OMT-voorzitter Van Dissel verwacht geen lockdown of avondklok in winter
Ondanks de oplopende besmettingscijfers verwacht OMT-voorzitter Jaap van Dissel dat maatregelen als een lockdown of avondklok komende winter niet nodig zijn. De RIVM-directeur wijst er in een interview met het AD op dat Nederland door de hoge vaccinatiegraad "in een principieel andere situatie" verkeert dan vorig jaar: ruim 85 procent van de bevolking heeft nu een eerste prik gehad.
20-10-2021
Op Klimaattop moet einde aan investeringen in olie en gas bespreekbaar worden
Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Investeringsbank (EIB) willen een einde aan overheidsinvesteringen in fossiele brandstoffen. Deze investeringen verhogen de CO2-uitstoot voor tientallen jaren en staan daarmee haaks op de doelen van het Parijsakkoord. Op de klimaattop in Glasgow, die op 31 oktober begint, wordt onder andere steun van Nederland gevraagd.
20-10-2021
Ajacieden willen niet vergelijken met 2019: 'Oppassen voor te veel vertrouwen'
Na de sensationele 4-0-overwinning op Borussia Dortmund zullen veel Ajax-fans denken aan het bijzondere seizoen 2018/2019, toen de Amsterdammers bijna de finale van de Champions League haalden. Trainer Erik ten Hag en de spelers trekken liever nog geen parallel met dat fantastische jaar, waarin de Amsterdamse club Real Madrid en Juventus uitschakelde.
20-10-2021
Protest tegen Dave Chappelle vanuit Netflix-medewerkers: wat is er gebeurd?
Verschillende medewerkers van Netflix gaan woensdag staken en transgenderactivisten gaan de straat op uit protest tegen transfobe uitspraken van Dave Chappelle in zijn Netflix-show The Closer. NU.nl zet op een rijtje wat hieraan voorafging.
20-10-2021
Commissie Capitool-bestorming wil oud-Trump-adviseur Bannon laten vervolgen
De commissie die de dodelijke bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari onderzoekt, wil dat de voormalige adviseur van oud-president Donald Trump, Steve Bannon, wordt vervolgd voor minachting van het Congres. Bannon weigert op te komen dagen bij een hoorzitting van de commissie.
20-10-2021
Video | Terugblik: Is dit Ajax nu al beter dan het succesvolle Ajax van 2019?
Het Ajax dat dinsdagavond domineerde tegen Borussia Dortmund (4-0) had veel overeenkomsten met het Ajax dat in 2019 de halve finales van de Champions League haalde. Is het huidige team nu al beter dan dat van twee jaar geleden? NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter blikken vanuit Amsterdam terug op de wedstrijd.
20-10-2021
Noord-Korea lanceert ballistische raket vanuit onderzeeboot
Noord-Korea heeft dinsdag opnieuw een ballistische raket afgevuurd. Het projectiel belandde in zee. De Noord-Koreaanse staatsomroep KCNA bevestigde woensdag dat de raket gelanceerd werd vanuit een onderzeeboot. De geslaagde lancering vanaf een duikboot betekent dat Noord-Korea in staat is om op meer plaatsen in de wereld doelen te bestoken. Ook wordt het lastiger voor andere landen om het Noord-Koreaanse arsenaal uit te schakelen.
20-10-2021
Weerbericht: Bewolkt en regenachtig, met kans op onweer en windstoten
Er is veel bewolking op woensdag. In de loop van de dag vallen verspreid over het land flinke buien. Landinwaarts is er kans op onweer en windstoten.
20-10-2021
Twee dode migranten in volle bestelbus in Oostenrijk, klopjacht op smokkelaar
Oostenrijkse grenswachten hebben nabij de grens met Hongarije twee overleden migranten aangetroffen in een overvolle bestelbus. Er zaten in totaal bijna dertig migranten, voornamelijk uit Syrië, in de bus. De bestuurder sloeg op de vlucht, waarna de politie een grootschalige klopjacht begon.
