In de sluimerende crisis rond aanmeldcentrum Ter Apel raakt de rek eruit
De langdurige crisis bij aanmeldcentrum Ter Apel ontaardde deze week in een nieuw dieptepunt. De inspectie luidde opnieuw de noodklok vanwege de ondermaatse opvangsituatie. De rek is eruit en de Groningse gemeenten hebben het gevoel er alleen voor te staan.
09-12-2023
Verkeerde post op sociale media leidt tot spanning, maar niet tot ontslag
Extreme uitlatingen over oorlogen, conflicten en politici op sociale media leiden steeds vaker tot conflicten op de werkvloer. Toch is ontslag op staande voet vrijwel onmogelijk, door de vrijheid van meningsuiting.
09-12-2023
NU+ | Een jaar na de 'Woutje Weghorst': 'Een subliem eenvoudige vrije trap'
Exact een jaar geleden dwong Oranje met een vrijwel nooit vertoonde vrije trap een verlenging af in de verloren kwartfinale van het WK in Qatar tegen Argentinië. Wie was de architect? En waarom viel alles goed op het juiste moment? Een reconstructie.
09-12-2023
Levenslang voor tiener die vier klasgenoten doodschoot op school in Michigan
Een tiener die twee jaar geleden vier klasgenoten doodschoot op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Michigan is vrijdag veroordeeld tot levenslang. Hij krijgt geen voorwaardelijke vrijlating.
09-12-2023
PVV, VVD, NSC en BBB moeten eerst om de tafel voor drie obstakels
PVV, VVD, NSC en BBB moeten om de tafel voor gesprekken over drie mogelijke struikelblokken. Pas daarna zouden de echte onderhandelingen kunnen gaan beginnen. Dat advies geeft verkenner Ronald Plasterk maandag mee aan de Tweede Kamer.
09-12-2023
NU+ | Koken zonder gas: dit moet je weten over inductie
Iedereen stapt vroeg of laat over op elektrisch koken, want over zo'n 27 jaar wil Nederland de aardgaskranen dichtgedraaid hebben. We zijn aardig op weg: een derde van de Nederlanders kookt al op inductieplaten. Kun je op zo'n magnetisch plaatje net zo lekker sudderen, bakken en stoven?
09-12-2023
Hulporganisaties kritisch op door Israël aangewezen 'safe zone'
Israël heeft een kleine strook land langs de Middellandse Zee van Gaza aangewezen als veilige zone: Al-Mawasi. Hier zouden burgers veilig zijn voor Israëlische aanvallen, maar hulporganisaties zijn kritisch. Het gebied is grotendeels onontwikkeld, zonder stromend water of internationale hulp.
08-12-2023
Zes jongeren veroordeeld voor hun rol bij onthoofding Franse leraar Paty
Zes jongeren zijn vrijdag veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty. De 47-jarige docent werd in 2020 onthoofd door een extremist nadat hij spotprenten van profeet Mohammed toonde in een les over vrijheid van meningsuiting.
08-12-2023
Amerikaanse acteur Ryan O'Neal (82) overleden
De Amerikaanse acteur Ryan O'Neal is op 82-jarige leeftijd overleden. In 2001 werd bij de acteur een vorm van leukemie vastgesteld. De acteur was onder meer bekend van zijn rollen in Love Story en Paper Moon.
09-12-2023
Doden door salmonella gelinkt aan meloenen in VS en Canada
In de Verenigde Staten en Canada zijn zeker acht mensen overleden vanwege een salmonella-uitbraak gelinkt aan cantaloupemeloenen. Al tientallen besmettingen en ziekenhuisopnames zijn geregistreerd.
09-12-2023
Video | Zeer zeldzame leucistische alligator geboren in Florida
In de Amerikaanse staat Florida is recentelijk een leucistische alligator geboren. Leucisme lijkt op albinisme en is een afwijking die voor een verminderde pigmentatie zorgt. Er zijn wereldwijd slechts zeven leucistische exemplaren bekend.
08-12-2023
Van Nieuwkerk zegt dat hij ook met publieke omroep praatte over terugkeer
Matthijs van Nieuwkerk was naar eigen zeggen ook met de publieke omroep in gesprek over een terugkeer. "Ik werd verwend in belangstelling, ik kan niet anders zeggen", zegt de presentator in RTL Boulevard.
08-12-2023
FC Twente stijgt naar derde plek na zwaarbevochten zege op tiental Excelsior
FC Twente heeft zich vrijdag naar een 4-2-overwinning geknokt tegen Excelsior. Een rode kaart van de Rotterdammers hielp de thuisploeg na een dramatische start in het zadel.
09-12-2023
NU+ | Opschudding door foto's van Palestijnse gevangenen: 'Lijkt een massagraf'
Sinds donderdag gaan er beelden rond van een grote groep gevangengenomen Palestijnen. Ze hebben handboeien om, zijn geblinddoekt en dragen alleen ondergoed. Maar wat laten deze foto's nu werkelijk zien en wat weten we erover?
