Live Eredivisie | FC Twente mist kansen op uitbreiding voorsprong bij Vitesse
02-03-2024
Blauwe kaart in profvoetbal van de baan na kritiek FIFA-voorzitter Infantino
Er komt voorlopig geen blauwe kaart in het profvoetbal. De spelregelcommissie IFAB heeft het plan zaterdag ingetrokken, wellicht onder druk van FIFA-voorzitter Gianni Infantino.
02-03-2024
Verstappen begint ook nieuw seizoen dominant met klinkende zege in Bahrein
Max Verstappen heeft zaterdag gedemonstreerd dat hij ook in 2024 de grote titelfavoriet is in de Formule 1. Op dominante wijze reed de drievoudig kampioen in Bahrein naar zijn 55e overwinning. Zijn concurrenten hadden niets in te brengen.
02-03-2024
Video | Samenvatting: Verstappen wint openingsrace in Bahrein eenvoudig
02-03-2024
Video | Orka doodt in zijn eentje witte haai bij Zuid-Afrika
02-03-2024
Uitvaart rapper Bigidagoe rustig verlopen, livestream kan drukte niet aan
De uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe heeft zaterdag veel publiek getrokken. De uitvaartplanner meldt dat zo'n vijf- tot zeshonderd mensen naar de afscheidsbijeenkomst in Amsterdam-Zuidoost waren gekomen. Volgens de uitvaartplanner is het afscheid "in alle rust" verlopen.
02-03-2024
Eerste kievitsei van het jaar gevonden in Gelderse plaats Beuningen
Het eerste kievitsei van dit jaar is zaterdag gevonden in het Gelderse Beuningen, bij Nijmegen. De vondst werd in de ochtend gemeld bij natuurorganisatie LandschappenNL.
02-03-2024
Agenten rukken uit om 'onthoofde vrouw in slaapzak' maar vinden sekspop
Agenten in Tilburg moesten onlangs uitrukken vanwege een merkwaardige melding. Iemand dacht een onthoofde vrouw in een slaapzak te hebben gevonden. Al bleek het daar gelukkig niet om te gaan.
02-03-2024
Nederlanders tanken steeds meer benzine, dieselgebruik wel gedaald
Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z berekend. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten.
02-03-2024
NU+ | Dit leren kinderen in de Week van de Lentekriebels (en dit niet)
Volgende week begint op flink wat Nederlandse basisscholen de Week van de Lentekriebels, waarin relationele en seksuele vorming centraal staan. Er bestaan misverstanden over wat kinderen wel en niet wordt verteld. Dus hoe zit het nou precies?
02-03-2024
Live F1 | Reacties na fenomenale overwinning Verstappen in Bahrein
02-03-2024
NU+ | Sterren lichtjaren van ons verwijderd: hoe weten en meten we dat?
Wanneer NU.nl schrijft over ontdekkingen in de ruimte, lees je vaak op hoeveel lichtjaar afstand iets gebeurt of zich bevindt. Op NUjij vroegen lezers hoe die afstanden berekend worden. Dat is ingewikkelde materie, maar we geven je een kleine inleiding.
02-03-2024
Joost Klein scoort met Europapa in dag 1,2 miljoen Spotify-streams in Nederland
Joost Kleins Songfestival-inzending Europapa is in Nederland binnen één dag al 1,2 miljoen keer gestreamd via Spotify. Daarmee heeft de artiest mogelijk een nieuw record gevestigd.
02-03-2024
In beeld | Het leven van de ‘oudste tiener ter wereld’ Iris Apfel (102) in foto’s
Het Amerikaanse mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is vrijdag op 102-jarige leeftijd overleden. De ontwerpster werd pas bekend toen ze in de tachtig was, maar verzamelde al snel veel fans om zich heen. Een overzicht van haar leven in foto's.
02-03-2024
Verenigde Staten droppen ruim 35.000 maaltijden via de lucht in Gazastrook
De Verenigde Staten hebben voor het eerst via de lucht hulpgoederen gedropt in de Gazastrook. Daarvoor zijn drie transportvliegtuigen ingezet van het type C-130. Meer dan 35.000 maaltijden zijn boven het gebied gedropt.
02-03-2024
Kat acht dagen na brand in Valencia levend aangetroffen tussen resten van flat
Acht dagen na de fatale brand in Valencia hebben brandweerlieden nog een levende kat tussen de resten van het verwoeste flatgebouw in de Spaanse stad gevonden.
