Rust en groen op Achterhoekse boerencamping: ‘O ja, en het is ’s avonds stil. Ook dát vindt iedereen heerlijk’
Van primitieve blokhut of koepeltentje tot bestelbus-met-matras of luxe camper. Hoe je ook kampeert, vanaf 1 april kan het weer volop. Campinghouders zijn dezer dagen druk met de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. „Warm welkom op de boerderij wordt gewaardeerd.”
25-03-2023
Centraal zwembad als garantie voor behoud zwemwater in de regio: ‘Liemersbreed bad is een kans’
Eén zwembad voor de hele Liemers zou een garantie kunnen zijn voor het behoud van zwemwater in de regio. Dat zeggen Liemerse bestuurders naar aanleiding van de sluiting van zwembad De Pals in Westervoort.
25-03-2023
Montferland zet plannen regelstation door na ultimatum Liander: ‘Het is dit of anders niets’
Als de gemeente Montferland zich verzet tegen een nieuw regelstation in Lengel, komt ze pas in 2027 weer in aanmerking voor een forse uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk. Dat is de reden dat Montferland netbeheerder Liander door laat gaan met de voorbereidingen voor het nieuwe regelstation.
25-03-2023
Rob Haveman: ‘Silvolde als vierdedivisionist achterlaten’
Silvolde stopt na dit seizoen met voetballen op hoog niveau, maar niemand zal in de resterende negen duels iets merken aan de spelers, zegt trainer Rob Haveman. ,,We willen de club achterlaten als vierdedivisionist.”
25-03-2023
Meld je hier direct aan voor Lezersdag Tubantia op 15 april
Op zaterdag 15 april zetten we de deuren van ons iconische pand Het Balengebouw in Enschede wagenwijd open voor een speciale Lezersdag. Iedereen die ons leest of volgt is van harte welkom. Of zoals het we op z’n Twents zeggen: komt d’r in, dan kö-j d’r oet kieken.
25-03-2023
Herman Hendriks nam geen blad voor de mond: ‘Hij was behoorlijk eigenwijs’
Hij was groot fan van Normaal, De Graafschap, het Hanska Duo, zijn eigen voetbalclub Pax én Oranje. Verder hield voormalig varkensboer Herman Hendriks ook van een feestje.
24-03-2023
Moeder Bella bevalt van een vierling • Gratis parkeren tijdens Offerfeest?
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van vrijdag 24 maart.
24-03-2023
Gemist? Enorme ravage na ongeval tussen Markelo en Lochem & Thom (25) stampt food­truckim­pe­ri­um uit de grond
Ben je er vandaag niet aan toegekomen om al het regionale nieuws op Tubantia.nl te volgen? Geen probleem, we hebben de belangrijkste nieuwsfeiten voor je op een rij gezet. Dit is het nieuws van vrijdag 24 maart 2023.
24-03-2023
Als trotse Achterhoeker koestert Ben zijn Graafschapbodes: ‘Ik geniet ervan’
De Gelderlander bestaat 175 jaar in 2023. Veel lezers bewaren speciale kranten, bleek uit een oproep van onze redactie. Iedere week lichten we zo’n speciaal exemplaar uit. Dit keer: Ben Maandag (84) en de eerste editie van De Graafschapbode.
24-03-2023
Dave te Woerd (BBB) met bijna 10.000 stemmen als enige Berkellander gekozen in provinciebestuur: ‘Dit is echt ongekend!’
Nieuwkomer Dave te Woerd van BBB is als enige inwoner van de gemeente Berkelland gekozen tot lid van Provinciale Staten van Gelderland. Oudgediende Hans Pelle en de tien andere Berkellandse kandidaten haalden niet genoeg stemmen. „Het volk heeft gesproken!”
24-03-2023
Bronzen Jezus aan het kruis gedumpt, waren het grafrovers die bronzen beeld hebben gestolen?