08-12-2023
Belgische spoorvervoerders kregen geld voor deportaties in WOII
Ook Belgische spoorvervoerders kregen betaald voor deportaties van Joden en andere slachtoffers naar concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog. Dat stellen historici die de geschiedenis voor de Belgische regering onderzochten.
08-12-2023
Schotse rechter oordeelt dat Londen transgenderwet mocht tegenhouden
De rechtbank in Edinburgh heeft vrijdag geoordeeld dat Londen de Schotse transgenderwet mocht tegenhouden. De wet moest het voor trans personen makkelijker maken om hun geslacht in officiële documenten te wijzigen.
08-12-2023
NU+ | Palestijnen aanwezig op klimaattop: 'Gazaoorlog is óók klimaatcrisis'
De Palestijnse Gebieden hebben dit jaar voor het eerst een paviljoen op de klimaattop in Dubai. Maar door de oorlog konden veel afgevaardigden niet afreizen. "Helaas moesten de meesten uit Gaza komen", zegt een lid van de delegatie tegen NU.nl.
08-12-2023
Live Eredivisie | Reacties na moeizame zege Twente op tiental Excelsior
08-12-2023
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor rechter om onafgemaakte bouwklus
Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV slepen Schiphol voor de rechter vanwege een langlopend conflict over een onafgemaakte klus. De bedrijven zouden een nieuwe pier bouwen, maar Schiphol haalde ze van het project.
09-12-2023
Wiklund klopt Schouten en Groenewoud op 3.000 meter, zilver Kok op 500 meter
Ragne Wiklund heeft vrijdag bij de World Cup in het Poolse Tomaszów Irene Schouten en Marijke Groenewoud afgetroefd op de 3.000 meter. Femke Kok werd tweede op de eerste 500 meter. 'Invaller' Hein Otterspeer pakte brons op de kilometer.
08-12-2023
In 100 woorden | Mag je de pers weigeren bij een volksfeest?
Drie medewerkers van PowNed zijn dinsdagavond belaagd toen zij verslag wilden doen van het Sunneklaasfeest op Ameland. Dat is een alternatief Sinterklaasfeest waar eilanders liever geheimzinnig over blijven. Lezers vroegen zich af of het feest beschermd kan worden voor de pers.
08-12-2023
Video | Te hoge vrachtwagen blokkeert viaduct bij Reeuwijk
Een te hoge vrachtwagen is vrijdag vast komen te zitten onder een viaduct bij Reeuwijk. Het viaduct is daarbij beschadigd geraakt. Een bergingswagen is inmiddels onderweg om de weg weer toegankelijk te maken.
08-12-2023
Franse politica Le Pen moet voor rechter verschijnen om verduistering EU-geld
De extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen moet voor de rechter komen, omdat ze verdacht wordt van het verduisteren van Europees overheidsgeld tussen 2004 en 2016. Ook haar partij en 26 handlangers moeten zich verantwoorden.
08-12-2023
Bohemian Rhapsody weer op één in Top 2000, top tien hetzelfde als vorig jaar
Queen staat met Bohemian Rhapsody voor de twintigste keer op nummer één in de Top 2000. Bij slechts vijf edities stond een ander lied bovenaan. De top tien van de editie van 2023 is precies hetzelfde als die van 2022.
09-12-2023
'Schokkendste aspect' Romeinse samenleving gevonden met slavencel in Pompeï
In de resten van een Romeins huis hebben archeologen een van de buitenwereld afgesloten kamer ontdekt waarin slaven onder dwang in de bakkerij moesten werken. De ontdekte kamer wordt gezien als het schokkendste voorbeeld van slavernij in Pompeï.
08-12-2023
Video | Duizenden vissen spoelen dood aan op Japanse kust
Duizenden dode vissen zijn aangespoeld op een strand in het noorden van Japan. Het gaat vooral om sardientjes en makrelen.
08-12-2023
Artiest die voor Nederland naar Eurovisie Songfestival gaat maandag bekend
Omroep AVROTROS maakt maandag bekend welke artiest Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2024. Meer dan zeshonderd liedjes werden ingezonden, en dat was een record. Een selectiecommissie heeft het nummer en artiest uitgekozen.
08-12-2023
Hamilton haalt na 'teleurstellende week' uit naar FIA wegens kwestie Wolff
De manier waarop de FIA deze week de kwestie rond vermeende belangenverstrengeling tussen Toto Wolff en zijn vrouw Susie heeft aangepakt, is volgens Lewis Hamilton onacceptabel.
08-12-2023
Wangedrag op de werkvloer: 'Het is beter om een nieuwe start te maken'
Over de terugkeer van presentator Matthijs van Nieuwkerk op tv is veel te doen. Wij vragen ons af: hoe ga je als werkgever om met iemand die wordt beschuldigd van wangedrag?
08-12-2023
Rechter steekt stokje voor opvang driehonderd asielzoekers in Udens hotel
De opvang van driehonderd asielzoekers in een Van der Valk-hotel in Uden gaat voorlopig niet door, omdat de gemeente niet de juiste procedure heeft gevolgd. Dat oordeelt de rechtbank Oost-Brabant vrijdag.
08-12-2023