Huisartsen hebben twijfels over gebruik Pfizer-vaccin vanaf 4 januari
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) betwijfelt of het coronavaccin van Pfizer geschikt is voor gebruik in huisartsenpraktijken. Het vaccin is namelijk slechts beperkt houdbaar, moet ingevroren worden bewaard en wordt in grote hoeveelheden verpakt. Volgens de organisatie leveren die kenmerken logistieke problemen op.
02-12-2020
Goed nieuws: Youp blij met Amerikaanse Flappie | Kweker verkoopt meer
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we regelmatig een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
02-12-2020
Drie supermarktmedewerkers gewond bij steekpartij Den Haag, verdachte vast
De politie heeft een man opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij en een brand in een Albert Heijn-winkel in het centrum van Den Haag, zo wordt woensdag gemeld. Drie supermarktmedewerkers zijn gewond geraakt bij de steekpartij.
02-12-2020
PostNL zit vol: bezorgen van pakjes duurt langer
PostNL heeft het nog drukker met pakjes dan eerder verwacht. Het bedrijf moet afspraken met webwinkels over de bezorging van pakketten aanpassen, waardoor bestellingen langer op zich laten wachten. Consumenten worden opgeroepen tot na Sinterklaas geen pakjes retour te sturen, zegt directeur Pakketten Liesbeth Kaashoek van PostNL woensdag tegen NU.nl.
02-12-2020
Oostenrijk versoepelt maatregelen, skiseizoen gaat op 24 december van start
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft versoepelingen aangekondigd en een datum geprikt voor de opening van het skiseizoen in zijn land. Volgens Kurz is skiƫn tijdens de kerstdagen verantwoord. De pistes in Oostenrijk mogen vanaf 24 december weer open.
02-12-2020
Deel van horeca dreigt op 17 januari open te gaan ondanks maatregelen
Horecabedrijven in vijftig Nederlandse steden en regio's dreigen op zondag 17 januari de deuren weer te openen, zelfs als dat niet mag. De horecaondernemers zeggen het vertrouwen in het kabinet op. Ze laten weten ongehoorzaam te moeten zijn, omdat hun bedrijven op omvallen staan en steun vanuit de overheid uitblijft. Wel benadrukken ze dat ze zich bij een heropening zullen houden aan alle veiligheidsprotocollen.
02-12-2020
Politie: Man die mensen aanreed in Trier vertoont psychisch afwijkend gedrag
De man die dinsdag in het Duitse Trier vijf mensen doodreed en achttien anderen heeft verwond door ze bewust aan te rijden, vertoont psychisch afwijkend gedrag. In verhoren geeft hij tot dusver onbegrijpelijke verklaringen, zo meldt de politie woensdag.
02-12-2020
Video | Vuurwerkbunkers raken overvol: 'Verbod totaal onnodig'
De bunkers van vuurwerkimporteurs in Nederland dreigen overvol te raken. Het vuurwerk van dit jaar is al ruim een jaar geleden ingekocht en door het vuurwerkverbod zullen alle pakketten een jaar moeten blijven staan. Voor importeur Broekhoff uit Dronten stapelen de problemen zich op.
02-12-2020
RIVM meldt 4.942 positieve coronatests, iets meer dan gemiddeld (4.850)
Het RIVM meldt woensdag 4.942 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen week (4.850). Daarnaast zijn nog eens 66 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.
02-12-2020
Presentator en oud-voetballer Frank Kramer op 73-jarige leeftijd overleden
Presentator, oud-voetballer en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek.
02-12-2020