Kamminga pakt zilver in Tokio en treedt in voetsporen van Van den Hoogenband
Arno Kamminga heeft maandag zilver veroverd op de 100 meter schoolslag bij de Olympische Spelen. Daarmee is hij de eerste Nederlandse man in zeventien jaar met een medaille in het langebaanzwemmen.
26-07-2021
Parlement Tunesië opgeschort en premier weggestuurd na protesten
De Tunesische president Kais Saied heeft zondag de werkzaamheden van het parlement voor dertig dagen opgeschort en premier Hichem Mechichi van zijn functie ontheven. De ingreep volgde na de protesten van duizenden Tunesiërs in hoofdstad Tunis en andere steden tegen de regering.
26-07-2021
We werken massaal thuis, dus rijden er volgend jaar minder bussen
Ondanks financiële steun van de overheid zien provincies en vervoersbedrijven zich genoodzaakt om de dienstregeling van stads- en streekbussen aan te passen, meldt Trouw. Volgend jaar gaan er door het hele land minder bussen rijden. Sommige lijnen verdwijnen helemaal. Vanwege de coronapandemie is thuiswerken de norm geworden, waardoor vervoersbedrijven inkomsten mislopen.
26-07-2021
Liveblog Spelen | Skateboardster Zwetsloot begint goed aan finale
26-07-2021
Weerbericht: Regen- en onweersbuien trekken 's middags over het land
Hoewel de ochtend in het binnenland zonnig begint, komen in de kustprovincies al enkele buien voor. In de middag trekken enkele felle regen- en onweersbuien over het land.
26-07-2021
Wateroverlast in Londen door noodweer, straten en metrostations ondergelopen
In Londen zijn zondag straten ondergelopen en metrostations gesloten na zware regenval. Voor gedeeltes van Londen gingen twee waarschuwingen voor snelle overstromingen uit. Ook werd gewaarschuwd voor lichtere wateroverlast op veertien plaatsen in de hoofdstad en omgeving, meldde de BBC zondag.
26-07-2021
Liveblog corona | Frans parlement keurt wet coronapas goed
26-07-2021
Nederlander (53) verdrinkt in Italië tijdens zwemuitje met zijn kinderen
Een 53-jarige Nederlandse zwemmer is zondag verdronken voor de Italiaanse kust. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van de Italiaanse krant La Stampa.
25-07-2021
Natuurbranden in Zuid-Frankrijk en op Sardinië, hulpdiensten rukken massaal uit
In Zuid-Frankrijk zijn meer dan duizend brandweerlieden en andere hulpverleners ingezet om een grote bosbrand te bestrijden. Ook op het Italiaanse eiland Sardinië woedt een grote natuurbrand: honderden mensen moesten daar hun woning verlaten.
26-07-2021
Video | Tokio-update: Kan Van der Poel eerste Nederlandse goud pakken?
Mathieu van der Poel zal maandagochtend van start gaan in mountainbikerace op de Olympische Spelen. Kan het multitalent voor de eerste gouden medaille voor Nederland zorgen?
25-07-2021
Meer volwassenen halen laatste prik: twintig miljoenste vaccin toegediend
Een door demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gesteld doel nadert met rasse schreden. Medio augustus zouden na ruim 23 miljoen prikken alle volwassenen - die dat willen - hun coronaprikken kunnen hebben gehad. Zondag, exact drie weken voor die deadline, is zeer waarschijnlijk de twintig miljoenste prik in een bovenarm gezet.
26-07-2021
Reconstructie: Hoe Van Vleuten heel even kon geloven dat ze goud had
Annemiek van Vleuten dacht zondag een halve minuut dat ze olympisch kampioen was. Totdat de 38-jarige renster van verzorger Ruud Zijlmans hoorde dat er toch echt een Oostenrijkse eerder over de streep was gekomen in de wegrit. Een reconstructie van een bizarre middag in de schaduw van Mount Fuji.
26-07-2021
Agenten gewond en tientallen aanhoudingen bij coronaprotesten in Frankrijk
Tijdens de Franse coronaprotesten van zaterdag zijn 29 politiemensen gewond geraakt en 71 mensen aangehouden, melden de autoriteiten in het land een dag later. Op diverse plaatsen werd betoogd tegen de 'gezondheidspas' en de vaccinatieplicht die de regering wil invoeren voor onder anderen het zorgpersoneel.
25-07-2021
Weekweerbericht: Frisse en wisselvallige week voor de boeg
Het is deze week een komen en gaan van buienstoringen, verwacht Weerplaza. Het wordt daarnaast relatief koel voor de tijd van het jaar.
25-07-2021
Video | Tokio-update: 'Miscommunicatie zorgde voor bizarre finish Van Vleuten'
De finish van Annemiek van Vleuten gaat onwaarschijnlijk de boeken in als een historisch moment in de olympische geschiedenis. De vraag is natuurlijk hoe dit kon gebeuren. NU.nl-verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter analyseren de miscommunicatie tussen de bondscoach en het team.
25-07-2021
Aantal slachtoffers door noodweer en overstromingen in Azië loopt op
Diverse landen in Azië kampen nog altijd met noodweer en overstromingen, met oplopende aantallen slachtoffers tot gevolg. Onder meer in India en China heeft de tyfoon die het noodweer veroorzaakte veel schade aangericht.
