Nieuws gemist? 3600 jaar oude sauna gevonden • Familie vermoorde Hetty blij met steun na erfkwestie
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van woensdag 28 september.
28-09-2022
Animatiefilm Knor ingestuurd voor Oscars • Ruzie om steak in Arnhems hotel
Dagelijks praten we je bij over het nieuws uit onze regio en daarbuiten. Met vandaag: De Arnhemse animatiefilm ‘Knor’ is door het Nederlandse Film Fonds ingezonden voor de Oscars en een 34-jarige man is op heterdaad betrapt bij een autobrand in Nijmegen.
28-09-2022
SKB werkt mee aan onderzoek naar gezamenlijke corona-unit voor ziekenhuizen
Streekziekenhuis SKB in Winterswijk werkt mee aan een grootschalig onderzoek naar het opzetten van een speciale corona-unit voor delen van de Achterhoek en Twente. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het samenwerkingsverband Acute Zorg Euregio (ROAZ).
28-09-2022
De Graafschap mag geen publiek meenemen naar Heracles en moet volgende straf vrezen
De Graafschap mag van de tuchtcommissie van de KNVB geen publiek meenemen naar de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op vrijdag 7 oktober.
28-09-2022
Zwarte Cross-film óók op twee plekken in de Achterhoek te zien
LICHTENVOORDE - De langverwachte film over de Zwarte Cross gaat óók in de Achterhoek draaien. Vijf dagen na de officiële première in Pathé Tuschinski in Amsterdam, is de documentaire over het Achterhoekse festival ook in Lichtenvoorde en Groenlo op het grote doek te zien.
28-09-2022
Familie blij met steunbetuigingen in erfkwestie Beuningse Martelmoord: ‘Dit geeft ons weer wat hoop’
De familie Verink heeft veel steunbetuigingen gekregen voor de erfkwestie, waarin de familie tegen haar zin in verwikkeld is geraakt. ,,De reacties, die ik spontaan en onverwacht uit Nederland kreeg, zijn allemaal goed, ja, geen enkele negatieve reactie”, laat Johan Verink weten.
28-09-2022
Kyra’s vader moet langer wachten nu er een kraan op zijn huis is gevallen: ‘Maar allang blij dat niemand gewond is geraakt’
DOETINCHEM - Dakloos raakt ze voorlopig niet. Maar balen is het natuurlijk wel, dat er een bouwkraan op het dak van je nieuwbouwhuis valt, dat in december opgeleverd zou worden.
28-09-2022
Montferlandse gezinnen omarmen gezinsmaatje: ‘Heel prettig als kind die iets extra’s nodig heeft hulp krijgt’
Bijna twintig ‘gezinsproblemen’ in Montferland zijn dit jaar dankzij een vrijwilliger van welzijnsinstelling Welcom verholpen. Reden genoeg voor de gemeente om het project Gezinsmaatjes structureel geld te geven.
28-09-2022
‘Stoere jongen’ gooit steen door raam restaurant in Doesburg: eigenaar denkt aan uitdagende ‘challenge’
Een brutale vernieling in Doesburg. Een knul gooit een raam in van café De Waag in Doesburg. De eigenaar geeft de dader, die op beeld staat, tot zaterdag de tijd zich te melden. Hij vermoedt dat de jongens bezig waren met een ‘challenge’.
28-09-2022
Geen nood-azc voor vluchtelingen in Aalten; wel meer aandacht voor statushouders
In Aalten komt geen nood-azc, ondanks de oproep van drie politieke partijen hiervoor. Maar in de gemeenteraad gingen de handen niet op elkaar voor een kleinschalige crisisopvang.
28-09-2022
Iedere dag 700.000 broden over: vermalen tot veevoer, wentelteefjes bakken of weggooien?
Ieder dag komen 700.000 broden te veel uit de ovens van bakkerijen. Die wetenschap deed een groep bakkers en supermarkten de handen ineen slaan om verspilling van brood tegen te gaan.
28-09-2022
Fietser kan straks bij Doesburg veiliger de N317 oversteken: ‘Dat is daar nu nog een uitdaging’
DOESBURG - Nu even wat overlast op de Ellecomsedijk bij Doesburg vanwege wegwerkzaamheden, maar straks een veilige plek om over te steken voor fietsers. ,,Het is daar best gevaarlijk.”
28-09-2022
Zeeuwse expert leert Achterhoekse chefs hoe ze de lekkerste mosselen koken
STEENDEREN - Omdat mosselen niet vaak op de Achterhoekse menukaarten staan, zijn koks van restaurants uit Bronckhorst in de leer gegaan bij de Zeeuwse mosselkok Pim van Engelenburg.
28-09-2022
Kees en José uit Achterhoek raakten door ‘hypnose’ al hun spaargeld kwijt door beleggingsfraude: ‘De schaamte maakt je kapot’
Kees en José uit de Achterhoek raakten door beleggingsfraude al hun spaargeld kwijt. Vele tienduizenden euro's. De schaamte zo te zijn beduveld, maakte hun leven tot een hel. ,,Het is hypnose op afstand. De manipulatie is zo uitgekookt.”
28-09-2022
Wie wordt de Maestro van 100-jarige harmonie St. Radboud in Silvolde?
SILVOLDE - Harmonie Sint Radboud uit Silvolde is op zoek naar de beste dirigent van het dorp. Vijf inwoners gaan met elkaar de strijd aan door verschillende muziekstukken te dirigeren.
28-09-2022
Achterhoeks museum met landelijke uitstraling moet ‘topattractie’ voor Doetinchem worden
DOETINCHEM - Er ligt een plan om in Doetinchem een nieuw museum met landelijke uitstraling te realiseren dat het verhaal van de Achterhoek vertelt. De gemeente Doetinchem trekt 45.000 euro uit om te laten onderzoeken of zo'n museum haalbaar is.
