Doesburg verhoogt liggeld oude schepen: ‘Ook toeristen betalen mee aan mooi houden van stad’
DOESBURG - Een stijging van het liggeld voor schepen van de Schepencarrousel met circa 50 procent per 1 januari. Dit is volgens Doesburg nodig om de haven te onderhouden.
28-11-2021
Nieuws gemist? Bijzonder eerbetoon voor opa Jos; de grootste huizenbaas van Nijmegen en eerste sneeuw
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van zaterdag 27 november.
27-11-2021
AZSV houdt in wellicht laatste duel titelkandidaat SC Genemuiden knap op 0-0
AALTEN - In misschien wel de laatste wedstrijd van het jaar pakte de Aaltense hoofdklasser AZSV zaterdag knap een punt tegen titelkandidaat SC Genemuiden: 0-0.
27-11-2021
Eigenaar botst in Didam bewust op auto van inbrekers als hij ziet dat ze zijn tankstation plunderen
DIDAM - Wim Strijbosch, de eigenaar van tankstation Tatelaar bij Didam, is zaterdagnacht bewust op de auto van vier inbrekers gebotst toen hij zag dat ze zijn shop plunderden.
27-11-2021
Huwelijk van echtpaar Wendels uit de Achterhoek eindigt na 49 jaar in twee ziekenhuisbedden: ‘Samen op reis’
Het huwelijk van het echtpaar Wendels eindigt na 49 jaar in twee ziekenhuisbedden. Nu staan hun kisten pal naast elkaar. ‘Samen op reis!’, meldt de rouwadvertentie.
27-11-2021
Coops molen van ruïne tot juweel: ‘Van de wieken is vroeger een kippenhok gemaakt’
ZELHEM - In volle glorie staat de Coops molen aan de rand van Zelhem weer te pronken in het landschap. Voor Carel Coops uit Velsen-Zuid was de restauratie van de molen de afgelopen jaren de aanleiding om de historie van de molen én die van zijn familie uit te zoeken.
27-11-2021
Fietsaccu's in Winterswijk gewild object voor dieven: na de intocht is het nu opnieuw raak
WINTERSWIJK - Fietsaccu's zijn in Winterswijk een gewild object voor dieven. Twee weken geleden werden diverse accu's gestolen tijdens de intocht van de Sint in het dorp. Nu is het weer raak.
27-11-2021
Zijn ouders namen met smaak een Kingetje maar het kwartje viel pas later
,,Hier, hebben jullie allebei een pepermuntje.” Hij - een goede bekende van me met wie ik ’s morgens wel eens koffie drink - was in het begin van de week op bezoek bij zijn ouders. Een feestelijke dag, vertelde hij, want ze waren zestig jaar getrouwd.
27-11-2021
Wil de grootste huisbaas van Oost-Nederland opstaan? Dit is de vastgoedbaron van de regio
Wie is de grootste huisbaas van Oost-Nederland? Aangemoedigd door de gekte op de woningmarkt ging deze krant op zoek naar het antwoord. We richtten ons daarbij speciaal op het groeiende leger particuliere eigenaren. Het werd een verrassende speurtocht.
27-11-2021
Mond dicht als we de competitie weer niet afmaken!
Ooit zijn we allemaal op voetballen gegaan omdat we het zo’n ongelooflijk mooie sport vonden. Vol verwachting klopte ons hart, elk weekeinde weer. Die tijden lijken voorbij.
27-11-2021
De Graafschap-trainer Robbemond over vroege wissels: ‘Snap de teleurstelling, maar ze moeten ook kritisch naar zichzelf kijken’
DOETINCHEM - De Graafschap incasseerde vrijdag een gevoelige nederlaag tegen Jong Ajax (1-3). ,,Een teleurstellende avond, ondanks het mooie eerbetoon van onze supporters aan Simon Kistemaker”, zei Reinier Robbemond, trainer van de Doetinchemse eerstedivisionist.
