Toon in coronadebat slaat om: 'Het kabinetsbeleid staat onder curatele'
De Tweede Kamer is klaar met clementie voor de kabinetsaanpak van het coronavirus. Dinsdag in het Kamerdebat over de laatste stand van zaken was de Kamer snoeihard over het kabinetsbeleid. Niet alleen de oppositie, maar ook de coalitie was meer dan kritisch. Lodewijk Asscher: “Het coronabeleid van het duo Rutte en De Jonge staat onder curatele.”
23-09-2020
Nog tweehonderd gestrande walvissen voor kust Tasmanië gevonden
Voor de kust van het Australische eiland Tasmanië zijn woensdag (lokale tijd) nog eens tweehonderd gestrande walvissen aangetroffen, schrijft The Guardian. Maandag werden al zo'n 270 walvissen gevonden, waardoor het nu in totaal de grootste groep gestrande walvissen ooit is bij Tasmanië.
23-09-2020
Tweede ontploffing bij woning in Zaandam in acht dagen tijd
Bij een woning in Zaandam is in de nacht van dinsdag op woensdag een ontploffing geweest, meldt NH Nieuws. Het is de tweede keer in acht dagen tijd dat er een explosie is in de omgeving van de woning.
23-09-2020
Dorp in Wales heeft anderhalf jaar internetproblemen door oude televisie
Een mysterie in een dorp in Wales is na achttien maanden opgelost. Anderhalf jaar lang viel in het dorp iedere ochtend het internet weg bij alle inwoners. Onderzoekers zijn er nu achtergekomen dat de internetproblemen werden veroorzaakt door een oude televisie, schrijven Britse media dinsdag.
23-09-2020
Vrouw die brief met gif naar Trump stuurde aangeklaagd voor bedreiging
De Canadese vrouw die zondag werd aangehouden op verdenking van het sturen van een brief het dodelijke gif ricine naar de Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag officieel aangeklaagd voor bedreiging. De vrouw blijft voorlopig vastzitten.
23-09-2020
Video | Rutte koopt eerste kinderpostzegels: 'Sticker gaat er nooit meer af'
Minister-president Mark Rutte nam dinsdag op het Catshuis de eerste kinderpostzegels in ontvangst. Vanaf woensdag zetten zo'n 140.000 kinderen zich op aangepast wijze in voor de inzamelingsactie.
23-09-2020
Liveblog corona | Spaanse werkgevers moeten kosten voor thuiswerken vergoeden
23-09-2020
'ING maakt 45 miljoen euro over naar Russische staatsbank op sanctielijst'
ING probeerde in 2014 mogelijk sancties te ontwijken door 45 miljoen dollar over te maken naar een dochterbedrijf van Vnesheconombank, terwijl die Russische staatsbank op een Amerikaanse sanctielijst stond, schrijven Trouw en onderzoekscollectief Investico dinsdag.
22-09-2020
Kamer snoeihard over corona-aanpak: 'Heb het idee dat er wordt gelogen'
De Tweede Kamer is woedend over de corona-aanpak van het kabinet. Oppositiepartijen PVV, GroenLinks, SP en PvdA eisen dinsdag in het Kamerdebat opheldering over het tekort aan tests, de personeelstekorten bij de bron- en contactonderzoeken en de veranderde RIVM-mondkapjesrichtlijn voor de ouderenzorg.
23-09-2020
RIVM: Fors meer ouderen positief getest (816), veelal door jongeren besmet
Het aantal zeventigplussers dat positief op het coronavirus test, is in de afgelopen week bijna verdubbeld ten opzichte van de voorgaande week. In totaal ging het om 816 positief geteste ouderen, waar het in eerdere weken nog om 433 en 253 zeventigplussers ging. Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat aan NU.nl weten dat velen van hen worden besmet door jongeren.
22-09-2020