Trump wil Republikeinen helpen zetels herwinnen bij tussentijdse verkiezingen
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft donateurs van de Republikeinse Partij meegedeeld dat hij bij de tussentijdse verkiezingen in 2022 zal helpen zetels in het Congres te veroveren. Republikeinse sponsoren kwamen zaterdag bijeen voor een diner in Trumps exclusieve club Mar-a-Lago in Florida.
11-04-2021
Mensenrechtenadvocaat Ramsay Clark (93) overleden
De Amerikaanse mensenrechtenadvocaat Ramsey Clark is afgelopen vrijdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.
11-04-2021
Kabinet maakt versneld extra vaccins vrij voor ziekenhuispersoneel
Het demissionaire kabinet maakt versneld extra vaccins vrij voor het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 35.000 doses van het Janssen-vaccin. Hiermee moet worden voorkomen dat in de derde coronagolf nog meer personeel uitvalt.
10-04-2021
21 Chinese mijnwerkers zitten vast in een ondergelopen kolenmijn
Een kolenmijn in de Chinese regio Xinjiang is zaterdagavond tijdens werkzaamheden deels ondergelopen. 21 mijnwerkers zitten nog vast en 8 zijn inmiddels gered, melden Chinese staatsmedia.
11-04-2021
Weerbericht: Regenachtige dag met opklaringen vanuit het westen
Het zachte weer laat nog even op zich wachten vanwege een noordoosten wind. Zondag is het bewolkt en zijn er perioden met regen, hoewel de hevigste neerslag voorbij is. Het zuidoosten van het land kampt vrijwel de hele dag met regen, maar vanuit het westen blijft het op steeds meer plaatsen droog. In de kustgebieden kan de zon af en toe doorbreken.
11-04-2021
Koeman en Barcelona lijden gevoelig verlies tegen Real Madrid in titelstrijd
Trainer Ronald Koeman heeft zaterdag met FC Barcelona een gevoelige nederlaag geleden in de strijd om de Spaanse landstitel. Rivaal Real Madrid was in de 246e editie van 'El Clásico' met 2-1 te sterk.
11-04-2021
Eerste helikoptervlucht op Mars uitgesteld vanwege technisch probleem
De eerste buitenaardse helikopter gaat voorlopig nog niet rondvliegen op Mars. Het onbemande toestel zou in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) zijn eerste korte vlucht maken op de rode planeet, maar die is uitgesteld. Bij een repetitie is een technisch probleem aan het licht gekomen. Op zijn vroegst wordt komende woensdag een nieuwe poging gedaan om op te stijgen.
10-04-2021
Video | Prins Charles brengt eerbetoon aan prins Philip: 'Een geliefd persoon'
Prins Charles heeft zaterdag een eerbetoon gebracht aan zijn overleden vader prins Philip. Als oudste zoon vertelde hij dat zijn vader voor hem een zeer geliefd en gewaardeerd persoon was.
10-04-2021
Ma Rainey's Black Bottom wint twee prijzen tijdens BAFTA-openingsavond
De eerste BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen, van dit jaar zijn uitgereikt. Zaterdagavond werden de winnaars in acht kleinere categorieën aangekondigd tijdens een kleine en sobere ceremonie op tv. De film Ma Rainey's Black Bottom kreeg twee prijzen en is daarmee tot dusver de titel met de meeste awards.
11-04-2021
Liveblog corona | Frankrijk verlengt periode tussen eerste en tweede prik
11-04-2021