27-11-2021
Auto crasht tegen boom in Doetinchem: bestuurder ernstig gewond
DOETINCHEM - Twee mannen zijn vrijdag rond middernacht gewond geraakt bij een ongeluk op de Ellegoorsestraat in Doetinchem. De twee botsten met een auto tegen een boom langs de kant van de weg en kwamen in de berm terecht, door nog onduidelijke oorzaak.
27-11-2021
Amphion Theater na nieuwe coronamaatregelen drie weken dicht: ‘We gaan plat’
DOETINCHEM/ULFT/WINTERSWIJK - Het Amphion Theater in Doetinchem gaat drie weken dicht. Dit vanwege de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet die vrijdagavond bekend werden. Ook horeca en bioscopen worden getroffen nu bijna alles om 17 uur dicht moet.
26-11-2021
Nieuws gemist? Nederland gaat in ‘avondlockdown’, dieven slurpen Willekes benzinetank leeg en eerste sneeuw van het jaar op komst
Is het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem! De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van vrijdag 26 november.
26-11-2021
Sportclubs, theaters en horecaondernemers reageren op de avondlockdown: ‘Iedere vorm van perspectief ontbreekt nu’
ARNHEM/NIJMEGEN- Alles moet dicht na vijf uur 's avonds en overal wordt de anderhalve meter weer van kracht. Horecazaken, theaters, sportclubs en bioscopen moeten vanaf zondag duizenden reserveringen annuleren. Een deel van de ondernemers gaat simpelweg helemaal dicht.
26-11-2021
De Graafschap stelt teleur tegen Jong Ajax na prachtig eerbetoon aan Simon Kistemaker
DOETINCHEM - Het eerbetoon aan Simon Kistemaker was indrukwekkend, maar De Graafschap zal het thuisduel met Jong Ajax het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. De Doetinchemse eerstedivisionist verloor vrijdagavond met 1-3 en zag de achterstand op de ploegen bovenin oplopen.
26-11-2021
Wandschilderingen in Hengelose kerk horen bij 50 belangrijkste kunstwerken uit Gelderse historie
HENGELO - De collectie wandschilderingen in de Remigiuskerk in Hengelo sluit de rij van belangrijkste objecten uit de Gelderse kunstgeschiedenis. Het werk werd door publiek voorgesteld en is daarmee het 50ste en laatste ‘Sleutelwerk van Gelderland’.
26-11-2021
Een huis vol met relais en schakelaars
Gerrit Willem Jolink vindt zijn vrijstaande woning met uitzicht op weilanden en bossen heel bijzonder, want hij en zijn vrouw Thea wonen er zo goed als gratis. ,,We gebruiken zonnepanelen en heatpipes op het dak, een op hout gestookte kachel voor de vloerverwarming en cv, en dan hebben we nog een oranjerie waarvan het dak vanzelf opengaat als het te warm wordt. We maken onze eigen elektriciteit, gebruiken nauwelijks gas, dus we krijgen alleen maar geld terug.’’
26-11-2021
CORONAKAART | Besmettingen stabiliseren, ziekenhuisopnames blijven maar stijgen
ARNHEM - Voor de tweede dag op rij ligt het aantal besmettingen in deze regio ruim onder het weekgemiddelde. 1854 mensen werden positief getest op het virus, terwijl het weekgemiddelde boven de 2000 ligt. Opvallend: het RIVM meldt de ziekenhuisopname van maar liefst 11 inwoners van Arnhem.
26-11-2021
Graafschapsupporters vormen maandag erehaag voor Kistemaker in Heemskerk: ‘Ze nemen allemaal een dag vrij van het werk’
DOETINCHEM - Graafschapsupporters vormen maandagmiddag een erehaag in Heemskerk, voorafgaand aan de uitvaart van Simon Kistemaker. De trainer, meer dan legendarisch in de Achterhoek, stierf afgelopen dinsdag op 81-jarige leeftijd.
