brabanders. Het was de eerste nederlaag voor RKZVC.
26-09-2021
Silvolde klopt AWC en houdt tweede plaats vast
SILVOLDE - Silvolde blijft uitstekend presteren in de hoofdklasse B. Zondag wonnen de Achterhoekers met 3-0 van AWC uit Wijchen en blijven op de tweede plaats bivakkeren.
26-09-2021
Geen ‘coronasores’ in de Achterhoek: ‘Voelt als het licht aan het einde van de tunnel’
De Achterhoek kende een weekend zonder coronasores. De CoronaCheck-apps werkten en er waren geen ongeregeldheden. Achterhoekers namen met een grote lach afstand van de anderhalvemetermaatregel.
26-09-2021
Leegstaand winkelpand Hoofdstraat Terborg grondig opgeknapt en geopend: In de Huiskamer ben je welkom
Terborg – Annie Wissink is 83 jaar en heel blij met de zaterdag geopende Huiskamer in Terborg. ,,Ik woon dichtbij, ga op woensdag naar de sjoelclub. En misschien ga ik ook wel kaarten. Ik doe het vooral voor de contacten, om mensen te zien.’’
26-09-2021
Aaron is blij met zijn nieuwe school: ‘Op de middelbare school werd ik boos, chagrijnig en verdrietig’
Hoe ziet je leven eruit als je jong bent en waar droom je over? We vragen het deze week aan Aaron Willems (16) uit Doetinchem. Hij gaat naar het Rijn IJssel College in Arnhem en woont in één huis met zijn vader, moeder, broer, broertje en hond Mick.
26-09-2021
Buurtschapje Brinkheurne vreest megacamping met hotel: ‘Het moet hier geen tweede Giethoorn worden’
WINTERSWIJK - Buurtschap Brinkheurne roept de gemeente Winterswijk op de uitbreiding van camping Het Winkel niet toe te staan. ,,Er ontstaat een wanverhouding in ons buurtschap. Het moet hier geen tweede Giethoorn worden”, meent Brinkheurns Belang.
26-09-2021
AZSV in Aalten controleert uitsluitend bezoekers die zitten in de kantine: Binnen bier halen, buiten opdrinken
AALTEN - Ga er maar aan staan: een voetbalclub met 1300 leden, 35 wedstrijden op een zaterdag en 110 trainingen per week. En dan voldoen aan de coronaregels. Bij AZSV in Aalten hebben ze daar iets op verzonnen.
26-09-2021
Hij beroofde haar zusje Nadine met 36 messteken van het leven, en tóch kan Jacqueline hem vergeven
STOKKUM - Met 36 messteken werd Nadine Beemsterboer op 20-jarige leeftijd om het leven gebracht door haar ex-vriend. Haar zus Jacqueline Beemsterboer (39) heeft de dader vergeven.
26-09-2021
Autobedrijf uit Doetinchem moet vanwege fraude bijna een miljoen euro terugbetalen aan Turkse topclub Fenerbahçe
DOETINCHEM - De Turkse topclub Fenerbahçe heeft ten onrechte 831.929,50 euro overgemaakt naar een autobedrijf in Doetinchem. De voetbalclub uit Istanboel dacht het laatste deel van een transfersom te betalen aan het Italiaanse Empoli FC, maar bleek in een val van fraudeurs te zijn getrapt. Daardoor kwam zelfs de licentie van de grootmacht in gevaar.
26-09-2021
Agenten halen jonge bromfietser (13) van de weg bij verkeerscontrole in Doetinchem
DOETINCHEM - Een bromfietser van pas 13 jaar oud is zaterdagavond door de politie van de weg gehaald in Doetinchem. De jongen reed op de Spoorstraat, die volgens de politie te boek staat als een chaotische locatie.
25-09-2021
HCI, groot in beton, bestaat 100 jaar: ‘Een schitterend product: zand, cement en water, meer heb je niet nodig
HENGELO - ,,Beton is mijn hobby”, zegt directeur Wim Lubbers van HCI Bouwmaterialen en Betonindustrie. Het Hengelose bedrijf is gisteren een eeuw oud geworden.
