Biden tekent na inauguratie direct decreet voor terugkeer in Klimaatakkoord
De aankomende Amerikaanse president Joe Biden gaat woensdag na zijn inauguratie binnen enkele uren al veranderingen doorvoeren op het gebied van immigratie en klimaat, waaronder de terugkeer in het Klimaatakkoord van Parijs. Hiermee draait hij direct een reeks controversiële besluiten van Trump terug, blijkt uit een memo van aankomend stafchef Ron Klain in handen van The New York Times.
17-01-2021
Weerbericht: Laatste sneeuwval in het oosten, op andere plekken droog
Nadat zaterdag in vrijwel het hele land sneeuw viel, krijgt alleen het oosten hier zondag nog mee te maken. Op andere plekken kan 's ochtends een spat regen vallen.
17-01-2021
Nederlandse militair gewond geraakt bij schietoefening in Afghanistan
Een Nederlandse militair van de landmacht is zaterdag op kamp Marmal in het noorden van Afghanistan gewond geraakt aan zijn arm tijdens een schietoefening. Zijn toestand is stabiel. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd, meldt Defensie.
17-01-2021
Liveblog corona | 'Oostenrijk verlengt lockdown met twee weken'
17-01-2021
Bergbeklimmers bereiken voor het eerst top van K2 tijdens de winter
Een team van Nepalese bergbeklimmers is er zaterdag in geslaagd om het hoogste punt van de K2, de op één na hoogste berg ter wereld, te bereiken tijdens de winter. Het was de laatste achtduizender die nog nooit in een winter succesvol was beklommen.
17-01-2021
Politie doet inval in illegaal geopend café in Leeuwarden, 15 mensen beboet
De politie en handhaving van de gemeente Leeuwarden hebben zaterdag een inval gedaan in een illegaal geopend café in de stad. Vijftien mensen, onder wie de exploitant, hebben een boete van 95 euro gekregen. Ook werd er binnen onder meer illegaal gegokt. Dezelfde dag besloot een Eindhovens café dat vorige week nog aankondigde zondag de deuren weer te openen, van zijn plan af te zien.
16-01-2021
NASA onderbreekt eerste test met rakettrap voor maanmissies
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft zaterdagavond (Nederlandse tijd) voor het eerst de 'complete' rakettrap van het Space Launch System (SLS) getest. Voor het eerst werden alle vier de motoren van SLS ontstoken en werden meerdere vluchtsystemen aangezet, maar ongeveer een minuut na de ontsteking zette de raket zichzelf af door een storing. De SLS-raket moet in 2024 astronauten richting de maan gaan schieten.
17-01-2021
PSV verslaat Sparta in doelpuntenfestijn en boekt eerste zege in 2021
PSV heeft zaterdag bij Sparta Rotterdam de eerste zege van dit kalenderjaar geboekt. De Eindhovenaren waren op het winterse Kasteel in een doelpuntrijk duel met 3-5 te sterk voor de Rotterdammers.
16-01-2021
Video | Dun laagje sneeuw kleurt Nederland wit
In een groot deel van Nederland is zaterdagmiddag de eerste sneeuw gevallen. Vanwege gladheid heeft het KNMI code geel afgekondigd.
16-01-2021
'Basisscholen en kinderopvangcentra ook na 25 januari gesloten'
Basisscholen en kinderopvangcentra blijven ook na 25 januari waarschijnlijk nog gesloten, zeggen bronnen binnen het kabinet tegen de NOS en RTL Nieuws. Het kabinet neemt daarmee het advies van het Outbreak Management Team (OMT) over.
16-01-2021