De Duitse politie is op zoek naar de eigenaar van een bronzen beeld van Jezus aan het kruis dat kort geleden is aangetroffen in een greppel langs de weg. De mogelijkheid bestaat dat het beeld afkomstig is van een begraafplaats in Stadtlohn of Heek waar vorige week grafrovers hun slag sloegen.
24-03-2023
Sjors Storkhorst: ‘Nog één keer vlammen met RKZVC tegen Longa’30’
Het wordt zaterdagavond waarschijnlijk zijn laatste derby. ,,Nog één keer Longa'30-RKZVC”, verwacht de Zieuwentse aanvaller Sjors Storkhorst (34). ,,Of Longa’30 moet ook degraderen.”
24-03-2023
Is de kans op een aanrijding met wild dit weekend echt een stuk groter?
Even wennen hé, die zomertijd? Dat geldt niet alleen voor mensen, maar zeker ook voor dieren. Zodra de klok een uur vooruitgaat – dit jaar in de nacht van 25 op 26 maart – neemt het aantal aanrijdingen met wilde dieren toe.
24-03-2023
‘Vriendelijke overvaller’met groot mes wilde niet als Rambo naar binnen bij supermarkt Winterswijk
Het was een impuls, zegt Luuk de V., die overval op de Plus-supermarkt in Winterswijk in oktober vorig jaar. Die avond stapt hij, na het drinken van veertien bier en gewapend met een groot mes, de winkel aan de Dingstraat binnen en eist geld.
24-03-2023
Lichtenvoorde weer stapje dichter bij stankvermindering leerlooier: Aanpassingen vergunning goedgekeurd
Leerlooierij Vitelco is weer een stap dichter bij het tot uitvoer brengen van de voorgestelde stankverminderende maatregelen. Het bedrijf, dat in het centrum van Lichtenvoorde zit, is samen met de gemeente bezig de vergunningsprocedure te doorlopen. Een vijftiental omwonenden ziet het bedrijf echter liever vertrekken, en heeft de vergunning voor de rechter gedaagd.
24-03-2023
Raadsleden willen leeghalen van door blauwalg geteisterde ‘tijdbom’ kleiput laten onderzoeken
In een felle discussie met wethouder Wim Wassink hebben raadsleden in Winterswijk aangedrongen op het leeghalen van de kleiput. Of op zijn minst een onderzoek naar het verwijderen van de vervuilde grond die in de plas is gestort.
24-03-2023
Twee gewonden bij aanrijding in Doetinchem
Twee personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt nadat zij in botsing kwamen met een auto op de Passtraat in Doetinchem. Het gaat om de bestuurder en de passagier van een scooter.
24-03-2023
Komt d’r in! Tubantia zet deuren wagenwijd open voor kijkje achter schermen
Wie zijn de gezichten achter al die nieuwsberichten? Wat zijn de geheimen van Tubantia? Op zaterdag 15 april zetten we de deuren van ons iconische pand Het Balengebouw in Enschede wagenwijd open voor een speciale Lezersdag. Iedereen die ons leest of volgt is van harte welkom. Of zoals het we op z'n Twents zeggen: komt d’r in, dan kö-j d’r oet kieken.
24-03-2023
Megacontrole langs A18: 22.000 euro belastingschuld geïnd, tientallen boetes en 24 auto’s afgepakt
Tientallen boetes, 22.000 euro aan achterstallige belastingschuld en 24 auto’s die in beslag zijn genomen. Dat zijn de resultaten van de grote integrale controle, die donderdag tot laat in de avond duurde op parkeerplaats Stille Wald, langs de A18 nabij Wehl.
24-03-2023
Misterweg toch nog optie voor toekomstig bedrijventerrein in Winterswijk
De Misterweg is toch weer in beeld als mogelijk bedrijventerrein in het buitengebied van Winterswijk. De optie wordt open gehouden in een nieuw onderzoek naar een toekomstig bedrijventerrein in het buitengebied.
