Duitse legalisering van cannabis kan Nederland geld opleveren
Nu de nieuwe Duitse regering heeft aangekondigd dat ze cannabis wil reguleren voor recreatief gebruik, werpt zich de vraag op of Nederland als wietland naar de achtergrond zal verdwijnen. Bij ons wordt het gedoogd, maar is het nog niet volledig uit de criminaliteit gehaald. Volgens wietkenners liggen er in Duitsland kansen voor Nederlandse wietondernemers.
28-11-2021
Hoe Lady Gaga zich ontpopte van visuele popster tot gevierd actrice
Lady Gaga is al ruim tien jaar niet meer weg te denken uit de hitlijsten, maar de laatste jaren maakt ze niet alleen furore als popster. Ze scoorde al meerdere goed ontvangen acteerklussen en is te zien in de nieuwe film House of Gucci. Voor degenen die haar muziekcarrière op de voet volgen, komt het acteersucces wellicht niet helemaal uit de lucht vallen.
28-11-2021
Redactieblog | We blijven nuchter, maar zeggen ook uitgesproken feitelijk waar het op staat
Op zondag blikt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman terug op de week van NU.nl. Wat was het belangrijkste verhaal deze week? Waar gingen de discussies op de redactie over? Deze week maakten we voor ons doen een behoorlijk statement over het coronabeleid van het demissionair kabinet.
28-11-2021
Deze locaties moeten vanaf vanavond tussen 17.00 uur en 5.00 uur dicht
Het demissionaire kabinet maakte vrijdag bekend de coronamaatregelen te verscherpen en een avondlockdown in te stellen. NU.nl zet op een rij wat er vanaf zondag tot zeker dinsdag 14 december tussen 17.00 uur en 5.00 uur allemaal dicht moet.
28-11-2021
Premier Taliban-regering spreekt voor het eerst volk toe en verdedigt beleid
De premier van de Taliban heeft zaterdag in zijn eerste openbare toespraak sinds de machtsovername in Afghanistan drie maanden geleden het bewind van de groep verdedigd. Mohammed Hassan Akhund zei dat de Taliban niet verantwoordelijk zijn voor de verergerende economische crisis.
28-11-2021
Zes gewonden en één vermiste bij grote brand in Brabants Dongen
Bij een woningbrand in het Brabantse Dongen zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker zes gewonden gevallen. Eén persoon wordt vermist, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.
28-11-2021
Vrijwel zeker meerdere besmettingen in ons land met omicronvariant
In Nederland zijn vrijwel zeker meerdere besmettingen met de omicronvariant van het coronavirus vastgesteld, meldt het RIVM zaterdagavond. Deze nieuwe variant, die voor het eerst werd gevonden in het zuidelijke gedeelte van Afrika, is besmettelijker dan de bestaande coronavirusvarianten.
28-11-2021
Dit weten we over de nieuwe coronavariant die tot zorgen leidt
Meerdere Nederlanders die vrijdag zijn teruggekomen uit zuidelijk Afrika hebben hoogstwaarschijnlijk de nieuwe coronavirusvariant opgelopen en meegenomen naar Nederland. Ook in onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België zijn mensen besmet met de nieuwe variant. Dit weten we inmiddels over deze mutatie van het virus.
27-11-2021
Waarom zou je een boosterprik nemen als je niet oud of kwetsbaar bent?
Iedereen vanaf achttien jaar kan straks een boosterprik tegen COVID-19 krijgen, besloot het demissionaire kabinet begin november. NUjij'ers vroegen zich af: waarom zou je zo'n booster halen als je niet oud en/of kwetsbaar bent? NU.nl legde die vragen voor aan de Gezondheidsraad.
27-11-2021
Video | Dit is de mogelijke impact van 2G op het aantal ziekenhuisopnames
De 2G-maatregel is een nieuwe coronapas die strenger is dan de huidige CoronaCheck. De TU Delft onderzocht wat voor effect zo'n 2G-systeem bij evenementen op ziekenhuisopnames heeft.
28-11-2021
Nieuwe virusvariant omicron duikt in steeds meer Europese landen op
In steeds meer landen in Europa duikt de nieuwe omicronvariant van het coronavirus op. Na eerdere meldingen van besmettingen met de nieuwe virusvariant in België en Engeland zijn er nu ook in Duitsland, Italië en Tsjechië gevallen geconstateerd.
27-11-2021
Coronaliveblog | Test- en quarantaineplicht in Zwitserland voor Nederlanders
28-11-2021
Kabinet biedt excuses aan voor 'mensonterende' oude Transgenderwet
Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) heeft zaterdagmiddag namens het demissionaire kabinet excuses gemaakt voor de oude Transgenderwet. Die bepaalde dat een geslachtsverandering in het paspoort alleen kon na een fysieke transitie, waarbij mensen zich ook verplicht moesten laten steriliseren. De wet was van 1985 tot 2014 van kracht.
27-11-2021
Weerbericht: Regen, hagel en natte sneeuw, maar af en toe ook zon
Vooral in de kustgebieden zijn er op zondag stevige buien met hagel en onweer.
28-11-2021
Julia wordt nieuwe zangeres van K3 na winst in finale van K2 zoekt K3
De negentienjarige Nederlandse zangeres Julia heeft het SBS6-programma K2 zoekt K3 gewonnen en mag zich daarom bij de bekende meidengroep voegen. Na een spannende finale werd zij tot winnares gekozen en moesten Diede, Celester en Amy het onderspit delven.