25-07-2021
Noorwegen en Bulgarije scherpen maatregelen voor Nederlandse toeristen aan
Noorwegen en Bulgarije hebben de coronamaatregelen voor inreizende toeristen aangescherpt, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag weten. Voor Nederlandse toeristen houdt dat in dat ze een negatieve PCR-test nodig hebben om Bulgarije in te komen. Niet volledig gevaccineerde Nederlanders moeten daarnaast verplicht in quarantaine als ze naar Noorwegen willen.
25-07-2021
Wevers na mislopen finale: 'Turnen is kapotgemaakt en dat had niet gehoeven'
Titelverdediger Sanne Wevers kende een moeilijke dag zondag in de kwalificaties op balk bij de Olympische Spelen. De 29-jarige Friezin miste haar vader en coach Vincent Wevers, die vanwege grensoverschrijdend gedrag niet aanwezig mocht zijn in Tokio, en plaatste zich niet voor de finale.
25-07-2021
Bondscoach Gunnewijk baalt van miscommunicatie: 'Rensters hoorden te weinig'
Bondscoach Loes Gunnewijk had zondag in de olympische wegrit grote moeite om de juiste koersinformatie bij haar rensters te krijgen. Mede daardoor koos de favoriete Nederlandse ploeg niet altijd voor de juiste tactiek en ging het goud naar de onbekende Oostenrijkse Anna Kiesenhofer.
25-07-2021
Duitsland stopt uit Nederland vertrokken vrachtwagen vol explosief materiaal
De Duitse politie heeft donderdag een uit Nederland vertrokken vrachtwagen staande gehouden in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, op zo'n 65 kilometer van de Nederlandse grens. De vrachtwagen was beladen met een zeecontainer waarin 18.000 kilo explosief materiaal zat, laat de politie van Münster weten.
25-07-2021
Beste NUjij-reacties | Leed in Limburg | Afscheid Peter R. de Vries
Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen tienduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdragen en discussies op een rij.
25-07-2021
Video | Van Vleuten denkt gewonnen te hebben: 'We kregen niets door'
Annemiek van Vleuten heeft zondag zilver gewonnen in de olympische wegwedstrijd in Tokio. De Nederlandse wielrenster moest alleen de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer voor zich dulden. Van Vleuten dacht op het moment dat ze over de streep kwam dat ze gewonnen had en stak haar handen in de lucht. "Ik dacht dat ik gewonnen had. We kregen niets door."
25-07-2021
Kampeerclub waarschuwt: een op drie campers te zwaar en dus gevaarlijk
Een derde van de campers is te zwaar beladen, meldt de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Een te zware camper kan de rijstabiliteit beïnvloeden en het remvermogen verslechteren, wat nadelig is voor de verkeersveiligheid. Bovendien is overbeladen strafbaar.
25-07-2021
Juichende Van Vleuten dacht ten onrechte dat ze goud won in wegwedstrijd
Annemiek van Vleuten dacht zondag bij het passeren van de finish van de olympische wegwedstrijd in Tokio ten onrechte dat ze goud had gewonnen. De Nederlandse kwam al juichend als tweede over de meet, maar wist vanwege gebrek aan communicatie niet dat Anna Kiesenhofer al het goud had veroverd.
25-07-2021
Titelverdediger Sanne Wevers loopt balkfinale Olympische Spelen mis
Sanne Wevers is er zondag op de Olympische Spelen niet in geslaagd om zich voor de balkfinale te plaatsen. De titelverdedigster kwam in de kwalificaties tot een score van 13,866 en dat was niet genoeg voor een plek in de eindstrijd.
25-07-2021
Directeur die in oorlog Joodse kinderen redde krijgt na 78 jaar onderscheiding
De Amsterdamse verzetsheldin Henriette Pimentel wordt zondag onderscheiden met de Jewish Rescuers Citation. De prijs wordt in ontvangst genomen door familieleden van Pimentel, die in de oorlog werd gedeporteerd en vermoord in Auschwitz. De onderwijzeres hielp vele honderden Joodse kinderen te laten 'verdwijnen' als hun families op transport naar Duitsland moesten.
25-07-2021
Weerbericht: Even zon, daarna weer bewolkt en regenachtig
De laatste regenbuien verlaten zondagochtend via het noorden het land. Daarna zijn er flinke zonnige perioden. Gedurende de ochtend ontstaan er wel stapelwolken die in de loop van de dag uitgroeien tot soms stevige buien met hagel, onweer en windstoten.
25-07-2021
Veertig woningen ontruimd vanwege brand in flat Hoorn
De bewoners van veertig woningen die in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een brand in flatgebouw aan de Astronautenweg in het Noord-Hollandse Hoorn werden geëvacueerd, mogen terugkeren. Dat heeft de veiligheidsregio besloten na inspectie van de constructie van het pand. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.
25-07-2021
Estafettezwemsters grijpen net naast medaille op 4x100 meter vrij
De Nederlandse estafettevrouwen zijn er zondag weer net niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 4x100 meter vrije slag. Kim Busch, Ranomi Kromowidjojo, Kira Toussaint en Femke Heemskerk eindigden in de finale als vierde in 3.33,70.
25-07-2021
R. Kelly ook beschuldigd van seksueel misbruik minderjarige jongen
Nadat eerder bekend werd dat de Amerikaanse zanger R. Kelly zich volgens de aanklagers van de staat New York meerdere malen vergrepen zou hebben aan minderjarige meisjes, zou er nu ook een destijds zeventienjarige jongen door hem misbruikt zijn.
25-07-2021