24-03-2023
John Leeuwerik ondanks doorlopend contract toch weg bij HC’03
John Leeuwerik (63) verlengde in december nog zijn contract als trainer van HC'03, maar na dit seizoen scheiden de wegen van de ex-prof en de derdeklasser uit Drempt toch.
24-03-2023
Jos Palm moest schoppen om te ontdekken dat hij bestond: ‘Mijn vader zei: ik had jullie liever begraven dan dit’
Hij schreef boeken als Moederkerk, over de teloorgang van het katholicisme. En een biografie over Bennie Jolink. Schrijver, journalist, presentator en historicus Jos Palm, opgegroeid in Zeddam, heeft nu Kind van Maria en Mao, het verhaal van een generatie uitgebracht.
24-03-2023
Is zaterdag de (voorlopig) laatste Longa’30 - RKZVC? ‘We leggen ons niet neer bij degradatie’
RKZVC staat onderaan in de vierde divisie en moet degradatie vrezen. Maar aanvoerder Bart te Focht ziet genoeg progressie om het onheil af te wenden. Te beginnen zaterdag in de derby tegen Longa’30.
24-03-2023
Wij kregen seksuele voorlichting bij biologie. De leraar deed een condoom om een banaan
Op de basisschool, toen nog lagere school, werd ik verliefd op Benny. Ik was 6 en durfde hem dat niet te zeggen, dus toen ik na lange tijd al mijn moed bij elkaar had geraapt schreef ik hem een brief: ik ben op jou, jij ook op mij? Ja/nee.
24-03-2023
Vorkje mee prikken voor ‘Twents dorp’ in Turkije
Zo’n 600 mensen prikken vrijdagavond, bij de iftarmaaltijd, een vorkje mee met het Turks Platform Hengelo. Dit jaar voor een keertje niet gratis. Met een tientje per persoon dragen de eters bij aan nieuwe huizen in het aardbevingsgebied in Turkije. Daar moet een ‘Twents dorp’ van 50 prefabwoningen verschijnen.
24-03-2023
Dwangsom voor vakantiepark Marina Strandbad voorlopig van tafel, Europarcs krijgt uitstel voor nieuwe weg
Europarcs krijgt van de gemeente Bronckhorst langer de tijd om een nieuwe ontsluiting te maken voor vakantiepark Marina Strandbad in Olburgen. De dwangsom van 50.000 euro waarmee de gemeente Bronckhorst dreigde, blijft boven de markt hangen.
24-03-2023
Te veel onrust en onzekerheden in Loil zet (voorlopig) streep door flexwoningen
Het plan voor acht flexwoningen op het derde veld van sv Loil wordt op de lange baan geschoven. Er zijn nog te veel onzekerheden over de kosten van het project en de ontsluiting van de woningen.
24-03-2023
Fietsendief lijkt ook mensen lastig te vallen; uitgescholden, bedreigd en bespuugd
Een 33-jarige man zonder vast adres is maandag in Silvolde opgepakt nadat hij een fiets probeerde te stelen. Diezelfde man lijkt ook een vrouw uitgescholden en bespuugd te hebben.
24-03-2023
Een kerk in Noordijk en bloemencorso in Borculo? Chatrobot kraamt vooral onzin over Berkelland uit!
Schrijf een column over de Berkellandse politiek, vraag ik de bekende chatrobot ChatGPT die met kunstmatige intelligentie complete teksten aflevert. Binnen een paar seconden is een treffende column klaar.
24-03-2023
Achterhoek bouwt al jaren minder; alleen Montferland en Doetinchem scoren goed
De woningbouw in de Achterhoek blijft al jaren achter bij de landelijke trend. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In tien jaar tijd is het aantal woningen in de Achterhoek gegroeid met ongeveer 7 procent. Landelijk is de groei 10 procent.
24-03-2023