VS: Joodse nederzettingen op Westelijke Jordaanoever niet per se illegaal
De Joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever zijn niet per se "in strijd zijn met het internationaal recht", zo heeft de Amerikaanse buitenlandminister Mike Pompeo maandagavond verklaard. De Verenigde Staten nemen daarmee afstand van een standpunt uit 1978.
18-11-2019
Analyse: Titelgevecht tussen Hamilton en Verstappen kan niet uitblijven
Is de huidige vorm van Red Bull Racing een voorbode voor de kansen van Max Verstappen in 2020? En gaat Ferrari revanche nemen op zichzelf na weer een seizoen vol mislukkingen? Een analyse over wie Mercedes volgend jaar van de troon kan stoten.
18-11-2019
Frankrijk opgeschrikt door chirurg die mogelijk 250 kinderen misbruikte
Frankrijk is in de ban van het mogelijke grootste pedofilieschandaal in de historie van het land. Een Franse chirurg heeft de afgelopen dertig jaar mogelijk 250 kinderen misbruikt. Hij zit al sinds medio 2017 vast voor het misbruiken van vier kinderen, maar de Franse justitie lijkt nu pas de totale omvang van de misbruikzaak in beeld te krijgen.
18-11-2019
Speelgoedketens hebben liever geen Zwarte Piet in de winkel
De grootste speelgoedketens in Nederland hebben dit jaar bij het aankleden van de winkels zelden een plekje voor Zwarte Piet, blijkt uit een rondgang van NU.nl. De winkeliers kiezen geen kant in de zwartepietendiscussie en proberen elke vorm van controverse te vermijden.
18-11-2019
FC Den Bosch-voorzitter wil levenslang stadionverbod voor racistische fans
Voorzitter Jan-Hein Schouten van FC Den Bosch is van plan om de supporters die zich zondag tijdens het thuisduel met Excelsior schuldig maakten aan racisme een levenslang stadionverbod op te leggen. De club wil de daders zo snel mogelijk achterhalen.
18-11-2019
Drie voertuigen in water beland na instorten Franse hangbrug
In de Franse plaats Mirepoix-sur-Tarn is maandag een hangbrug ingestort. Twee auto's en een vrachtwagen kwamen in de rivier de Tarn terecht. Eén persoon kwam daarbij om het leven en meerdere mensen raakten gewond.
18-11-2019
Politie pakt vrouw in Thalys op met 144 bolletjes cocaïne in haar lichaam
Tijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week een vrouw aangehouden die 144 bolletjes cocaïne smokkelde door deze in haar lichaam te verstoppen, meldt de federale politie maandag. Een scan in het ziekenhuis onthulde de 1,152 kilogram cocaïne, die volgens agenten een straatwaarde vertegenwoordigt van ten minste 576.000 euro.
18-11-2019
Politie identificeert in 2018 iets minder verdachten met gezichtsherkenning
De politie heeft in 2018 iets minder verdachten met gezichtsherkenning geïdentificeerd dan een jaar eerder. De scansoftware voor de 'gezichtendatabase' leidde vorig jaar in 82 gevallen tot een match, laat de Landelijke Eenheid op verzoek van NU.nl weten. Een jaar eerder ging het nog om 93 gevallen.
18-11-2019
Injecteren door verdachte van insulinemoorden is vastgelegd op camera
De man die verdacht wordt van meerdere moorden en pogingen daartoe door het toedienen van insuline, is bij het injecteren in twee gevallen vastgelegd op camera. Dat is maandag duidelijk geworden in de rechtbank van Rotterdam waar de strafzaak tegen Rahiied A. dient.
18-11-2019
Betogers Hongkong proberen activisten op campus te bevrijden
Honderden betogers in Hongkong proberen maandagavond (lokale tijd) medebetogers te bevrijden uit de door activisten bezette Polytechnic University (PolyU).
18-11-2019