Nu al warmterecord: nog voor de middag temperatuur van 33 graden gemeten
De temperatuur in De Bilt is zaterdag razendsnel tot boven de 33 graden gestegen, meldt Weerplaza. Daarmee is er sprake van een warmterecord: sinds het begin van de metingen in 1901 was het op 8 augustus nog nooit zo warm.
08-08-2020
Reisadvies Aruba aangescherpt naar code oranje na forse stijging coronacijfers
Het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft zaterdag het reisadvies naar Aruba aangescherpt vanwege een forse recente stijging van de coronacijfers. Voorlopig wordt alleen aangeraden om af te reizen als het echt niet anders kan.
08-08-2020
Vinexvrouwen-auteur Naima El Bezaz op 46-jarige leeftijd overleden
De Marokkaans-Nederlandse auteur Naima El Bezaz, onder meer bekend van de autobiografische roman Vinexvrouwen, is op 46-jarige leeftijd overleden.
08-08-2020
Video | Satellietbeelden tonen enorm olielek bij Mauritius
Een schip dat op 25 juli voor de kust van Mauritius op een rif strandde, lekt sinds donderdag olie in de Indische Oceaan. Op satellietbeelden is te zien dat de olievlek rond het schip steeds groter wordt. Autoriteiten schatten dat er al 4.000 ton olie uit het schip de zee in is gestroomd.
08-08-2020
Grootste nog intacte ijsplateau van Canada ingestort
Het grootste en laatste nog volledig intacte ijsplateau van Canada, in de noordoostelijke provincie Nunavut, is in juli ingestort. Volgens wetenschappers is de oppervlakte van het plateau hierdoor met bijna de helft afgenomen.
08-08-2020
Vrouw van Nederlandse ambassadeur in Beiroet overleden aan verwondingen
De vrouw van de Nederlandse ambassadeur in Beiroet en medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken die dinsdag zwaargewond raakte bij de explosie in de Libanese hoofdstad, is zaterdag overleden aan haar verwondingen. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
08-08-2020
Liveblog corona | Onderhandelingen over nieuw steunpakket VS lopen spaak
08-08-2020
Duitsland betaalt miljoenenrekening voor ic-zorg Nederlandse coronapatiƫnten
Duitsland dekt definitief de kosten voor coronapatiƫnten uit Nederland en andere EU-lidstaten die in Duitsland behandeld zijn, vertellen woordvoerders van de Duitse en Nederlandse gezondheidsministeries in gesprek met NU.nl. Een bedrag van om en nabij de 2,3 miljoen euro wordt door de oosterburen kwijtgescholden.
08-08-2020
ANWB: Druk op wegen richting stranden en vakantielanden
De ANWB meldt dat het zaterdag druk is op de wegen richting de stranden, waaronder die van Hoek van Holland en Zandvoort. Ook op de wegen in Europese vakantielanden is het druk door vertrekkende en terugkerende vakantiereizigers.
08-08-2020
Zwarte doos in India verongelukt vliegtuig gevonden, dodental loopt verder op
Indiase luchtvaartautoriteiten hebben de flightdatarecorder (zwarte doos) en cockpitvoicerecorder gevonden van het passagiersvliegtuig dat vrijdag tijdens de landing in Kozhikode doorschoot en van de landingsbaan raakte. Het dodental is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgelopen tot achttien.
08-08-2020