27-11-2021
Rutte hoopt op coalitieakkoord voor Kerst, want 'sintakkoord' lukt niet meer
Het gaat niet meer lukken om voor Sinterklaas een coalitieakkoord te bereiken. Wel hoopt VVD-leider en demissionair premier Mark Rutte "van harte" dat het voor de Kerst nog lukt. Hij zei zaterdag op een digitaal VVD-congres dat iedereen "ervanaf wil zijn en die start wil maken".
27-11-2021
Geen extra maatregelen Schiphol, GGD nog bezig met vluchtcontactonderzoek
Schiphol neemt vooralsnog geen extra maatregelen vanwege de 61 coronabesmettingen op twee vluchten uit Zuid-Afrika die vrijdag aan het licht kwamen. De GGD is nog bezig met het contactonderzoek van de in totaal 600 mensen die in de vliegtuigen zaten.
27-11-2021
Oranjevrouwen ontsnappen aan nederlaag tegen Tsjechië in WK-kwalificatie
De Oranjevrouwen zijn er zaterdag opnieuw niet in geslaagd om van Tsjechië te winnen in de WK-kwalificatie. Het duel in Ostrava, dat wegens hevige sneeuwval een dag later werd gespeeld dan gepland, eindigde dankzij een late gelijkmaker in 2-2.
27-11-2021
CBR: Motorrijlessen en theorie-examens gaan na 17.00 uur door
Door de nieuwe coronaregels kunnen rijschoolhouders vanaf zondag 17.00 uur geen autorijlessen en praktijktrainingen voor beroepschauffeurs meer aanbieden, maar rijlessen voor de bromfiets en de motor gaan in de avonduren gewoon door. Dat meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zaterdag.
27-11-2021
Een van twee door EU bestelde coronapillen werkt minder goed dan gedacht
De coronapil van farmaceut MSD is volgens het bedrijf minder effectief dan eerst werd gedacht. Onder meer Nederland heeft doses van de pillen besteld.
27-11-2021
Dit stond er in de oude transgenderwet waar het kabinet excuses voor maakt
Demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Emancipatie) maakte zaterdag excuses voor de oude Transgenderwet. Dat deed zij namens het demissionair kabinet, in de Ridderzaal. Wat stond er in die oude wet? En wat is het verschil met de nieuwe?
27-11-2021
Flink meer online aankopen op Black Friday, vooral bij buitenlandse webshops
Het aantal online bestedingen is tijdens Black Friday met 23 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook in de aanloop naar vrijdag is er vaker online gewinkeld, meldt online betaalbedrijf Klarna zaterdag. De piek van de online Black Friday lag op 21.00 uur. International Card Services (ICS), bekend van Visa en Mastercard, ziet ondertussen een verschuiving naar aankopen bij buitenlandse webshops.
27-11-2021
Storm Arwen leidt in VK tot doden en grootschalige stroomuitval
De storm Arwen heeft in het Verenigd Koninkrijk veel overlast veroorzaakt. Volgens Britse media overleden zeker twee personen doordat bomen omvielen. In Schotland en in het noorden van Engeland kwamen tienduizenden huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten.
27-11-2021
Zwaar gehavende Oranjevrouwen met Beerensteyn en Casparij tegen Tsjechië
De Oranjevrouwen treden zaterdag met Lineth Beerensteyn, Kerstin Casparij en Victoria Pelova aan in de verplaatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (aftrap 12.00 uur). Zij vervangen onder anderen Lieke Martens en Jackie Groenen, die geblesseerd afgehaakt zijn.
27-11-2021
Tijdlijn | Van protest tot gerichte schoten: zo verliepen de 2G-rellen in Nederland
Een coronaprotest in Rotterdam mondde eind vorige week uit in vier avonden rellen in Nederland. Hoe kon het zo escaleren? Bekijk het in deze tijdlijn.
27-11-2021
Nieuwsquiz | Wie vloog de koning deze week naar Praag? Test je nieuwskennis
Lees jij non-stop NU.nl? Neem dan nu de proef op de som en check met deze quiz wat jij nog weet van het nieuws van afgelopen week.
27-11-2021
Eerste sneeuw van het najaar blijft liggen in Brabant en Gelderland
In het oosten van Noord-Brabant en in delen van Gelderland is in de nacht van vrijdag op zaterdag de eerste sneeuw van het najaar gevallen. In sommige plaatsen bleef de sneeuw ook daadwerkelijk liggen, wat lokaal voor besneeuwde landschappen zorgde.
27-11-2021
OM na recordvangst cocaïne: 'Ambitie om drugsoorlog te winnen is zinloos'
Dit jaar werd in de Rotterdamse haven al 63.000 kilo cocaïne in beslag genomen, bijna drie keer zoveel als drie jaar terug. Het is dan ook 'gekkigheid' om de ambitie te hebben om de drugsoorlog te winnen, zegt officier van justitie Ernst Pols in gesprek met NU.nl. En dat is niet cynisch, maar realistisch.
27-11-2021
Goed nieuws: Pater Brandsma heilig verklaard | Koning vliegt voetbalsupporters
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we wekelijks op zaterdag de balans op van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen week.
27-11-2021
Weerbericht: Veel neerslag met kans op natte sneeuw
De zaterdag begint bewolkt en met kans op winterse buien met hagel, onweer en mogelijk ook natte sneeuw. Voor Noord-Brabant geldt in de vroege ochtend code geel vanwege gladheid door de (natte) sneeuw.
27-11-2021