Amerikaanse justitie verdenkt aangehouden man van moord op Tupac Shakur
De Amerikaanse justitie verdenkt de vrijdag aangehouden Duane 'Keefe D' Davis van de moord op Tupac Shakur. Dat melden onder meer AP en ABC News.
29-09-2023
Spitsheffing voorlopig van de baan: NS moet eerst andere wegen bewandelen
De NS mag in de toekomst alleen een hoger tarief in de spits vragen als andere opties om te spits te verlichten niet werken. Dat staat in het nieuwe contract dat de spoorvervoerder voor de komende jaren sluit. Een spitsheffing van 2,50 euro is daardoor op korte termijn van de baan.
29-09-2023
Ajax presenteert fraaie jaarcijfers en schakelt KPMG in voor Mislintat-onderzoek
Ajax heeft afgelopen seizoen ondanks tegenvallende sportieve resultaten 39 miljoen euro winst gemaakt. De Amsterdamse club maakte vrijdag ook bekend dat het accountants- en adviesbureau KPMG inschakelt om onderzoek te doen naar de inmiddels ontslagen directeur spelerszaken Sven Mislintat.
29-09-2023
NU+ | Hoe de muziek van Tupac Shakur 27 jaar na zijn dood blijft voortleven
De Amerikaanse politie heeft vrijdag een verdachte opgepakt in de zaak rond de moord op Tupac Shakur. 27 jaar na het overlijden van de legendarische Amerikaanse rapper blijft zijn muziek populair. Een overzicht van een kort, maar invloedrijk leven.
29-09-2023
Kabinet zet grote vraagtekens bij hoger minimumloon en lagere brandstofprijzen
Het demissionaire kabinet houdt vol dat de extra wensen van de Tweede Kamer om de koopkracht volgend jaar te verbeteren niet helemaal in orde zijn. Ze overtreden begrotingsregels, de effecten zijn niet duidelijk en de financiering deugt niet.
29-09-2023
Video | Zware regen zorgt voor noodtoestand in New York
De stad New York is vrijdag overvallen door hevige regenbuien. De straten en snelwegen stonden in korte tijd blank.
29-09-2023
Omwonenden van door schietpartij getroffen plein voorlopig nog niet naar huis
De omwonenden van het plein in Rotterdam waar donderdag twee mensen werden doodgeschoten mogen dit weekend waarschijnlijk nog niet naar huis. Volgens de politie is er meer tijd nodig om onderzoek in de omgeving te doen.
29-09-2023
Weekendweerbericht | We gaan opvallend warm de maand oktober in
Zaterdag is het een ideale dag om buiten op pad te gaan en ook zondag kun je buitenshuis goed toeven. We gaan opvallend warm de maand oktober in.
29-09-2023
Noren vinden eeuwenoude voorwerpen terwijl ze zoeken naar verloren oorbel
Een gezin in Noorwegen heeft op zoek naar een verloren gouden oorbel in de tuin met een metaaldetector iets heel anders gevonden. De Noren stuitten op eeuwenoude voorwerpen die mogelijk uit het Vikingtijdperk komen.
29-09-2023
Met name mensen met overgewicht zijn overleden aan corona
In de eerste twee coronajaren zijn er 30.000 mensen meer overleden dan op basis van historische sterftecijfers werd verwacht. De oversterfte is een direct gevolg van corona. En overgewicht lijkt daar een grote rol in te spelen.
29-09-2023
NU praat je bij | Waarom we niet alleen zwaar nieuws op de voorpagina hebben
In NU praat je bij geven we je de laatste updates over de schietpartijen van donderdag in Rotterdam. We vertellen je hoe we zorgen voor een mix op de voorpagina en duiken in de inflatiecijfers.
29-09-2023
Erasmus MC: 'Signalen dat schutter het op examencommissie gemunt had'
Schutter Fouad L. zou het hebben gemunt op de examencommissie van het Erasmus MC. Hij moest van het universitair medisch centrum psychologisch onderzoek ondergaan om zijn artsenbul te halen. L. heeft donderdag drie mensen in Rotterdam doodgeschoten.
29-09-2023
NU+ | Waarom we de lage inflatie niet gelijk in onze portemonnee voelen
De inflatie, de mate waarin de prijzen stijgen, is historisch laag deze maand. Houden we dan eindelijk meer geld over in onze portemonnee? "Het inflatiecijfer geeft een vertekend beeld", zegt Rabobank-econoom Hugo Erken.
29-09-2023
Amerikaanse politie verricht aanhouding in 27 jaar oude moordzaak Tupac Shakur
De politie van Las Vegas heeft een aanhouding verricht in de zaak rond de moord op Tupac Shakur. De Amerikaanse rapper overleed in september 1996 op 25-jarige leeftijd nadat hij vanuit een auto was beschoten.
29-09-2023
Peter Gillis eist 1,7 miljoen euro van Nicol Kremers na negatieve uitlatingen
Peter Gillis eist dat Nicol Kremers hem bijna 1,7 miljoen euro betaalt omdat zij zich negatief over hem heeft uitgelaten in interviews. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra, die Kremers bijstaat in de mishandelingszaak tegen haar ex, na berichtgeving van het AD.
