Vermiste jongen (1) gevonden in Duitsland, moeder aangehouden
De vermiste 26-jarige vrouw en haar veertien maanden oude zoon uit Ede zijn gevonden in het Duitse Düsseldorf, meldt de politie zaterdag. Vanwege de urgente vermissing van het tweetal werd vrijdag een AMBER Alert verzonden. De moeder is opgepakt.
14-12-2019
Emotionele Van Gerwen legt na zege op WK uit waarom hij Klaasen haat
Michael van Gerwen is vrijdag in huilen uitgebarsten op de persconferentie na zijn zege (3-1) op Jelle Klaasen in de eerste ronde van het WK darts in Londen. De titelverdediger zei zijn landgenoot te haten vanwege een gebeurtenis uit het verleden.
14-12-2019
Ruim tweeduizend gebouwen verwoest door bosbranden in Australië
De natuurbranden in de Australische staat New South Wales hebben meer dan tweeduizend gebouwen verwoest, waarvan meer dan 744 woningen, zo heeft de lokale brandweer zaterdag bekendgemaakt.
14-12-2019
Wachtlijst verpleeghuiszorg groeit opnieuw: 'Druk op mantelzorgers'
Afgelopen jaar zijn er bijna vierduizend mensen bijgekomen op de wachtlijst voor langdurige zorg in de verpleging en verzorging. Ouderenbonden waarschuwen voor de gevolgen van lange wachttijden.
14-12-2019
Canadese zalmvissers bevrijden adelaar uit tentakels octopus
Een groep Canadese zalmvissers heeft woensdag een adelaar bevrijd uit de tentakels van een octopus. De adelaar probeerde het zeedier op te eten.
13-12-2019
Waarom ouderenbonden bezorgd zijn over wachtlijsten bij verpleeghuizen
Ouderenbonden ANBO en KBO-PCOB constateren dat ouderen steeds langer moeten wachten op een plek in het verpleeghuis. Beide zijn bang dat hierdoor vaker crisissituaties ontstaan.
14-12-2019
'IND negeerde cruciale papieren van Bahreinse asielzoeker voor uitzetting'
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) negeerde belangrijke papieren van een Bahreinse asielzoeker die aantoonden dat terugkeren naar zijn thuisland gevaarlijk voor hem zou zijn, schrijft de NOS vrijdagavond op basis van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. De IND besloot de man uit te zetten, waarna hij in zijn thuisland direct een levenslange celstraf kreeg.
14-12-2019
'Britse partijen zaten niet per se te wachten op Nederlandse media'
In De week van NU praat presentator en redactiechef Lindsay Mossink met de redactie over het nieuws op NU.nl.
13-12-2019
Vakbonden en NVZ bereiken akkoord: lonen ziekenhuismedewerkers stijgen
De lonen van ziekenhuismedewerkers gaan met minimaal 8 procent stijgen, meldt FNV Zorg & Welzijn zaterdagochtend in een persbericht. Vakbonden hebben met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een onderhandelingsakkoord voor een nieuwe cao bereikt. Ziekenhuispersoneel voerde maandenlang actie voor betere arbeidsvoorwaarden.
14-12-2019
'Fiscus zette onwettige controles opvangtoeslag langer door dan Snel zei'
De Belastingdienst ging langer door met onrechtmatige controleacties waarbij kinderopvangtoeslagen werden stopgezet dan staatssecretaris Menno Snel (Financiën) toegaf, schrijven RTL Nieuws en Trouw zaterdag op basis van interne documenten van de fiscus. De Belastingdienst stopte hier volgens Snel in 2016 mee, maar het zou ook in de afgelopen drie jaar nog zijn gebeurd.
14-12-2019