Kabinet raadt vakantie buiten Europa af: 'We gaan niet repatriëren'
Premier Mark Rutte raadt Nederlanders af komende zomer buiten Europa op vakantie te gaan. Het kabinet gaat Nederlanders die vanwege coronamaatregelen in het buitenland vastzitten niet repatriëren.
03-06-2020
Deze veranderingen in de coronamaatregelen zijn woensdag aangekondigd
In de persconferentie kondigden premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge aan dat basisscholen per 8 juni weer volledig open kunnen, en toerisme deze zomer onder strikte voorwaarden weer mogelijk is. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen in de coronamaatregelen in het land.
03-06-2020
Video | Rutte: 'Vakantie naar het buitenland kan, maar op eigen risico'
Om 19.00 uur gaven minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge woensdagavond een persconferentie over de coronacrisis. Deze ging vooral over de mogelijkheden van toerisme in de zomervakantie. Vakantie naar het buitenland zijn mogelijk maar wel op eigen risico en met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Zweden.
03-06-2020
Liveblog protesten | Rotterdamse binnenstad blijft onrustig na afgelasten racismeprotest
In de Verenigde Staten zijn al dagenlang protesten aan de gang na de dood van George Floyd. Hij stierf tijdens zijn arrestatie nadat een agent diens knie minutenlang op zijn nek gedrukt hield. In andere landen is het Black Lives Matter-protest ook aangewakkerd. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
03-06-2020
Rutte: 'Dood George Floyd is onacceptabel'
De dood van George Floyd, een Afro-Amerikaan die vorige week in Minneapolis door politiegeweld om het leven kwam, is onacceptabel. Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond tijdens de persconferentie van het kabinet. Rutte reageerde ook op de protesten tegen racisme in Nederland.
03-06-2020
Rotterdam moet antiracismeprotest eerder stoppen vanwege enorme opkomst
De gemeente Rotterdam heeft het protest tegen racisme en politiegeweld bij de Erasmusbrug woensdagavond een half uur voor het einde van het protest beëindigd. Door de grote opkomst was het voor de demonstranten onmogelijk om onderling 1,5 meter afstand te houden.
03-06-2020
Basisscholen definitief hele dagen weer open voor alle leerlingen
De basisscholen gaan vanaf maandag 8 juni definitief weer alle dagen open voor alle leerlingen. Twee weken geleden werd dit besluit al genomen door het kabinet, maar toen nog wel met een slag om de arm voor het geval het coronavirus zich toch weer zou verspreiden.
03-06-2020
Liveblog corona | Rutte: 'Willen niet dat Britten en Zweden hier nu komen
03-06-2020
Tijdlijn: De week van protest na de dood van George Floyd
In landen overal ter wereld wordt op grote schaal gedemonstreerd, tegen de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd tijdens zijn arrestatie in het bijzonder en tegen politiegeweld tegen minderheden in het algemeen. Een tijdlijn van de eerste week van protesten.
03-06-2020
Lodewijk Asscher lijsttrekker PvdA bij volgende Tweede Kamerverkiezingen
Lodewijk Asscher wordt de lijsttrekker voor de PvdA bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Het partijbestuur heeft Asscher voorgedragen. Er waren geen andere kandidaten, maakte de partij woensdag bekend.
03-06-2020