29-09-2023
Video | Aboutaleb emotioneel tijdens herdenking schietpartij
In Rotterdam is vrijdag de dodelijke schietpartij bij het Erasmus MC herdacht. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb sprak de aanwezigen emotioneel toe.
29-09-2023
Twee jaar cel en jeugd-tbs voor doodsteken achttienjarige man in Bladel
De rechtbank in Den Bosch heeft de achttienjarige Nick. B uit Bladel veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor het doodsteken van een leeftijdsgenoot. Het incident gebeurde op oudjaarsdag 2022.
29-09-2023
Antiviruspionier John McAfee beroofde zichzelf van het leven in Spaanse cel
De Brits-Amerikaanse softwarepionier John McAfee werd in juni 2021 dood aangetroffen in zijn cel in Barcelona. Spaanse media meldden toen al dat het zou gaan om zelfdoding, maar dat is nu bevestigd.
29-09-2023
Video | Hugo de Jonge aangeslagen na dood eigen huisarts: 'Zwarte dag'
Minister Hugo de Jonge noemt de gebeurtenissen in zijn woonplaats Rotterdam "verschrikkelijk". De man die donderdag werd doodgeschoten in het Erasmus MC was zijn eigen huisarts. Ook oud-bestuursvoorzitter van het medisch centrum Ernst Kuipers reageert op de dubbele schietpartij.
29-09-2023
Eind goed, al goed voor visarend uit de Biesbosch na emotionele achtbaan
Het roerige jaar van visarend 7TG uit de Biesbosch kent een mooi einde. Waar het broedseizoen rampzalig begon - zijn partner keerde na jaren samen te zijn geweest niet terug uit het zuiden - sluit hij het seizoen af met een nieuwe liefde.
29-09-2023
Oplichters benaderen vrouwen op Facebook-pagina van politie: 'Hondsbrutaal'
Oplichters proberen met name vrouwen geld afhandig te maken via de Facebook-pagina van een politieteam uit Tilburg. Het team roept iedereen op er niet op in te gaan.
29-09-2023
NU+ | Zo overleef je een bedrijfsfeest: 'Ga niet schransen bij de borrelplank'
Gezellig met je collega's aan een drankje en een hapje: de een vindt het leuk, de ander helemaal niks. Wat kan wel en wat absoluut niet op een bedrijfsfeestje? En wat als je eigenlijk helemaal geen zin hebt? NU.nl vroeg het aan experts.
29-09-2023
Franse brandweer haalt OGC Nice-speler in verwarde toestand van brug
De Franse voetbalwereld is vrijdag opgeschrikt door het nieuws dat OGC Nice-speler Alexis Beka Beka op een brug stond en dreigde zich van het leven te beroven. De 22-jarige middenvelder is inmiddels in veiligheid gebracht.
29-09-2023
Video | Baasje herenigd met hond die op brute wijze werd gestolen in VS
Een Amerikaanse hondeneigenaar werd donderdag herenigd met haar hond die twee dagen eerder was gestolen. De 11-jarige Drake werd dinsdag met veel geweld van zijn baasje afgepakt in een 7-Eleven-supermarkt.
29-09-2023
Britten willen kabels naar Marokko leggen voor zonnestroom uit Sahara
Met 3.800 kilometer aan stroomkabels tussen Marokko en het Verenigd Koninkrijk kunnen zeven miljoen Britse huishoudens worden voorzien van zonnestroom en windenergie uit Noord-Afrika. De Britse regering roemt het project van het bedrijf Xlinks.
29-09-2023
BNNVARA past kerstspecial Dertigers aan na overlijden acteur Reiky de Valk
BNNVARA past de kerstspecial van de serie Dertigers aan vanwege het overlijden van acteur Reiky de Valk. De opnames van de kerstspecial zijn nog niet begonnen, maar De Valk zou in enkele scènes verschijnen.
29-09-2023
Sandalen van gras uit vleermuizengrot blijken oudste schoenen van Europa
Spaanse wetenschappers zijn dankzij nieuwe techniek op het oudste paar schoenen van Europa gestuit. De sandalen van gedroogd gras werden al in 1850 gevonden, maar zijn recentelijk opnieuw bestudeerd. Het schoeisel bleek zo'n zesduizend jaar oud te zijn.
29-09-2023
Video | Bloemen bij woning schietpartij Rotterdam: 'Veel verdriet'
Bij de woning op het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West waar donderdag werd geschoten, zijn bloemen gelegd. Een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter kwamen om het leven. Kort daarna opende de verdachte het vuur in het Erasmus MC, waar hij een 43-jarige docent doodschoot.
29-09-2023
Marilyn Manson treft schikking in verkrachtingszaak
Marilyn Manson heeft een schikking getroffen in de rechtszaak die tegen hem liep vanwege verkrachting.
29-09-2023
NU+ | Hoe staat het met zaken rond The Voice nu Marco Borsato wordt vervolgd?
Het Openbaar Ministerie vervolgt Marco Borsato voor een zedendelict met een minderjarig meisje. Deze zaak staat los van de misstanden rond The Voice, waarbij de zanger vrijuit ging. Hoe staat het nu met de zaken tegen Ali B en Jeroen Rietbergen?
29-09-2023