20-10-2021
Nederlandse bedrijven verdubbelen hun groene investeringen
Bedrijven in Nederland hebben vorig jaar voor ruim 2,1 miljard euro aan milieu-investeringen gedaan, zoals investeringen in windmolens en katalysators. Dat is 931 miljoen euro meer dan in het jaar ervoor, blijkt woensdag uit cijfers van statistiekbureau CBS.
20-10-2021
Moskou stelt maandenlange lockdown in voor ongevaccineerde zestigplussers
Ongevaccineerde zestigplussers in Moskou moeten de komende vier maanden thuisblijven, omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Russische hoofdstad maar blijft stijgen. Bedrijven moeten tot 25 februari ten minste 30 procent van hun personeel vanuit huis laten werken, maakte burgemeester Sergey Sobyanin dinsdag bekend.
19-10-2021
Ten Hag vol lof over Ajax na dikke zege op Dortmund: 'Alles klopte vanavond'
Ajax-trainer Erik ten Hag was dinsdag enorm trots op zijn ploeg na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Volgens de coach van de Amsterdammers was Ajax niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal ijzersterk.
20-10-2021
Ruim duizend kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire uit huis geplaatst
Sinds 2015 zijn in totaal 1.115 kinderen van ouders die door de toeslagenaffaire gedupeerd zijn uit huis geplaatst. Dat berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid, na Kamervragen van CDA, SP en ChristenUnie.
19-10-2021
Ajax vernedert Dortmund en is bijna zeker van overwintering Champions League
Ajax heeft dinsdag in de Champions League een sensationele 4-0-overwinning op Borussia Dortmund geboekt. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor de Duitse topclub, waardoor overwintering in het miljoenenbal al bijna een feit is.
20-10-2021
Video | Antony laat keeper kansloos en maakt 3-0 voor Ajax
Antony heeft Ajax op een 3-0-voorsprong gezet in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Braziliaan schoot de bal met veel gevoel in de verre hoek en liet zo de keeper kansloos.
19-10-2021
Video | Blind maakt 2-0 voor Ajax met geplaatst schot
Daley Blind heeft Ajax op een 2-0-voorsprong gezet in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Sébastien Haller legde de bal perfect terug, waarna Blind raak kon schieten.
19-10-2021
Turks-Nederlandse rapper Murda mag Turkije na nacht in de cel niet verlaten
De in Turkije opgepakte Turks-Nederlandse rapper Murda is inmiddels vrijgelaten. Hij mag het land echter nog niet verlaten, zegt zijn management dinsdag tegen de NOS.
19-10-2021
Werkweken van 80 uur, hoe hou je dat vol? 'Mijn sociale leven is nul komma nul'
Een werkweek van veertig uur, dat vinden velen onder ons al best lang. Maar er zijn ook Nederlanders die doorgaan als anderen op de bank neerploffen en weken draaien tot wel tachtig uur. Drie van deze workaholics vertellen hoe ze dat volhouden.
20-10-2021
Ajax begint met Berghuis en zonder Klaassen aan CL-kraker tegen Dortmund
Ajax begint dinsdagavond met Steven Berghuis aan de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Johan Cruijff ArenA. De Oranje-international krijgt centraal op het middenveld de voorkeur boven Davy Klaassen.
19-10-2021
Spreiding van coronapatiënten na stop van anderhalve week toch weer nodig
Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) pakt het spreiden van coronapatiënten over verschillende ziekenhuizen in het land vanaf woensdag weer op. Het LCPS was hier op 11 oktober juist mee gestopt, omdat de cijfers dat toen toelieten.
19-10-2021
NEC-directeur Van Schaik: 'Meeste relschoppers waren niet bij wedstrijd'
Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC stelt dat het merendeel van de relschoppers die zich zondag na afloop van de derby tegen Vitesse (0-1-verlies) misdroegen niet bij de wedstrijd aanwezig was. Hij hoopt dat veel daders gepakt kunnen worden.
