Kabinet overweegt avondklok tot 30 maart te verlengen, voorlopig geen versoepelingen
De avondklok wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd tot 30 maart en ook grotere versoepelingen zijn mogelijk pas aan het einde van deze maand te verwachten. Bronnen melden dat naar aanleiding van het Catshuisberaad zaterdag, waar de meest betrokken ministers zich over de coronacrisis lieten bijpraten door deskundigen.
06-03-2021
Tientallen varkens vallen door onbekende oorzaak in gierput, aantal dood
Op een boerderij aan de Vreeweg in Nunspeet (Gelderland) zijn zaterdag ongeveer negentig varkens in een gierput gevallen. Een aantal van hen is overleden, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.
06-03-2021
Liveblog corona | Dalai Lama heeft eerste prik ontvangen
07-03-2021
Brexit-boegbeeld Nigel Farage verlaat de Britse politiek
Nigel Farage, boegbeeld van de Brexit-beweging, verlaat de politiek. Dat meldt hij zaterdag in een filmpje op Twitter. Farage vindt het "na bijna dertig jaar in de actieve politiek" mooi geweest, zegt hij.
06-03-2021
Video | Proefpersonen feesten in Ziggo Dome tijdens testevenement met dj's
Zaterdag verzamelden zich honderden mensen in de Ziggo Dome in Amsterdam voor een testevenement met verschillende dj's. De bezoekers moeten vooraf en achteraf een coronatest doen.
06-03-2021
Lucas & Steve over testevenement Ziggo Dome: 'Ging harder dan normaal'
Zaterdag vond een van de vier laatste coronaproefevenementen van Fieldlab plaats: een dance-event in de Ziggo Dome. Het was aan de sfeer te merken dat het publiek een jaar heeft moeten wachten op een feestje, volgens Lucas de Wert van dj-duo Lucas & Steve. "Alsof ze de energie hadden opgekropt."
06-03-2021
Mol en winnaar bekend na finale 21e seizoen Wie is de Mol?
Na de finale van het 21e seizoen van Wie is de Mol?, die zaterdagavond werd uitgezonden, is bekend wie zich al die tijd heeft voorgedaan als mol en wie de winnaar is van het programma. Vorige week was al duidelijk dat Charlotte Nijs de verliezer is.
06-03-2021
Femke Bol grijpt met overmacht Europese indoortitel op 400 meter
Femke Bol heeft zaterdagavond haar favorietenrol waargemaakt op de 400 meter bij de EK indoor in Torun. De 21-jarige atlete liep met overmacht naar de Europese titel, terwijl Lieke Klaver als vijfde finishte.
06-03-2021
Senaat VS stemt na marathonsessie in met coronasteunpakket Biden
De Amerikaanse Senaat heeft zaterdag ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (ongeveer 1.594 miljard euro), dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen.
06-03-2021
Paus Franciscus draagt voor het eerst mis op in Irak
Paus Franciscus heeft voor het eerst op Iraakse bodem een publieke mis opgedragen in de St. Jozef-kathedraal in Bagdad. Dat gebeurde zaterdag in het bijzijn van een beperkt aantal gelovigen en gezagsdragers, vanwege het coronavirus.
06-03-2021