OMT waarschuwt dat versoepelen kan leiden tot zomer met meer beperkingen
Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd uitermate voorzichtig te zijn met het versoepelen van coronamaatregelen. Te snel de teugels laten vieren, kan leiden tot een zomer met meer beperkingen en op den duur een toename van het aantal gevallen van long covid, oftewel personen die na een besmetting langdurig klachten houden.
12-05-2021
NASA-sonde Voyager 1 registreert ver in de ruimte 'aanhoudend gebrom'
De NASA-ruimtesonde Voyager 1 heeft ver buiten ons zonnestelsel een vaag monotoon gebrom opgepikt. Het geluid is waarschijnlijk afkomstig van trillingen van kleine hoeveelheden gas in de ruimte tussen verschillende sterrenstelsels, schrijven wetenschappers in een onderzoek dat Nature Astronomy heeft gepubliceerd.
12-05-2021
Wisselvallig weer houdt rest van mei aan, temperaturen onder het gemiddelde
De hoge temperaturen tijdens Moederdag leken een voorbode van lenteweer, maar niets is minder waar. In de komende weken blijft het wisselvallig en komt het kwik waarschijnlijk niet boven de 20 graden uit.
12-05-2021
SER wil meer geld en vrijheid voor de zorg vanwege dreigend personeelstekort
Zorgmedewerkers moeten vrijer kunnen werken, meer kansen krijgen om door te groeien en beter worden betaald. Dat adviseert de Sociaal-Economische Raad (SER) op aanvraag van demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Het advies aan het kabinet is een reactie op de toenemende personeelstekorten in de zorgsector.
12-05-2021
Liveblog corona | Zeker 1.104 besmettingen door Koningsdag in Amsterdam
12-05-2021
Video | Hamas schiet 130 raketten af op Israƫlische stad Tel Aviv
Hamas heeft dinsdagavond raketten afgevuurd op de Israƫlische stad Tel Aviv en omgeving. Volgens de extremistische Palestijnse beweging ging het om zo'n 130 projectielen.
12-05-2021
30 procent van sportschoolklanten zegde afgelopen jaar abonnement op
Sportscholen verloren sinds het begin van de coronacrisis zo'n 30 procent van hun klanten, meldt brancheorganisatie NL Actief aan NU.nl. Ze verwachten de komende maanden nog een tijd rode cijfers te schrijven, maar zien wel beterschap wanneer alle maatregelen vervallen.
12-05-2021
Kabinet wil niet alleen bonus voor 'frontlinie', maar voor alle zorgmedewerkers
Het demissionaire kabinet wil alle medewerkers in de zorg een bonus geven. Ze krijgen dan een netto-uitkering van 200 tot 240 euro, schrijft demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) woensdag aan de Tweede Kamer.
12-05-2021
Formatie gaat verder: vertraging een feit, onderling vertrouwen nog niet
De formatie mocht vooral niet te lang duren, want Nederland zit samen met de rest van de wereld nog midden in de coronacrisis. Een nieuw kabinet moest er daarom "gisteren" al zijn, zei verkenner van het eerste uur Annemarie Jorritsma (VVD) grappend een dag na de verkiezingen. Een week later werd medeverkenner Kajsa Ollongren (D66) gefotografeerd met de notitie 'Omtzigt, functie elders'. Woensdag debatteert de Kamer over de formatie.
12-05-2021
Podcast | 'Omtzigt blijft als zwaard van Damocles boven formatie hangen'
Dit wordt het nieuws: De Tweede Kamer debatteert over de vastgelopen kabinetsformatie en in de Keuken Kampioen Divisie wordt de laatste speelronde afgewerkt. De Graafschap is bij winst zeker van promotie naar de Eredivisie, maar gaat het de 'Superboeren' lukken?
12-05-2021