19-10-2021
RIVM hoopt dat 'indrukwekkende cijfers' ongevaccineerden overhalen tot prik
De cijfers tonen aan dat de coronavaccins uitstekend werken, met name tegen een ziekenhuisopname (95 procent) en tegen een opname op de intensive care (98 procent). Het RIVM hoopt dat deze cijfers "voor zich spreken" en ongevaccineerde Nederlanders motiveren zich alsnog te laten vaccineren tegen COVID-19, zegt RIVM-topvrouw Aura Timen tegen NU.nl.
19-10-2021
Beloning voor tip over gedode wolf naar recordhoogte van 16.000 euro
De milieuactiegroep De Faunabescherming heeft het tipgeld voor de gouden tip over het doodschieten van een wolf bij het Gelderse Stroe verhoogd van 5.000 euro naar 16.000 euro.
19-10-2021
Asfaltfabriek Eindhoven moet uitstoot verlagen, gemeente dreigt met sluiting
De gemeente Eindhoven dreigt met een gedeeltelijke sluiting van de Asfalt Centrale Eindhoven (ACE) als de fabriek de uitstoot van benzeen niet verlaagt. Die uitstoot overschrijdt de maximumnorm.
19-10-2021
3FM-dj mocht luisteraar die plek Maneskin-show wilde onthullen niet bellen
3FM-dj Timur Perlin wilde dinsdag tijdens zijn uitzending een man bellen die de geheime locatie van een Maneskin-concert in Amsterdam tegen betaling wilde verklappen. 3FM-zendermanager Sharid Alles stak daar echter live in de uitzending een stokje voor.
19-10-2021
Video | Waarom Trump niet wil dat Capitool-documenten worden vrijgegeven
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil via de rechter voorkomen dat documenten van het Witte Huis over de bestorming van het Capitool worden vrijgegeven. Amerikakenner Diederik Brink legt uit om wat voor documenten het gaat en wat de mogelijke motieven van Trump zijn.
19-10-2021
OM eist drie maanden cel voor aanranding minderjarige pizzabezorger
De officier van justitie heeft drie maanden cel geëist tegen twee 25-jarige vrouwen die ervan worden verdacht vorig jaar een 17-jarige pizzabezorger te hebben aangerand. De verdachten vertelden dinsdag in de rechtbank in Alkmaar dat ze de jongen in het kruis hebben betast en dat hebben gefilmd met een mobiele telefoon. De rechter doet op 2 november uitspraak.
19-10-2021
Meer klanten gaan rente over spaargeld betalen bij ABN AMRO
Klanten van ABN AMRO die meer dan 100.000 euro spaargeld hebben, gaan daar vanaf 1 januari rente over betalen, heeft de bank dinsdag bekendgemaakt. Op dit moment hoeven klanten pas rente te betalen als ze meer dan 150.000 euro spaargeld hebben.
19-10-2021
Stijging aantal positieve tests zet door, RIVM ziet verband met versoepelingen
Het RIVM heeft in de afgelopen week opnieuw een stuk meer positieve coronatests geregistreerd dan in de zeven dagen ervoor, blijkt dinsdag uit de weekcijfers van het instituut. De toename van het aantal positieve coronatests lijkt volgens het RIVM samen te hangen met de versoepeling van coronamaatregelen van ruim drie weken geleden. Ook is er sprake van een seizoenseffect.
19-10-2021
Man opnieuw aangehouden in verband met liquidatie Lucas Boom in Zaandam
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Randall D. dinsdag in zijn cel aangehouden in verband met de moord op Lucas Boom in 2015 in Zaandam. Boom werd destijds voor de ogen van tientallen schoolkinderen op klaarlichte dag doodgeschoten.
19-10-2021