28-09-2022
Haen en Brittijn uitgeschakeld met Oranje O19
De Graafschap-spelers Devin Haen (18) en Philip Brittijn zijn dinsdagavond na de 0-0 tegen Slovenië uitgeschakeld in de EK-kwalificatie.
27-09-2022
Nieuws gemist? ‘Straf’ voor Duitse leerling die werd aangevallen door cheeta • Lijkwagen ramt auto met moeder en jonge kinderen
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van dinsdag 27 september.
27-09-2022
Kinderburgemeester Sander zet zich in tegen pesten • Cocu gespot op de velden van Vitesse
Dagelijks praten we je bij over het nieuws uit onze regio en daarbuiten. Met vandaag: Phillip Cocu, de kersverse trainer van Vitesse, was vanochtend voor het eerst te zien op het trainingsveld van de club en om aandacht te vragen voor pesten op scholen, bezoekt kinderburgemeester Sander Starink van Montferland deze week verschillende scholen.
27-09-2022
‘Zeikwijf’ en dochter schrijven én spelen gezinsemoties van zich af: ‘Ik wist: dit kind gaat het heel zwaar krijgen’
KILDER - Pauline Redlich (54) staat in de spotlights met haar theatershow Zeikwijf in Mantelzorgland, terwijl dochter Hannah (15) een boek uitbrengt. Zij geven hiermee een inkijkje in een Kilders gezin waarin zoon en broer Thom (21) extra zorg nodig heeft. Dat doet wat met ieder gezinslid.
27-09-2022
Kinderburgemeester Sander spreekt zich uit tegen pesten: ‘Niemand vraagt om gepest te worden’
’S-HEERENBERG - Om aandacht te vragen voor pestgedrag op scholen, maakt kinderburgemeester Sander Starink van Montferland deze week een ronde langs scholen. ,,Want pesten, dat moet stoppen’’, zegt de 11-jarige.
27-09-2022
In het zadel van een denkbeeldig paard
Op de dag dat er miljarden werden verdeeld, Prinsjesdag, liep ik met een journalist door een van de armste wijken van dit land. We spraken over mijn boek, over armoede en dat het soms lastig is om als journalist of schrijver ook burger te zijn.
27-09-2022
Regels moeten overlast van schreeuwende sporters en lawaaiige auto’s rond sportvelden Keijenborg voorkomen
DEN HAAG/ KEIJENBORG - Een reeks van huisregels voor de gebruikers en bezoekers van het nieuwe sportcomplex in Keijenborg. Dat is volgens voorzitter Willem-Jan van Vijfeyken van de Dorpsraad Keijenborg de oplossing voor de overlast waar Laurens Pape, omwonende van het nieuw complex, voor vreest.
27-09-2022
Oud-burgemeester Fons van Bastelaar (100) leidde acht gemeenten in Oost-Gelderland: ‘Ik heb overal een goede tijd gehad’
ZEVENAAR - Fons van Bastelaar, oud-burgemeester van Zevenaar, Westervoort en Lichtenvoorde, werd onlangs 100 jaar. Als eeuweling reikt hij in zijn woonplaats Zevenaar binnenkort weer een culturele prijs uit waar zijn naam aan verbonden is. ,,Ik ben de juryvoorzitter en blijf dat tot mijn dood.”
27-09-2022
Zware aanrijding in Zelhem: meerdere gewonden en auto's flink beschadigd
ZELHEM - Op de Hummeloseweg in Zelhem heeft vanochtend een zware aanrijding plaatsgevonden. Twee auto's en een bestelbus waren daarbij betrokken. Bij het ongeval zijn meerdere gewonden gevallen.
27-09-2022
Meer artiesten, meer huiskamers en een afterparty: Huiskamerfestival groeit
GENDRINGEN - Het Huiskamerfestival is al jaren een begrip in Gendringen. Maar nooit eerder waren er zoveel artiesten, zoveel huiskamers, een afterparty én internationale artiesten.
27-09-2022
Man in brommobiel botst in Doetinchem tegen stoeprand en sleept lantaarnpaal mee
DOETINCHEM - Een man in een brommobiel heeft maandagavond in Doetinchem een flinke ravage veroorzaakt. Hij verloor op de Bezelhorstweg de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een stoeprand.
27-09-2022
‘Wijngoed niet agrarisch? Dan maar voor de hobby’
BELTRUM - Hij neemt zijn verlies, omdat hij bij ’s lands hoogste rechter zijn juridische gelijk niet krijgt. Wijnboer Jan Koier (68) is tussen het oogsten van zijn druiven door druk met het slopen van de bijgebouwen waarvan de gemeente Berkelland eist dat hij ze weghaalt.
27-09-2022
Roy Jansen (29) is de eerste Ettense schutterskoning in de nieuwe feestzaal
ETTEN - Schutterij De Eendracht in Etten heeft een nieuwe koning. De 29-jarige Roy Jansen is de nieuwe koning van schutterij De Eendracht in Etten. Na een bloedstollende strijd schoot hij het laatste stuk van de houten vogel naar beneden.
27-09-2022
Pleidooi in Aalten voor klein nood-AZC of andere crisisopvang van vluchtelingen
AALTEN - Aalten mag wel een stap extra zetten als het gaat om de opvang van vluchtelingen. Althans, dat vinden drie politieke partijen in de gemeenteraad. Ze vragen het gemeentebestuur om een plek te vinden voor een klein nood-azc of kleinschalige crisisopvang voor asielzoekers en statushouders.
27-09-2022