02-03-2024
Houthi-rebellen brengen voor het eerst schip tot zinken op Rode Zee
Het vorige maand door Houthi-rebellen geraakte Britse schip is na veertien dagen alsnog gezonken, bevestigt de regering van Jemen. De Rubymar is het eerste vaartuig dat de Houthi-rebellen tot zinken hebben gebracht op de Rode Zee.
02-03-2024
Begeerd PSV-talent Babadi tekent na lange soap alsnog nieuw contract
Isaac Babadi heeft zaterdag zijn aflopende contract bij PSV verlengd. De aanvallende middenvelder ligt nu tot medio 2028 vast in Eindhoven. Mede vanwege zijn aflopende verbintenis waren meerdere clubs geïnteresseerd in het achttienjarige talent, waaronder Feyenoord en Ajax.
02-03-2024
Uitgedroogd Catalonië heeft snel regen nodig, anders nog meer beperkingen
De Spaanse regio Catalonië heeft te maken met extreme droogte: er is al drie jaar nauwelijks regen gevallen. Het goede nieuws: er is nu maar een klein beetje regen nodig om verdere noodmaatregelen qua watergebruik te voorkomen.
02-03-2024
Noorse Koning Harald krijgt pacemaker na opname en snelle operatie in Maleisië
De Noorse koning Harald heeft in Maleisië een tijdelijke pacemaker gekregen nadat hij ziek was geworden tijdens zijn vakantie. Zaterdagochtend werd besloten om hem te opereren en de ingreep werd direct uitgevoerd.
02-03-2024
Rusland luisterde mogelijk Duitse luchtmacht af, regering stelt onderzoek in
Duitse parlementariërs zijn bang dat een vertrouwelijk overleg tussen hoge officieren is afgeluisterd door Russen. Daarin zou zijn gesproken over een aanval op de brug tussen Rusland en de Krim. De Duitse regering is een onderzoek gestart.
02-03-2024
Nederland dit jaar weer buiten top twintig beste lhbtiq+-reisbestemmingen
Nederland valt dit jaar weer buiten de top twintig van de internationale lijst met de meest lhbtiq+-vriendelijke reisbestemmingen. Ons land steeg wel ten opzichte van 2023, maar stond in de tien jaar daarvoor steevast in de top vijf.
02-03-2024
Schiphol hield rapport over krimp luchthaven tegen onder druk van KLM
KLM heeft Schiphol dwingend verzocht om een rapport over de krimp van de luchthaven niet te publiceren, bevestigen bronnen na berichtgeving van de Volkskrant. De resultaten van het onderzoek zouden namelijk grote gevolgen hebben voor het verdienmodel van KLM.
02-03-2024
Archeologen vinden meer dan 2.000 jaar oude muurschildering in Pompeï
Archeologen hebben een bijzondere vondst gedaan in het oude Pompeï: een fresco waarop twee Griekse mythologische figuren staan afgebeeld. De muurschildering geeft een belangrijk inkijkje in het leven tijdens de oudheid.
02-03-2024
Moleneigenaar overvallen door aandacht na Songfestival-clip Joost Klein
Molen De Breek in het Noord-Hollandse Etersheim, die als decor dient in de videoclip van het Songfestival-nummer van Joost Klein, is sinds donderdag een stuk populairder.
02-03-2024
NU+ | Muf ruikende shirts van zolder: zo fris je ze op
Kleding die een tijdje opgeslagen heeft gelegen, kan muf ruiken. Dat is jammer als je straks op de eerste echte lentedag je lievelingsjurk of korte broek weer wil aantrekken. Wat is die geur, en hoe kom je ervan af?
02-03-2024
Ook dag na begrafenis brengen mensen bezoek aan graf Navalny in Moskou
Een dag na de uitvaart van Alexei Navalny in Moskou zijn verschillende mensen naar zijn graf gegaan om afscheid te nemen. Ook Navalny's moeder, die vrijdag bij de begrafenis was, bracht zaterdag opnieuw een bezoek.
02-03-2024
NU+ | Hoe maak je televisie toegankelijk voor blinden en slechtzienden?
Een film of serie volgen als je weinig tot niets ziet: het kan soms knap lastig zijn. Steeds meer programma’s bieden daarom audiodescriptie aan. Maar hoe vertel je wat mensen niet zien, zonder door gesprekken of muziek heen te praten?
02-03-2024
Dode door woningbrand in Landgraaf
In het Limburgse Landgraaf is iemand om het leven gekomen bij een woningbrand, bevestigt de brandweer aan NU.nl. Er zijn voor zover bekend verder geen gewonden gevallen.
02-03-2024