Rijkswaterstaat deelt recordaantal boetes uit voor 'huftergedrag' op snelweg
In 2019 hebben weginspecteurs van Rijkswaterstaat 3.447 boetes uitgedeeld aan mensen die een rood kruis negeerden, oneigenlijk stilstonden of op de vluchtstrook reden, bevestigt een woordvoerder van Rijkswaterstaat zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf.
25-01-2020
Ruim 57 miljoen Chinezen geraakt door lockdown vijftien steden
Welkom in dit slowblog. Hier praat de redactie van NU.nl je een aantal keer per dag bij over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
25-01-2020
Manifest Lijm de Zorg heeft 50.000 handtekeningen en kan naar de Kamer
Het manifest Lijm de Zorg dat maandag geïntroduceerd werd door hulpverleners en patiënten heeft in ruim vijf dagen tijd meer dan 50.000 handtekeningen opgeleverd. Coördinator Louis de Mast vertelt in gesprek met NU.nl dat het manifest binnenkort naar de Tweede Kamer gaat, maar dat het voorlopig nog openblijft om nog meer steun te werven.
25-01-2020
Amerikaan mag niet met nepskelet als bijrijder op carpoolstrook
Een 62-jarige man in de Verenigde Staten heeft eerder deze week een nepskelet aangekleed en op de bijrijdersstoel geplaatst zodat hij tijdens de spits gebruik kon maken van de carpoolstrook. Uiteindelijk liep hij tegen de lamp toen een motoragent de opvallende verschijning in het vizier kreeg.
25-01-2020
Bertens als eerste Nederlander in 16 jaar naar vierde ronde Australian Open
Kiki Bertens heeft zaterdag voor het eerst in haar carrière de achtste finales van de Australian Open bereikt. Nederlands beste tennisster rekende in de derde ronde af met Zarina Diyas uit Kazachstan.
25-01-2020
Politie helpt bij Argentijns drugsonderzoek naar Nederlandse piloten
Twee Nederlandse agenten zijn in Argentinië aangekomen om het proces rondom de cocaïnevondst in een Nederlands vrachtvliegtuig te ondersteunen, bevestigt een politiewoordvoerder van de Landelijke Eenheid zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Drie Nederlandse piloten zitten nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel.
25-01-2020
Gebruik van sociale media groeit in Nederland nog altijd
Het gebruik van sociale media onder Nederlanders blijft groeien, blijkt zaterdag uit onderzoek van onderzoeksbureau Newcom. Gemiddeld zitten Nederlanders anderhalf uur per dag op sociale media.
25-01-2020
Van parel tot plaag: hoe de halsbandparkiet in Nederland kwam
Bij de vogeltelling staat hij steevast in de top 25: de controversiële halsbandparkiet. Hoe kwam dit dier eigenlijk in Nederland? En waarom wordt de vogel als plaag gezien?
25-01-2020
Meer dan 20 doden en 920 gewonden door zware aardbeving in Turkije
Minstens 22 personen zijn vrijdagavond om het leven gekomen door een zware aardbeving in de Turkse provincie Elazig, ongeveer 550 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ankara. Verder raakten 920 personen gewond en zoeken hulpdiensten onder het puin naar nog eens dertig mensen. De aardbeving had een magnitude van 6.8.
25-01-2020
Waarom gemeenten zich zorgen maken over loden leidingen
Verschillende gemeenten maakten deze week bekend dat ze gebouwen gaan controleren op loden leidingen. Maar waarom zijn loden leidingen een gevaar voor de gezondheid?
25-01-2020