26-11-2021
Twee jaar en tbs voor man (31) die ex neerschoot in Didam: ‘Voortdurende stroom van geweld moet stoppen’
Een 31-jarige man die zijn ex in Didam volledig doorgedraaid neerschoot, is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging en twee jaar onvoorwaardelijk.
26-11-2021
Tijdelijke Albert Heijn op Zaagmolenpad in Doetinchem mag woensdag tóch open
DOETINCHEM - De nieuwe tijdelijke Albert Heijn aan het Zaagmolenpad in Doetinchem mag woensdag 1 december gewoon open. Supermarktketen Lidl wilde daar een stokje voor steken maar ving bot bij de rechter.
26-11-2021
Tienduizenden ouderen worden straks niet meer gedoucht of aangekleed vanwege ‘enorme coronadruk’
VARSSEVELD - Ouderen in het oosten van Gelderland worden straks niet meer geholpen met bijvoorbeeld douchen of aankleden. Dit is besloten door verpleeg- en verzorgingshuizen én thuiszorg, vanwege de enorme coronadruk op deze organisaties.
26-11-2021
Dieven slurpen volle benzinetank van Wilke leeg: ‘Ik was net bij de pomp geweest’
HENGELO - Het is een bizarre diefstal die Wilke Steenkamp uit Hengelo is overkomen. De volle tank benzine van haar Fiat 500 was plots leeg. De brandstof blijkt gestolen door benzinedieven.
26-11-2021
Het piept en kraakt bij de teststraat van de GGD nu ziekteverzuim ook hier een probleem wordt
NIJMEGEN - Door oplopende besmetting en uitval van eigen personeel kunnen GGD-en in de regio op veel locaties niet meer voldoen aan de grote vraag naar testen op corona. Overal wordt opgeschaald, maar een snelle oplossing is er niet.
26-11-2021
Gemeente verhangt ‘shockerende’ kunst: ‘We willen geen agressie opwekken’
LICHTENVOORDE - Nog voor de expositie officieel geopend was, ontstond er zoveel discussie over kunstwerken die als ‘shockerend’ werden ervaren dat de gemeente Oost Gelre besloot in te grijpen.
26-11-2021
Lege plek van Aalten krijgt nieuwe invulling: 45 sociale huurwoningen en hofje voor ouderen
AALTEN - Op de plek waar ooit de Technische School van Aalten heeft gestaan, worden de komende jaren 54 nieuwe woningen gebouwd. Woningcorporatie De Woonplaats bouwt op het braakliggende terrein aan de Ludgerstraat 45 sociale huurwoningen. Daarnaast komen er 9 koopwoningen.
26-11-2021
Ontsteltenis bij tegenstanders verlengen A15: ‘Extra uitstoot wordt witgewassen’
LOO/ GROESSEN - De verwachte extra stikstofuitstoot die ontstaat door de verlenging van de A15 wordt met allerlei ‘trucs’ door de minister witgewassen, zegt milieuadvocaat Valentijn Wösten.
26-11-2021
Van waterdrager naar clubicoon: na 250 duels is Ted van de Pavert nog niet klaar bij De Graafschap
DOETINCHEM - Ted van de Pavert heeft bij De Graafschap een nieuwe mijlpaal bereikt. Met 250 officiële duels is de geboren en getogen Achterhoeker in Doetinchem uitgegroeid tot een icoon en rolmodel.
26-11-2021
Voormalig hotel in 's-Heerenberg wordt ‘kultuurhuus’: ‘Was doodzonde dat prachtige pand niet werd benut’
’S-HEERENBERG - Kultuurhuus Heitkamp opent per december de poorten. Het wordt een bescheiden ingebruikname van het nieuwe ‘dorpshuis van ’s-Heerenberg’, aldus de initiatiefnemers. Door de coronaregels is een feestelijke opening niet mogelijk.
26-11-2021