25-09-2021
Longa’30 in gevarenzone na verlies in Nuenen
NUENEN - Hoofdklasser Longa'30 is na de 2-0 nederlaag bij RKSV Nuenen gezakt naar de dertiende plaats in de hoofdklasse B.
25-09-2021
Avondje carnaval eindigt met botbreuken en blijvende hoofdpijn nadat Doetinchemmer (38) met fles sloeg
DOETINCHEM - Een 38-jarige Doetinchemmer bekende dat hij op 2 maart 2019 een slachtoffer met een fles tegen het hoofd had geslagen. Maar hij zocht de schuld niet alleen bij zichzelf.
25-09-2021
DZC’68 begint overtuigend aan competitie tegen SVZW
DOETINCHEM - Zaterdageersteklasser DZC'68 uit Doetinchem is uitstekend aan de competitie begonnen. Het sterke SVZW uit Wierden werd op een 1-0 nederlaag getrakteerd.
25-09-2021
Stadse fratsen: Mijn zoon treft het beter met zijn Máxima dan ik met de Praagse die me ‘Bruce’ noemde
Helemaal droog houden we het niet, eerder deze week, als we onze eigen Máxima - de liefde van de zoon van mijn vriendin - na twee maanden weer naar Argentinië zien vertrekken. Ruim 24 uur later luncht zij met haar vader ergens in Buenos Aires en evalueert haar Nederlandse avontuur. Tegelijkertijd zitten wij aan het avondeten. Aan tafel is een plekje minder gedekt.
25-09-2021
Jonah Falke wint Kunstprijs Oude IJsselstreek: Jubal beste culturele organisatie
ULFT - De Achterhoekse schrijver Jonah Falke heeft de Kunstprijs Oude IJsselstreek in de wacht gesleept. De cultuurprijs ging naar muziekvereniging Jubal uit Varsseveld.
25-09-2021
Wilma verloor haar man op haar verjaardag: ‘Ik denk vaak: hoe zou Paul hier over denken’
Dat ouders overlijden en dat dat heel verdrietig is, dat had Wilma Kolkman (60) uit Didam al ervaren. Maar toen haar man overleed... ,,Hij is nog zo aanwezig in elke vezel van mijn lichaam en geest.’’
25-09-2021
Gas uit koeienstront verwarmt straks huizen in Bronckhorst; onderzoekers en gemeente positief
STEENDEREN/ OLBURGEN - Biogassen afkomstig van grotere melkveebedrijven kunnen in de toekomst oudere huizen verwarmen in delen van de gemeente Bronckhorst.
25-09-2021
Grote stroomstoring in Winterswijk: ook winkels getroffen
WINTERSWIJK - De zaterdag begon slecht voor verschillende winkeliers in Winterswijk. Door een stroomstoring moesten ze hun winkel sluiten.
25-09-2021
Motorrijder komt in sloot terecht na inhaalmanoeuvre
WESTENDORP - Een motorrijder is zaterdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de A18 ter hoogte van Westendorp. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis.
25-09-2021
Kaart op site met horeca zonder coronacontrole offline gehaald na ophef
DOETINCHEM/ VARSSEVELD - De kaart op de site eenglaszonderpas.nl, waarop horeca-ondernemers zouden staan die niet controleren op de CoronaCheck-app, is offline gehaald. Dit na ophef vrijdag, toen bleek dat in ieder geval in de Achterhoek de meeste ondernemers niets wisten van hun plaatsing op de kaart.
25-09-2021
Voortvluchtige veroordeelde opgepakt in Aalten: de man moest nog 180 dagen brommen
AALTEN - In Aalten is afgelopen week voortvluchtige veroordeelde opgepakt. De 21-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek had nog een celstraf tegoed van 180 dagen.
25-09-2021
Verzet in Lichtenvoorde redde honderden geallieerde soldaten, nu is er een monument om hen te eren
LICHTENVOORDE - Dankzij het verzetsnetwerk van Lichtenvoorde wisten honderden mensen uit handen van Nazi-Duitsland te blijven. Deze ongehoorzaamheid bleef ook in Duitsland niet onopgemerkt, wat de voormalige gemeente de bijnaam ‘Klein Engeland’ opleverde.
25-09-2021